“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

H διαφορά της σημερινής αυτοκτονίας με τις 1.900 που προηγήθηκαν είναι ότι αυτή έγινε μπροστά στην πόρτα τους!

Δυστυχώς ένας συνάνθρωπός μας έφυγε σήμερα! Κι έφυγε οπλίζοντας το ίδιο του το χέρι! Αυτοκτόνησε στα σκαλοπάτια της πλατείας Συντάγματος μπροστά στα μάτια των περαστικών! Για τον θάνατο αυτό υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί! Και θα τους βρείτε στο σημείωμα που άφησε ο αυτόχειρας! Είναι όλοι αυτοί που σήμερα, κάνουν δηλώσεις συμπαράστασης στην οικογένεια του αυτόχειρα, είτε από το βήμα της βουλής είτε από τα συνηθισμένα στέκια των βουλευτών! Ο κρότος του όπλου ακούστηκε μακριά! Πέρα από τα όρια της Ελλάδας! Το σημείωμα του, τα λέει όλα και δείχνει μετά θάνατον, με το δάχτυλο, όλους αυτούς που τον έφεραν στο σημείο αυτό της υπέρτατης απόγνωσης! Οι ηθικοί αυτουργοί, θυμήθηκαν σήμερα, να ασχοληθούν με τις αυτοκτονίες που παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας στην Ελλάδα, για ένα και μοναδικό λόγο. Γιατί αυτή η αυτοκτονία έγινε μπροστά στην πόρτα τους! Μπροστά στην Βουλή! Γι αυτό άλλωστε, και στις προηγούμενες 1.900 αυτοκτονίες που προηγήθηκαν της σημερινής, από την έναρξη της οικονομικής κρίσης, δεν είπαν ποτέ τίποτα! Ισα-ίσα, φροντίζουν με τους μηχανισμούς τους, να μπλοκάρουν όποια φωνή προσπαθεί να τους δείξει την σοβαρότητα του ζητήματος!

Πούτιν: "Δεν έρχομαι"

Απίστευτο αλλά ...Ελληνικό. Πριν από λίγο ο enikos ενημερώθηκε ότι ο Βλάντιμιρ Πούτιν ακύρωσε την επίσκεψή του στο Άγιο Όρος εξαιτίας μιας απίστευτης απάντησης που έλαβε από την Ελληνική Κυβέρνηση. Από το Κρεμλίνο διαρρέεται ότι στην ενημέρωση που έλαβαν από τους Έλληνες για την επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου έλαβαν την απάντηση ότι : "δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε την επίσκεψη του Βλάντιμιρ Πούτιν γιατί το Πάσχα ο κρατικός μηχανισμός θα βρίσκεται σε άδεια...". Θα περιμένουμε να μάθουμε από την  Ελληνική Κυβέρνηση, αν οι διαρροές του Κρεμλίνου αποκαλύπτουν όλη την αλήθεια ή όχι.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας έστειλε απάντηση στον eniko για την είδηση που δημοσιεύσαμε και αφορά στις διαρροές του Κρεμλίνου ότι ο Βλάντιμιρ Πούτιν θα ακυρώσει την επίσκεψη του στο Άγιο Όρος εξαιτίας της απάντησης που έλαβε από την Ελληνική κυβέρνηση. Δήλωση εκπροσώπου ΥΠΕΞ Γρ. Δελαβέκουρα: «Ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν είναι πάντοτε ευπρόσδεκτος στη χώρα μας. Άλλωστε, πέραν των ιστορικών, φιλικών δεσμών που συνδέουν τις δύο χώρες, θα αποτελούσε ξεχωριστή τιμή για την Ελλάδα, να είναι η πρώτη χώρα που θα επισκεφθεί ο κ. Πούτιν μετά την πρόσφατη εκλογή του στο αξίωμα του Προέδρου της Ρωσικής Δημοκρατίας. Θα χαρούμε πολύ να τον υποδεχθούμε και ελπίζουμε να επισκεφθεί τη χώρα μας το συντομότερο δυνατόν, το Πάσχα ή αργότερα, είτε ιδιωτικά ή επίσημα, στο Άγιο Όρος ή οπουδήποτε αλλού».

Όχι στην ἐθνική κατάθλιψη

"Δικαιούμαστε νά παίρνουμε δύναμη ἀπό τό παρελθόν μας καί νά σχεδιάζουμε ἕνα καλύτερο μέλλον. Διότι μᾶς ἀξίζει. Εἴμαστε Ἕλληνες καί ἔχουμε μία τεράστια πνευματική κληρονομά καί τόν θησαυρό τῆς Ὀρθόδοξης Πίστης, ὥστε νά μήν γαντζωνόμαστε μόνο στά ὑλικά. Ἔχουμε στά γονίδιά μας τήν ὑπομονή καί τήν ἐπιμονή. Καί θά τά καταφέρουμε!"

Γράφει ὁ Κωνσταντῖνος  Χολέβας, Πολιτικός Ἐπιστήμων
Γύρω μας βλέπουμε πρόσωπα σκυθρωπά. Τό ἄγχος καταλαμβάνει τούς Ἕλληνες καί εἶναι ἔκδηλη ἡ ἀγωνία γιά τό μέλλον. Οἱ δημοσκοπήσεις καί οἱ ἔρευνες τῶν εἰδικῶν Ἰνστιτούτων καταγράφουν μία ἐντεινόμενη καί διευρυνόμενη τάση ἐθνικῆς κατάθλιψης. Στό μετρό ἀκούω συνεχῶς καί περισσότερους ἀνθρώπους νά παραμιλοῦν. Στούς δρόμους βλέπουμε ἑκατοντάδες ἀνθρώπους νά ψάχνουν φαγητό στούς κάδους ἀπορριμμάτων. Ὁ καθένας μᾶς ἐρωτᾶ τόν ἄλλο τί ξέρει, τί ἀκούει, τί προβλέπει γιά τά οἰκονομικά προβλήματα... Σύγχυση ἐπικρατεῖ σέ ὅσους ἀκοῦν καί διαβάζουν τά ΜΜΕ. Κάθε ἀναλυτῆς ἔχει τή δική του γραμμή καί ἄποψη πού διαφωνεῖ μέ τίς ἀπόψεις καί προβλέψεις τῶν ἄλλων. Εἰκόνες καί καταστάσεις ἀσυνήθιστες εἰδικά γιά ὅσους γεννήθηκαν μετά τό 1950 καί ἔζησαν σέ περιόδους σχετικῆς ἀνάπτυξης καί εὐμάρειας. Πιστεύω ἀκράδαντα ὅτι τό στοίχημα τοῦ τόπου καί τοῦ λαοῦ μας θά κερδηθεῖ πρῶτα στόν ψυχολογικό τομέα. Ἄν ἀφήσουμε τήν ἀπαισιοδοξία νά....μᾶς καταλάβει δέν θά μπορέσουμε νά δοῦμε ψύχραιμα τό μέλλον. Ἡ ἀρχή πρέπει νά γίνει ἀπό τούς πολιτικούς. Νά ἐξηγήσουν ξεκάθαρα στό λαό τί συμφωνίες ὑπογράφουμε, τί ὑποχρεώσεις ἀναλαμβάνουμε, γιατί εἶναι ἀπαραίτητο νά γίνουν ὅλα αὐτά. Νά ἀπαντηθοῦν τά ἐρωτήματα τῶν πολιτῶν πού ἀγωνιοῦν ἄν θά ἐπιστρέψουμε στή δραχμή καί ἄν θά χαθοῦν οἱ οἰκονομίες τους, τίς ὁποῖες μέ κόπο μάζεψαν. Λαός πού πιστεύει ὅτι εἶναι παραπληροφορημένος, ἀνενημέρωτος καί ὅτι σκοπίμως τόν κρατοῦν στό σκοτάδι δέν ἔχει τή διάθεση γιά θυσίες καί γιά ἐπίδειξη κατανόησης.

Mην αφαιρείς την ζωή σου, κανείς μας δε περισσεύει.

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ, ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ. ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ, ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ

Προκαλεί η Κεφαλογιάννη με εκδήλωση 50 μέτρα από το σημείο που αυτοκτόνησε ο 77χρονος

Την ίδια ώρα που ο κόσμος συνεχίζει να συρρέει στην πλατεία Συντάγματος για να αποτίσει ένα σιωπηλό φόρο τιμής στον 77χρονο συνταξιούχο, λίγα μέτρα παραπέρα στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο Athens Plaza... πραγματοποιεί, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του diktionews.gr, την πρώτη προεκλογική συγκέντρωσή της η υποψήφια Βουλευτής με τη Ν.Δ. στην Α΄ Αθηνών Όλγα Κεφαλογιάννη. Μα καλά σε ποιον κόσμο ζουν όλοι αυτοί οι πολιτικοί;;; Κύριε Σαμαρά κάντε κάτι γρήγορα και μαζέψτε όλους αυτούς γιατί δεν είναι μόνο εκθέτουν εσάς και το κόμμα σας, αλλά κυρίως προσβάλλουν τους πολίτες!!!

Αδιανόητη δήλωση Μπεγλίτη: “Δεν μπορούμε να ξέρουμε "αν τα ‘φαγαν τα παιδιά του ή τα ‘φαγε ο ίδιος"!

Είναι φορές που οι πολιτικοί, μπροστά στην ανάγκη να σχολιάσουν την "επικαιρότητα" δεν μπαίνουν στον κόπο να σκεφτούν. Και δεν αντιλαμβάνονται ότι προτού τοποθετηθούν δημοσίως, "δικάζοντας" ή ασκώντας κριτική στην συγκλονιστική πράξη ενός ανθρώπου που επέλεξε να αυτοκτονήσει για να μην βιώσει τον εξευτελισμό στον οποίο υποβάλλουν εκατοντάδες χιλιάδες ελληνικές οικογένειες οι πράξεις, παραλείψεις και λαθεμένες επιλογές τόσων και τόσων κυβερνήσεων θα πρέπει να έχουν μετρήσει τα λόγια τους... Καλεσμένος της Πόπης Τσαπανίδου στην πρωινή εκπομπή του Σκάι, ο τέως υπουργός Εθνικής Αμυνας εκλήθη να σχολιάσει την αυτοκτονία του Δημήτρη Χριστούλα. 
“Γιατί δεν κάνετε κάτι για αυτούς τους ανθρώπους, που λόγω οικονομικών προβλημάτων φτάνουν στην αυτοκτονία;”, ρώτησε η δημοσιογράφος.
 ” Σε αυτές τις περιπτώσεις ο σχολιασμός πρέπει να είναι προσεκτικός, εγώ έχω να πω ότι αυτός ο άνθρωπος ήταν πολύ γενναίος και ευαίσθητος", τόνισε ο κ. Μπεγλίτης και πρόσθεσε: "Δεν μπορούμε όμως αυθαίρετα να συνδέσουμε την αυτοκτονία του με την οικονομική κατάσταση της χώρας".
Συνεχίζοντας, ο τέως υπουργός Άμυνας ανέφερε: "Κάθε οικογένεια έχει τα δικά της αδιέξοδα, τα δικά της προβλήματα" για να καταλήξει: "Το αν είχε χρέη ή δεν είχε είχε χρεή, το αν τα φαγαν τα παιδιά του ή τα φαγε ο ίδιος, σεβασμός σ' αυτές τις περιπτώσεις...".
 Η τοποθέτηση αυτή του κ. Μπεγλίτη, του ανθρώπου που ήταν εκπρόσωπος τύπου στο ΠΑΣΟΚ μέχρι πριν από λίγες μέρες έχει προκαλέσει κύματα οργής στο διαδίκτυο και εκατοντάδες επικριτικές αναφορές απλών ανθρώπων που απλώς δεν μπορούν να χωνέψουν τα λεγόμενα του κ. Μπεγλίτη...


video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Δύο Ρωσικές Εταιρείες-«Βοηθoύς» Έχει η Gazprom στην Προσπάθεια Εξαγοράς της ΔΕΠΑ

Σε περίπτωση που η Gazprom δεν καταφέρει να αγοράσει τη ΔΕΠΑ, δύο άλλες ρωσικές εταιρείες θα συμμετάσχουν επίσης στη διαγωνιστική διαδικασία, προκειμένου να την βοηθήσουν να εξασφαλίσει την εξαγορά, αναφέρει δημοσίευμα της Vedomosti. Οι δύο αυτοί «βοηθοί» του ρωσικού κολοσσού φυσικού αερίου, όπως τις χαρακτηρίζει η ρωσική εφημερίδα, είναι η Sintez, μια μικρή εταιρεία αξίας 112εκ € που ανήκει στον Leonid Lebedev, και το επενδυτικό ταμείο Energiya, επικεφαλής του οποίου είναι ο Igor Yusufov, πρώην υπουργός ενέργειας και μέλος του ΔΣ της Gazprom. Υπενθυμίζεται ότι άλλοι υποψήφιοι επενδυτές, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, είναι η κρατική αζέρικη εταιρεία SOCAR, η κρατική τσεχική CEZ, οι Edison και Eni από την Ιταλία, οι ισπανικές Enagas και Gas Natural, η κινεζική ENN, η ισραηλινή Israel Corp., η ιαπωνική Mitsui, η Sonatrach από την Αλγερία, η Vopak από την Ολλανδία, και από την Ελλάδα η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η κοινοπραξία Μυτιληναίος και Μοτορ Οιλ (M2M). Όπως αναφέρει το ρωσικό έντυπο και αναμεταδίδει το euractiv.gr, ο διευθύνων σύμβουλος της Sintez, Andrey Korolev, η εταιρεία θα συμμετάσχει στο διαγωνισμό κυρίως με δανεικά κεφάλαια. 

Η χρεοκοπία της Ελλάδος, όχημα των "Δυτικών" λίγο πριν την Παγκόσμια Σύρραξη

Γράφει ο Πελασγός ο Μιλήσιος
Αρκετές απόψεις κατατέθηκαν γύρω από το πώς “προέγραψαν” την Ελλάδα οι ξένοι Αλάστορες. Πιστεύουν μερικοί, οικονομολόγοι και οικονομολογούντες ότι η Ελλάδα “τράβηξε το δρόμο της”, όπως το νερό ακολουθεί το ανάγλυφο της περιοχής, ως συνέπεια του ασύστολου υπερδανεισμού της. Να το σεβαστούμε. Υπάρχουν και οι θιασώτες της θεωρίας ότι ήταν το άθυρμα της πολιτικής των “Δυτικών” να τη χρεωκοπήσουν. Να υποκλιθούμε στη θεωρία. Γιατί να μην εξευτελίσουν κατ’αυτόν τον τρόπο μια χώρα, που οι πολιτικοί της δεν γνώριζαν τη λέξη ΟΧΙ στο πολιτικό τους λεξιλόγιο, ή ήταν απαγορευμένος καρπός και δεν έπρεπε να τον αγγίξουν; Να συγκατανεύσουμε. Υπάρχουν και οι συνομωσιολόγοι και συνομωσιολογούντες που διαπρέπουν εσχάτως στην παραδοξολογία. Εμείς θα απεκδυθούμε των παραπάνω χαρακτηρισμών. Όχι ότι ξεχωρίζουμε, αλλά θα παραθέσουμε τα “στρατεύματα επί της μάχης” και ο σύγχρονος Θουκυδίδης και Κλαούζεβιτς ας κάνει τη δική του επισκόπηση, και ας ξεκινήσει ο Αρμαγεδδών…Το Ιράκ υπήρξε το θέατρο μιας εισβολής της Αμερικής με παιδαριώδη προσχήματα. Εκατόμβες Ιρακινών στο θυσιαστήριο μιας άπληστης ηγεμονίας στην περιοχή από μια υπερδύναμη, με αντίτιμο την εξουθένωση της υστεροφημίας της ανά τον κόσμο.

Άφησε σημείωμα ο αυτόχειρας του Συντάγματος

Στο enikos.gr έφτασε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος, που υπογράφει "η οικογένεια", το ιδιόχειρο σημείωμα που άφησε ο 77χρονος συνταξιούχος φαρμακοποιός ο οποίος αυτοπυροβολήθηκε το πρωί στην πλατεία Συντάγματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σημείωμα στο οποίο ο 77χρονος εξηγεί τους λόγους που έφτασε στο απονενοημένο διάβημα, βρέθηκε στο σπίτι του αυτόχειρα από μέλος της οικογένειάς του. Διαβάστε τι γράφει το σημείωμα που άφησε ο 77χρονος λίγο πριν αυτοπυροβοληθεί:
"Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κυριολεκτικά τη δυνατότητα επιβίωσής μου που στηριζόταν σε μία αξιοπρεπή σύνταξη που επί 35 χρόνια εγώ μόνον (χωρίς ενίσχυση κράτους) πλήρωνα για αυτή.
Επειδή έχω μία ηλικία που δε μου δίνει την ατομική δυνατότητα δυναμικής αντίδρασης (χωρίς βέβαια να αποκλείω αν ένας Έλληνας έπαιρνε το καλάσνικοφ, ο δεύτερος θα ήμουν εγώ) δε βρίσκω άλλη λύση από ένα αξιοπρεπές τέλος  πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για την διατροφή μου.
Πιστεύω πως οι νέοι χωρίς μέλλον κάποια μέρα θα πάρουν τα όπλα και στην πλατεία Συντάγματος θα κρεμάσουν ανάποδα τους Εθνικούς προδότες, όπως έκαναν το 1945 οι Ιταλοί στον Μουσολίνι. (πιάτσα Πορέτο του Μιλάνο)"
Ο 77χρονος συνταξιούχος φαρμακοποιός στις 9 το πρωί στην Πλατεία Συντάγματος έβγαλε πιστολί, στα σκαλάκια που βρίσκονται στη δεξιά πλευρά της πλατείας, και αυτοπυροβολήθηκε. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ο άνδρας πριν αυτοκτονήσει, είπε "Δε θέλω να αφήσω χρέη στα παιδιά μου".
Στο σημείο έσπευσαν δύο μηχανές του ΕΚΑΒ, καθώς και ένα ασθενοφόρο, προκειμένου να παραλάβουν το άψυχο σώμα του άνδρα.

O ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ ΜΑΣ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ…

Ο θεόπνευστος Γέροντας Γαβριήλ μιλά για τη μετάνοια, τα προβλήματα των νέων ανθρώπων και την αυτοκτονία.

Δείτε το βίντεο:



Γιατί δεν ανακοινώνεται η ημερομηνία των εκλογών;

Η συνεχής αναβολή ανακοίνωσης της ημερομηνίας των εκλογών και ο πανικός των τοκογλύφων και των δωσίλογών τους  Όλοι θυμόμαστε τις πρόσφατες σπαρακτικές δηλώσεις ,του σακάτη κυρίως στην ψυχή, Σόιμπλε ότι «τα αστικά κόμματα δεν μπορούν να κυβερνήσουν, και ο Ελληνικός λαός δεν θέλει να κυβερνηθεί ...» δηλαδή ότι δεν θέλουμε μία νέα γερμανική κατοχή, μία γερμανοκρατία που να υπαγορεύει στους εδώ δωσίλογους ηγέτες την πολιτική με την οποία θα μας « τιθασεύουν» εμάς τους ανυπότακτους Ρωμιούς…Τί θέλει να πει ο σακάτης ποιητής εκ του προχείρου, ο ανάπηρος δαίμονας με την ναζιστική καταγωγή (Γκέρινγκ), το θλιβερό εκμαγείο της τοκογλυφικής απληστίας; Ότι τα ποσοστά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν βγαίνουν ούτε για αξιωματική αντιπολίτευση!!!

Βρώμικο παιχνίδι των Γερμανών

Του Γιώργου Δελαστίκ*
Σαν βόμβα έσκασε το ρεπορτάζ της έγκυρης γερμανικής εφημερίδας «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» την Παρασκευή: «Η Μπούντεσμπανκ απορρίπτει αναξιόπιστα τραπεζικά δάνεια - Δεν γίνονται πλέον δεκτοί τίτλοι τους οποίους εγγυώνται η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Ελλάδα αναφερόταν στους τίτλους του. Αν και οι άλλες κεντρικές τράπεζες των χωρών - μελών της Ευρωζώνης ακολουθήσουν το παράδειγμα της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, της Μπούντεσμπανκ, αυτό θα σηματοδοτήσει....ουσιαστικά τον θάνατο του τραπεζικού συστήματος της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας. Σε μια τέτοια περίπτωση οι ελληνικές, πορτογαλικές και ιρλανδικές τράπεζες θα πρέπει να αναζητήσουν χρηματοδότηση... εκτός Ευρώπης!