“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Ε ρε ένα Κολοκοτρώνη που θέλετε!

Του Ευάγγελου Σταυριανάκη.
Η κρίση δεν περνάει ούτε με το ευρώ του χρέους , ούτε με τη δραχμή της φτώχιας. Η κρίση θέλει άμεσες αποφάσεις δίχως πολύ πολιτικό λόγγο και μεγάλους στόχους. Ο βασικός στόχος είναι να δουλέψει η μηχανή των κατώτερων οικονομικών στρωμάτων. Αυτό δεν γίνεται ούτε με την υψηλή φορολογία, ούτε με επιδόματα ανεργίας. Θέλει άμεσες λύσεις. Κάθε μέρα μιλάνε για υποτιθέμενες λύσεις που εάν γίνουν πράξη θα λυθεί το πρόβλημα. Μα έχουν καταλάβει το πρόβλημα; Δεν είναι σίγουρο. Ακόμα επεξεργάζονται τα δεδομένα. Μιλάνε για αξιοπιστία της Ελλάδας στο εξωτερικό αλλά δεν μιλάνε για αξιοπιστία της Ελλάδας στο εσωτερικό της χώρας. Οι  λογιστές που έρχονται από το εξωτερικό βλέπουν αριθμούς. Δεν βλέπουν την καθημερινότητα του μέσου Έλληνα. Όση αξιοπιστία μας έχουν αυτοί , τόση και άλλη τόση έχουμε για αυτούς. Δεν υπάρχει κανένα κανάλι επικοινωνίας. Απλούστατα γιατί οι αριθμοί είναι στα χαρτιά ενώ η καθημερινότητα είναι στη ζωή.

ΙΡΑΝ-ΙΣΡΑΗΛ: Πλησιάζει η «ώρα μηδέν»; Περίεργες δηλώσεις πρώην διοικητή Mossad !!!

«Εάν ήμουν Ιρανός θα ανησυχούσα πολύ για τις επόμενες 12 εβδομάδες, καθώς οι ισραηλινές απειλές μου φαίνονται σοβαρές και αξιόπιστες». Με αυτά είναι τα λόγια ο Εφρέμ Χαλεβί, πρώην διοικητής της Mossad επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς την θεση του θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν Αλί Χαμενεΐ, ότι "Μέχρι τον Οκτώβριο θα έχουμε πόλεμο. Πάντως ο ίδιος ο Χαλεβί έχει αναφέρει ότι ενδεχόμενο στρατιωτικό πλήγμα του Ισραήλ ή των ΗΠΑ στο Ιράν, θα επηρεάσει την ευρύτερη περιοχή για τα εποόμενα 100 χρόνια…

Σοκ στην Σκόπελο από την εικόνα αυτή!!!!

ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΝΤΎΣΕΤΕ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΉ ΣΗΜΑΙΑ? Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΕ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΚΈΠΤΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟ? skopelos-news

Η Συρία καίγεται, η Τουρκία διαλύεται, κι η Ελλάδα… στις παραλίες!!!

Τις τελευταίες ημέρες συμβαίνουν κοσμοϊστορικά γεγονότα στην ευρύτερη γειτονιά μας, τα οποία σαφώς και θα μας επηρεάσουν, εάν δεν μας εμπλέξουν. Στη Συρία η κατάσταση είναι οριακή, η περιοχή τείνει να γίνει το πεδίο της τελικής αναμέτρησης των παγκόσμιων υπερδυνάμεων. Όσα συμβαίνουν στη Συρία αφορούν άμεσα την Τουρκία και ό,τι συμβαίνει στην Τουρκία αφορά άμεσα και εμάς. Στο εσωτερικό της Τουρκίας, οι Κούρδοι αριστεροί αντάρτες του PKK, ενισχυμένοι με βαριά όπλα, καθημερινά χτυπάνε τις τουρκικές δυνάμεις, έχοντας εξαπολύσει πλήρη ανταρτοπόλεμο. Η Τουρκία μετρά κάθε ημέρα τους νεκρούς και τους τραυματίες στρατιώτες της. Η κουρδική – «τουρκική» πόλη Σεμντίνλι τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών και ο τουρκικός στρατός δίνει σκληρές μάχες για να την ανακαταλάβει.

“Η παρακαταθήκη” του χαμένου !!!

ΓΕΡΜΑΝΙΑ ....ΑΝΤΙΟ ΕΥΡΩΖΩΝΗ !!!
Deutschland über alles
Η Γερμανία αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα τώρα με το πραγματικό της χρέος προς το ΑΕΠ που υπερβαίνει το 300%.... ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ  Διαβάσετε ΕΔΩ  Gains Pains & Capital Από που  θα πάρει τα χρήματα που της λείπουν; Σύμφωνα με μια διαρροή από το Γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών και όπως έχει ήδη ανακοινωθεί εδώ και καιρό, ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΒΑΘΕΙΑ το χέρι στις τσέπες των ιδιοκτητών ακινήτων  με τη μορφή μιας αναγκαστικής υποθήκης: στο 10% της αξίας του ακινήτου  Τα χρήματα αυτά θα  πάνε κατευθείαν στις τσέπες του κράτους και οι καημένοι Γερμανοί οι οποίοι δεν μπορούν να πληρώσουν σε μετρητά θα μείνουν με ένα δάνειο και υποθήκη στο σπίτι τους.

Απέλυσαν τον καπετάνιο γιατί δεν έβαλε στο καράβι τον Παπανδρέου που δεν είχε εισιτήριο!

Με το που έφθασε στην Κω το «Φλάινγκ Ντόλφιν Ερατώ» που κάνει το δρομολόγιο Σάμος- Κω, ο 42χρονος καπετάνιος του Νίκος Χατζηνάκης, αντικατεστάθη από την εταιρία διότι στη Σάμο δεν επέτρεψε στον Γιώργο Παπανδρέου και την οικογένεια του να μπουν στο σκάφος χωρίς εισιτήριο την προηγούμενη εβδομάδα....8 το πρωί και το δελφίνι που εκτελεί το δρομολόγιο Σάμος -Πάτμος-Λειψοί-Λέρος και τερματισμό στην Κω έκλεινε είχε λύσει του κάβους και ήταν έτοιμο να αναχωρήσει, όταν σταμάτησε ένα αυτοκίνητο, μέσα βγήκαν δύο άνδρες και κατευθυνόμενοι στο δελφίνι τους είπαν ότι έχουν δύο επιβάτες για Πάτμο. Ο καπετάνιος του Δελφινιού έκανε τη διαδικασία πάλι να δέσει για να πάρουν τους επιβάτες που δεν ήταν άλλοι ο Γιώργος Παπανδρέου με την σύζυγο του.

Γέροντας Παϊσιος: “Η Εκκλησία είναι όπως το καράβι” !!!

Η Εκκλησία είναι όπως το καράβι.

Άλλος κοιμάται, άλλος χαζεύει.

Αυτό τραβά το δρόμο του.

Άλλος πάλι αγωνίζεται, παλεύει πάνω με τα κύματα.
Όλοι μαζί προχωρούν.

Φθάνει να είσαι μέσα στην Εκκλησία.
Γι’ αυτό να φροντίζετε να είστε πάντα στις ακολουθίες. 

agioritikovima

Η απόφαση ελήφθη: Η Ελλάδα θεσπίζει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) !!!

Η Αθήνα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ενδεχομένως πιο σύντομα από όσο νομίζουμε (…) θα προβεί στην αυτονόητη ενέργεια – σύμφωνα πάντα με το Διεθνές Δίκαιο και τη διεθνή πρακτική – της μονομερούς ανακήρυξης Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) και κατόπιν θα ζητήσει από τις χώρες με τις οποίες συνορεύει να καθορίσει τα όρια αυτής. Η ιστορικής αυτής σημασίας απόφαση αποτελεί κορυφαία επιλογή της κυβέρνησης η οποία και υποστηρίζεται από τρεις πολιτικές δυνάμεις, κάτι όμως το οποίο δεν πρόκειται να εμποδίσει (ελπίζουμε δηλαδή…) και τα υπόλοιπα κόμματα του κοινοβουλίου να υποστηρίξουν τη συγκεκριμένη ενέργεια. Ας μην ξεχνάμε πως η «ΑΟΖολογία» αποτελούσε το απαραίτητο συστατικό της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου η οποία έληξε μόλις πριν λίγες εβδομάδες.

Ταξιάρχης Μανταμάδου. Θαυματουργεί συνεχώς με τη δύναμη του θεού !!!

Οι συνεχείς επεμβάσεις του αγίου Ταχιάρχη Αρχαγγέλου στην ζωή των ανθρώπων δεν εχει τέλος.Συμπονεί τους πάσχοντες και προστρέχει εις τους έχοντας πίστη αστραπιαίως. Χαίρε Ταξιάρχα βοήθησον τους ταλαίπωρους και απελπισμένους της γης.. Ήταν ένα γλυκό Αυγουστιάτικο βραδινό. Ο εσπερινός τελείωνε όταν μια παρέα προσκυνητές, έφτανε στο Ναό μας..
—Πάτερ, την ευχή σας. Είναι ευλογημένο να διανυκτερεύσουμε εδώ απόψε και το πρωί να εκκλησιαστούμε και να κοινωνήσουμε; Ήταν μια νεαρή γυναίκα που ρωτούσε και που με κάποιον άλλον νεαρό, βοηθούσαν ένα παλληκάρι να στέκεται όρθιο και να βαδίζει.
 —Βεβαίως. Κανένα πρόβλημα. Έχουμε χώρο για όλους σας.
 —Ευχαριστούμε πολύ, να είστε καλά. Μήπως εδώ μένει ο Δεσπότης; 
—Όχι, όμως αύριο το πρωί θα μας επισκεφθεί. 
—Αλήθεια; Ω Θεέ μου! Ανέλπιστη χαρά μας δίνετε, πάτερ μου
—Μα τι συμβαίνει; Δεν καταλαβαίνω.
—Πάτερ μου, ο Ταξιάρχης έκανε ένα μεγάλο θαύμα στον αδελφό μου, είναι αυτός εδώ, ο Διονύσης. Η νεαρή γυναίκα λέγοντας τις τελευταίες λέξεις στράφηκε προς το παληκάρι που κρατούσε αγκαζέ μαζί με τον άλλο νεαρό. Με ένα τρυφερό χαμόγελο τον οδήγησε μπροστά μου, με τη βοήθεια του άλλου νέου. Το παλληκάρι έκανε μια υπόκλιση, όσο του επέτρεπε η κατάσταση του και απλώνοντας το χέρι του πήρε το δικό μου και το ασπάστηκε με σεβασμό.

Ερντογάν: H Φλόγα ανήκει στην Τουρκία και θα πρέπει να της επιστραφεί...!!!

Όλα τα περιμέναμε από τους Τούρκους, αλλά ότι θα έφταναν στο σημείο να αμφισβητήσουν και -κυρίως- να διεκδικήσουν την Ολυμπιακή Φλόγα, το σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων, δεν μπορούσαμε να το φανταστούμε... Μοιάζει απίστευτο, είναι όμως πέρα για πέρα αληθινό, αλλά και επίσημο, καθώς δια στόματος του Τούρκου πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν και μάλιστα σε συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, ειπώθηκε το αμίμητο... Πως η Φλόγα ανήκει στην Τουρκία και θα πρέπει να της επιστραφεί...Μάλιστα, οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι στην Αττάλεια υπάρχει βουνό που το έχουν ονομάσει Όλυμπο και ότι σε αυτή την περιοχή της Αρχαίας Λυκείας, ανάβουν φωτιές με φυσικούς τρόπους εδώ και χιλιάδες χρόνια, λόγω της ύπαρξης μεθανίου στο υπέδαφος. Βέβαια, το γιατί οι Τούρκοι θυμήθηκαν το 2012 να δημιουργήσουν τέτοιο θέμα, αποτελεί ένα ερώτημα στο οποίο θα πρέπει κάποια στιγμή να απαντήσουν...

Ευτυχώς που υπάρχει η Ρωσία !!!

Ευτυχώς που υπάρχει η Ρωσία, γιατί αν περιμέναμε βοήθεια από αυτούς που είναι "δουλειά" τους να μας υπερασπίζονται... θα περιμέναμε για πάντα. Όταν διαβάζω κάποιους να βρίζουν και να συκοφαντούν τον Πούτιν, χαίρομαι γιατί βλέπω ότι η νέα τάξη και τα έμμισθα ανθρωπάκια της τρέμουν και φοβούνται...Τόσα χρόνια περιμένανε να έρθει ο εκλεκτός μεσσίας βασιλιάς τους και τώρα ένας κασιδιάρης (φαλακρός) να πάει να τους τα χαλάσει....Στεναχωριέμαι, όταν ακούω Πατέρες της Εκκλησίας να τον κατηγορούν, ότι εκμεταλλεύεται την Εκκλησία και ότι ο ίδιος υποκρίνεται τον Χριστιανό, γιατί και έτσι να είναι, εξαιτίας αυτού του "υποκριτή", όπως λένε, η Ρωσική Εκκλησία αναγεννήθηκε, δυνάμωσε και τώρα σε όλη την Ευρώπη (και όχι μόνο) βρίσκουν καταφυγή πρώην καθολικοί και προτεστάντες, που το Οικουμενικό Πατριαρχείο αρνείται να βαπτίσει για να μην έρθει σε ρήξη με τον πάπα! Πραγματικά, αν δεν υπήρχε η Ορθόδοξη Υπερδύναμη Ρωσία, το τέλος θα ήταν πολύ κοντά...Ευτυχώς που υπάρχει. Εξάλλου έχει μια αποστολή να πραγματοποιήσει... Ένα Ποθούμενο να εκπληρώσει...