“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Όσιος Ευδόκιμος ο Βατοπαιδινός ο Νεοφανής

Ο Αγιοτόκος Άθωνας μέσα από την υπερχιλιόχρονη ιστορική ζωή του έχει αναδείξει πάμπολλες γνωστές Οσιακές μορφές, αλλά και περισσότερες άγνωστες σε εμάς. Σήμερα εορτάσαμε έναν Αγιορείτη Άγιο, ο οποίος έζησε εδώ στη Μονή μας, τον όσιο Ευδόκιμο. Ουσιαστικά εορτάσαμε έναν άγνωστο Άγιο – αφού δεν γνωρίζουμε τα σχετικά με τον βίο του – αλλά που όμως με γνωστό και φανερό τρόπο βρέθηκε ολόκληρο το Άγιο Λείψανό του στο κοιμητήριο της Μονής μας, όπως ακούσαμε και στα αναγνώσματα που προηγήθηκαν στην εκκλησία και εδώ στην τράπεζα.

Moιράζουν και επίσημα το Αιγαίο με αφορμή...την αντιμετώπιση των λάθρο: Κοινές περιπολίες ελληνικής και τουρκικής Ακτοφυλακής

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΙΚΟΣΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟΥ
Σε επίσημο μοίρασμα του Αιγαίου προχώρησε η ΕΕ αφού για να αντιμετωπιστεί το κύμα της λαθρομετανάστευσης αποφασίστηκε να πραγματοποεί η ελληνική με την τουρκική Ακτοφυλακή κοινές περιπολίες στην ελληνική θάλασσα.

Κρατάτε Θερμοπύλες!

Κοινή διαβούλευση περί του αδίκου και δολίου χτυπήματος κατά της Ρωμιοσύνης και ιδιαίτερα κατά των υπέροχων Ρωμιών ΑΡΒΑΝΙΤΩΝ.

Αδικία, του κριτός, Φαναριώτου Αρχιερέως Προικοννήσου Ιωσήφ Χαρκιολάκη.

Ευχαριστίες από μέσης καρδίας προς τους δεκάδες επώνυμους και τους χιλιάδες ανώνυμους φίλους πατριώτες, οι οποίοι ανέγνωσαν το παραπάνω αναφερόμενο θέμα και η καρδιά των πληγώθηκε από την αχαριστία, την αδικία και την αλλοίωση της πραγματικής ιστορίας που επιχειρείται από τον παραπάνω αναφερόμενο Αρχιερέα, στο βιβλίο του «Κεράμιον  Ύδατος».

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, καλόν να προθερμαινόμαστε

Φώτο Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην Αγία Σοφία της Θεσσαλονίκης. www.romfea.gr
Το Ποθούμενο πασών των γενεών της Ρωμιοσύνης είναι η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ.
Το ¨Ποθούμενο¨ της σημερινής πλειοψηφίας του πολιτικού δυναμικού της χώρας είναι πως να μας βάλλουν βαθύτερα στα μνημόνια και με απάνθρωπες μεταρρυθμίσεις να βιώσουμε μέσα στην λογική αυτών.

Νὰ γίνουν οἱ Γεωγραφίες, οἱ Ἱστορίες καὶ οἱ Γραμματικές, κηρύγματα Λευτεριᾶς

Γράφει ὁ Δημήτρης Νατσιὸς, Δάσκαλος, Κιλκὶς
«Εἴμασταν σχολιαρούδια καὶ ὁ τόπος μας ἀκόμα σκλαβωμένος στὴν Τουρκία. Καὶ Σχολάρχης μας, ὁ ἀξέχαστος ἐκεῖνος Σπύρος Ἀναγνώστου. Ἀπὸ τοὺς δασκάλους τοῦ ὑποδουλωμένου Γένους, ποὺ συντηροῦσαν μέσα στὴν καρδιὰ τῶν παιδιῶν τὴν ἱερὴ φωτιὰ τῆς Μεγάλης Ἰδέας, καὶ ἔνιωθαν τούτη τὴν ἀποστολὴ σὰν τὴν πιὸ σπουδαία τῆς καριέρας τῶν τῆς παιδαγωγικῆς. Ἀφορμὲς γιὰ τὴν ἐθνικὴ διαπαιδαγώγηση τοῦ ‘διναν ὅλα τα μαθήματα ποὺ μᾶς δίδασκε. 

“ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΚΑΡΑ-ΜΗΤΣΟ”;;;


Τρέχοντας στα γραφεία της ΝΔ ο Άδωνις Γεωργιάδης

Τρέχοντας έφτασε στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Λεωφόρο Συγγρού ο Άδωνις Γεωργιάδης, για να καταθέσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος, πάνω στην εκπνοή της προθεσμίας.

Πως οραματίζονται στη ΝΔ το "νέο ηγέτη” !!!!

www.hantzopoulos.gr

Υπό κατάρρευση οι σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας λόγω Συρίας;

Σφοδρή, φραστική, επίθεση κατά της Ρωσίας για την εμπλοκή της στην Συρία, εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, κατηγορώντας τη Μόσχα ότι δεν πολεμά τους τζιχαντιστές, αλλά μόνο υποστηρίζει το καθεστώς Άσαντ.
«Περιθάλπουμε 2 εκ. πρόσφυγες από την Συρία, η Ρωσία όχι. Γιατί η Ρωσία ενδιαφέρεται τόσο για την Συρία; Θα ήθελα να καταλάβω το γιατί», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας στο al Jazeera.