“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 8 Ιουνίου 2019

ΑΓΓΕΛΟΙ έχουν ήδη αναλάβει την ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗ της ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Επιτελείς του Ε.Σ. έβαλαν αντίγραφα της  Δακρυσμένης Εικόνας του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΟΥ στα γραφεία τους και την μοιράζουν για Ευλογία
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Μπορεί να βιώνουμε ένα δαιμονικό κομφούζιο αλλά δεν χάθηκε ακόμα τίποτε. Υπάρχουν νησίδες ελπίδας. Η Ελλάδα ξεγυμνώθηκε από τα μνημόνια αλλά τώρα φαίνεται ότι την καλύπτουν με πνευματικά ενδύματα οι ΑΓΙΟΙ της και πρώτα- πρώτα η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ.

Εορτή της Αγίας Καλλιόπης

Τη μνήμη της Αγίας Καλλιόπης τιμά σήμερα, 8 Ιουνίου, η Εκκλησία μας.
Η Αγία Καλλιόπη, έζησε στα μέσα του 3ου αιώνα μ.Χ., στα χρόνια του αυτοκράτορα Δεκίου. Διακρινόταν για τη φυσική της ομορφιά, αλλά και τα πλούσια ψυχικά και πνευματικά χαρίσματά της.
Απέρριπτε μετά βδελυγμίας κάθε πρόταση γάμου γιατί είχε αφιερώσει τη ζωή της στο Χριστό, τη διδασκαλία του Θείου Λόγου Του και τη διακονία και παραμυθία των ασθενών και πασχόντων αδελφών της.
Στο φοβερό διωγμό που εξαπέλυσε ο φοβερός διώκτης των χριστιανών Δέκιος, η Καλλιόπη συνελήφθη και οδηγήθηκε μπροστά στον τοπικό άρχοντα, ο οποίος θαύμασε την ομορφιά της και προσπάθησε με διάφορες κολακείες και υποσχέσεις να την δελεάσει και να την σύρει στην ανόσια ζωή των ψυχοφθόρων ηδονών και της μισερής ειδωλολατρίας.

Ο άγιος Παναγής Μπασιάς (1801-1888) – 7 Ιουνίου

Ο άγιος Παναγής γεννήθηκε το 1801 στην Κεφαλληνία από ευγενή οικογένεια, ενώ από μικρό παιδί φανέρωσε ζωηρή ευφυΐα και μεγάλη αγάπη για την ανάγνωση των ιερών βιβλίων. Όταν πέθανε ο πατέρας του υποχρεώθηκε να αναλάβει την προστασία της μητέρας του και της αδελφής του και άρχισε να ασκεί το επάγγελμα του δασκάλου, παρά το νεαρόν της ηλικίας του. Σύντομα όμως παραιτήθηκε για να αποφύγει συμβιβασμούς υπό την πίεση των Αρχών της αγγλικής κατοχής <1>, ως προς την πίστη του και τα πατριωτικά του αισθήματα, και άσκησε το επάγγελμά του ιδιωτικά, μέχρι την ημέρα που αποφάσισε να κόψει κάθε δεσμό με τον κόσμο εγκαταλείποντας την οικογένειά του και την σταδιοδρομία του και γινόμενος μοναχός στην Μονή της Παναγίας των Βλαχερνών στην νήσο Δίο.

Ορθόδοξα Λόγια Σύγχρονων Αγιορειτών Πατέρων

«Όταν εισέρχεσαι στο Άγιον Όρος δεν προγραμματίζεις κατά παραγγελίαν την πνευματική σου πορεία.. Αφήνεσαι να σου μιλάει και να σε κατευθύνει αυτό το Άγιον Όρος όπως η Κυρία Θεοτόκος γνωρίζει. Αφήνεσαι όπως το κλαράκι στην ροή του ποταμού να σε ταξιδέψει όπου  ο Θεός  Θέλει.»
«-Ασχολούμαστε διαρκώς με το πλάτος της Ορθοδοξίας  και όχι με το βάθος της. Μαθαίνουμε καθημερινά ποιος Πατριάρχης έβηξε. Τί φόρεσε ό τάδε Δεσπότης στο πανηγύρι. Ποια κυρία επιτέλεσε την τάδε αρτοκλασία. Πιο νέο βιβλίο εκδόθηκε κ.α. αλλά λίγοι ασχολούμαστε  με το βάθος και την ουσία της Ορθοδοξίας που μεταποιεί τους αμαρτωλούς σε Αγίους και  τους αποξενωμένους σε φίλους και παιδιά  του Θεού  γεμίζοντάς τους με την χάρη του Αγίου Πνεύματος.»

Διδαχές Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως

Οἱ πειρασμοὶ παραχωροῦνται γιὰ νὰ φανερωθοῦν τὰ κρυμμένα πάθηνὰ καταπολεμηθοῦν κι ἔτσι νὰ θεραπευθεῖ  ψυχήΕἶναι καὶ αὐτοὶ δεῖγμα τοῦ θείου ἐλέους. Γί’ αὐτὸ ἄφησε μὲ ἐμπιστοσύνη τὸν ἑαυτό σου στὰ χέρια τοῦ Θεοῦ καὶ ζήτησε τὴ βοήθειά Του, ὥστε νὰ σὲ δυναμώσει στὸν ἀγώνα σου. Ἡ ἐλπίδα στὸ Θεὸ δὲν ὁδηγεῖ ποτὲ στὴν ἀπελπισία. Οἱ πειρασμοὶ φέρνουν ταπεινοφροσύνη. Ὁ Θεὸς ξέρει τὴν ἀντοχὴ τοῦ καθενός μας καὶ παραχωρεῖ τοὺς πειρασμοὺς κατὰ τὸ μέτρο τῶν δυνάμεών μας. Νὰ φροντίζουμε ὅμως κι ἐμεῖς νὰ εἴμαστε ἄγρυπνοι καὶ προσεκτικοί, γιὰ νὰ μὴ βάλουμε μόνοι μας τὸν ἑαυτό μας σὲ πειρασμό. Ἐμπιστευτεῖτε στὸ Θεὸ τὸν Ἀγαθό, τὸν Ἰσχυρό, τὸν Ζῶντα, καὶ Αὐτὸς θὰ σᾶς ὁδηγήσει στὴν ἀνάπαυση.

Ο διάολος ρίχνει τα τελευταία του πυρομαχικά - Λύσσαξε να καταστρέψει τον κόσμο!

Δεν ξέρω εάν είναι προσωπική αντίληψη αλλά το τελευταίο διάστημα οι πειρασμοί έχουν δυναμώσει όσο ποτέ άλλοτε στους περισσότερους! Αλλού οικονομικά προβλήματα, αλλού προβλήματα υγείας, αλλού χωρισμοί από το πουθενά, αλλού ατυχήματα.
Πραγματική ΔΑΙΜΟΝΙΚΗ ΜΠΟΡΑ όπως την περιέγραψε ο Όσιος Παΐσιος!
Σα να ρίχνει ο διάολος τα τελευταία του πυρομαχικά όπως - ξανά - περιέγραψε ο ίδιος: Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι ο διάβολος βάλθηκε να καταστρέψη τα πλάσματα του Θεού. 

Έχει κάνει παγκοινιά, να καταστρέψη τον κόσμο. 

Λύσσαξε, γιατί άρχισε να μπαίνη στον κόσμο η καλή ανησυχία. 

Είναι πολύ αγριεμένος, γιατί γνωρίζει ότι είναι λίγη η δράση του.

Γίνε σαν νεκρός και στις κακολογίες και στους επαίνους!

από το Γεροντικόν
Ένας αδελφός πήγε στον Αββά Μακάριο τον Αιγύπτιο και του λέει:
«Αββά, πες μου κάτι, πώς να σωθώ».
Και του λέει ο γέρων:
«Πήγαινε στο κοιμητήριο και βρίσε τους νεκρούς».
Πήγε λοιπόν ο αδελφός, ύβρισε και λιθοβόλησε. Και γυρίζοντας, το ανέφερε στο γέροντα. Και του λέει:
«Τίποτα δεν σου είπαν;».
Και αποκρίνεται:
«Τίποτα».