“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Απολυτίκιον Αγιορειτών Πατέρων

Σύναξη των Αγιορειτών Πατέρων

Ὄρη παρῆλθε πάντα, τοῦ Ἄθω Ὄρος.
Εὐρωπικῆς γῆς, τῇ ἁγιωνυμία·
Ἤνθησεν ἄνθη, ἀνθεοτρεφὴς Ἄθως,
Ὄντως νοητὰ, τούς δε θείους Πατέρας·
Χορὸν Θεουδῆ, τῶν ἐν Ἄθω Πατέρων,
Χορὸς γεραίρει, τῶν Μοναστῶν τοῦ Ἄθω.
Πληθὺς Ἀθωνιὰς, ἀμφὶ Θόωκον στῆκε Θεοῖο.

Εορτάζουν 63 ημέρες μετά το Άγιο Πάσχα
Βιογραφία
Το Άγιον Όρος παρουσιάζει ιστορία πολύπτυχη, αξιοθαύμαστη και αξιοσέβαστη. Μια από τις ωραιότερες πτυχές του, αναμφίβολα, είναι ο αγιολογικός πλούτος του. Η αθωνική αγιολογία δίκαια αποτελεί τη βασική δόξα και τον μεγαλύτερο έπαινο ενός υπερχιλιόχρονου μοναχισμού.

Σύναξη της Παναγίας της Αρβανίτισσας στην Χίο

Εορτάζει 63 ημέρες μετά το Άγιο Πάσχα
Βιογραφία
O ναός της Παναγίας της Αρβανίτισσας
Στην Παναγία την Αρβανίτισσα είναι αφιερωμένος ναός (εξωκλήσι) στις Καρυές της Χίου. Ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Μονομάχος ο Θ΄ (1042 - 1054 μ.Χ.), έστειλε πετράδες (που κατάγονταν από τη Βόρειο Ήπειρο), για να κτίσουν τη Νέα Μονή της Χίου. Μετά την ανοικοδόμηση της Νέας Μονής (που, παρά τις λεηλασίες και τις καταστροφές της από τους Τούρκους, σώζεται μέχρι σήμερα), οι άνθρωποι αυτοί έμειναν στο νησί και έγιναν κάτοικοί του. Οι απόγονοί τους ήταν ποιμένες και εγκαταστάθηκαν στην περιοχή «Κοχλία» (περιλαμβάνει τα χωριά Καρυές, Αυγώνυμα, Ανάβατο και Δαφνώνα).

Νέα «εγκεφαλικά» για τους συνταξιούχους – Ποιοι είδαν μειώσεις έως και 54%

Θ.Π.: Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΩΤΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΙΤΛΟ: «ΟΠΤΙΚΕΣ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΜΟΣ»
«Μαύρη Παρασκευή» για 284.122 συνταξιούχους του Δημοσίου, οι οποίοι από σήμερα (01/07/2016) βλέπουν τις συντάξεις τους «ψαλιδισμένες».
Τριπλή ήταν η ψυχρολουσία που περίμενε στην τράπεζα 284.122 συνταξιούχους του Δημοσίου που όταν είδαν τα χρήματα που πιστώθηκαν στους λογαριασμούς τους εκτός του ΕΚΑΣ και του επικουρικού, έλειπε και ένα πολύ μεγάλο μέρος του μερίσματος.

Οι εχθροί, που έγιναν φίλοι

Χρυστάλλα Χατζηδημητρίου
Αφού έτριξαν τα δόντια φανατίζοντας τα πλήθη που θα ήταν έτοιμα να δεχτούν την προσταγή που θα τους έδινε ο ηγέτης, να ορμήσουν κατά του εχθρού και να δώσουν τη ζωή τους αν χρειαστεί, οι ηγέτες δίνουν τα χέρια. Και τα πλήθη βάζουν βιαστικά τα σπαθιά πίσω στα θηκάρια. Πούτιν και Ερντογάν δίνουν τα χέρια λίγους μήνες μετά που πολλοί θα στοιχημάτιζαν πως το ενδεχόμενο μίας πολεμικής σύρραξης μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας δεν ήταν καθόλου απομακρυσμένο. Για να δώσουν τα χέρια Τουρκία και Ισραήλ χρειάστηκε λίγο παραπάνω.