“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023

☦ «δεῦτε καί καταπαύσωμεν πάσας τάς ἑορτάς τοῦ Θεοῦ ἀπό τῆς γῆς» {ΜΗ ΓΕΝΟΙΤΟ}

7 ἐνεπύρισαν ἐν πυρὶ τὸ ἁγιαστήριόν σου, εἰς τὴν γῆν ἐβεβήλωσαν τὸ σκήνωμα τοῦ ὀνόματός σου.

Μτφ: Έβαλαν φωτιά και κατέκαυσαν το θυσιαστήριόν σου, εβεβήλωσαν και έρριψαν κάτω εις την γην εις ερείπια το σκήνωμα του αγίου Ονόματός σου.

8 εἶπαν ἐν τῇ καρδίᾳ αὐτῶν αἱ συγγένειαι αὐτῶν ἐπὶ τὸ αὐτό· δεῦτε καὶ καταπαύσωμεν πάσας τὰς ἑορτὰς τοῦ Θεοῦ ἀπὸ τῆς γῆς.

☦ "πες μας μια καλή είδηση - μια καλή είδηση, αν ξέρεις Γέροντα"

Από την άλλη γραμμή του τηλεφώνου λίγο πριν ξεκινήσει ο εσπερινός του Μεγάλου Βασιλείου σώπασε , σαν να κοντοστάθηκε και δεν ήθελε να  μας πει.

" αν επιτρέπεται Γέροντα" επαναλάβαμε

Στα λίγα δευτερόλεπτα της σιωπής ακούσαμε:

- ΦΕΥΓΕΙ - φεύγει , άργησε αλλά φεύγει

☦ ο Όσιος Σεραφείμ του Σαρώφ εμφανίστηκε και είπε: «Βρισκόμαστε ήδη στους έσχατους χρόνους, γι αυτό πρέπει να εντείνετε τις προσευχές σας και να κοινωνάτε συνέχεια. Να έχετε τρόφιμα και νερό….»

+ Θαυμαστή εμφάνιση του Όσιου Σεραφείμ του Σαρώφ σε μοναχό

Πήραμε την πληροφορία ότι πριν από λίγο καιρό ο Όσιος Σεραφείμ του Σαρώφ παρουσιάσθηκε σε υπέργηρο μοναχό Ιεράς Μονής και του είπε: «Βρισκόμαστε ήδη στους έσχατους χρόνους, γι αυτό πρέπει να εντείνετε τις προσευχές σας και να κοινωνάτε συνέχεια. Να έχετε τρόφιμα και νερό….»

https://thivaiospolitis.blogspot.com/2022/05/blog-post_72.html?m=0

☦ Ἡ ταπείνωση τοῦ ἐπισκόπου!

Κάποτε ἕνας Ἐπίσκοπος ἔπεσε σέ μία μεγάλη ἁμαρτία . Τήν ἄλλη μέρα ἦταν γιορτή. Ἐπρόκειτο νά λειτουργήσῃ σέ μία Ἐκκλησία πού πανηγύριζε καί θά συγκεντρωνόταν ὁλόκληρη ἡ πόλη…

Μόλις μπῆκε στήν ἐκκλησία ὁ Ἐπίσκοπος, ἀνέβηκε στόν ἄμβωνα, φανέρωσε μπροστά στό πλῆθος τήν ἁμαρτία του, ἔβγαλε τό ὠμόφορό του, τό σύμβολο τῆς ἀρχιερωσύνης, τό ἔδωσε στόν Διάκονό του, καί εἶπε μέ πολλή συντριβή, δυνατά, γιά νά ἀκουστῇ ἀπ’ ὅλους:

☦ ΠΟΡΝΗ ΑΝΑΣΤΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΗΣ ΝΕΑΡΟ ΠΑΙΔΙ - ΟΣΙΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΤΟΥ ΣΑΡΩΦ

Η παλαιότερη εικόνα του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ.     

Πολύ μεγάλη είναι η δύναμη της προσευχής, ακόμα κι ενός αμαρτωλού ανθρώπου, όταν προσφέρεται με όλη την καρδιά, μπορείς να το καταλάβεις αυτό από το ακόλουθο παράδειγμα από την αγία παράδοση. Μιά φορά, κατ΄ απαίτηση μιας απελπισμένης μητέρας, της οποίας ο θάνατος είχε στερήσει το μοναχογιό της, μια πόρνη που έτυχε να συναντήσει και η οποία ήταν ακόμη ακάθαρτη από την τελευταία αμαρτία της, συγκινημένη από τη λύπη της μητέρας φώναξε προς τον Κύριο :

☦ Γέροντας Βασίλειος Καυσοκαλυβίτης: «Πολὺ ἄσχημα πράγματα θὰ ἔχουμε σὲ ὁλόκληρη τὴν ἀνθρωπότητα».

ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ

Δὲν θὰ προλαβαίνουμε τὰ γεγονότα

Πολιτικὲς ἀνωμαλίες παντοῦ. Κατὰ τόπους πόλεμοι καὶ τὸ αἷμα θὰ ῥέει καὶ ἀπὸ τίς δύο πλευρές. Χωρὶς λόγο θὰ ξεσπᾶνε αἱματοχυσίες γιὰ ἀσήμαντες αἰτίες, ἀκόμη καὶ γιὰ τὴ μπάλα. Τρέλα, τρέλα ,παιδί μου! Παντοῦ θὰ εἶναι ὅλα μιὰ τρέλα. Ὁ Θεὸς νὰ μᾶς λυπηθεῖ  καὶ  νὰ μᾶς ἐλεήσει.

☦" δεν σου μιλάμε" μου είπαν κάποιοι γνωστοί: "γιατί γράφεις τέτοια πράγματα" και τους είπα : " πρέπει να ξαναγνωριστούμε" ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ - ευλογημένα να παρακαλούμε να έχουμε αδελφοί

φώτο σύνθεση από το fb και την Φιλιππία Βενετσάνου

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Μήπως χρειαζόμαστε και άλλα σημεία για να πειστούμε ότι σαν λαός έχουμε μέλλον έστω και αν όλα τα θηρία της οικουμένης πάντα έρχονται εδώ και τρώνε , όπως και σήμερα αλλά στο τέλος μένει και μαγιά για να ζυμώσει τον ανθρώπινο πολιτισμό ;  ( λόγοι του Μακρυγιάννη )

☦ Φυσάει ὁ ἄνεμος τοῦ διαβόλου. Προσέξτε, «εἰς τό μή ταχέως σαλευθῆναι ὑμᾶς…»

Συμβουλές του αποστόλου Παύλου στους Χριστιανούς.

Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου

Ο Απόστολος Παύλος στην Β΄ προς Θεσσαλονικείς επιστολή παρουσιάζει κάτι το ιδιαίτερο. Ομιλεί περί αντιχρίστου. Σε κάθε εποχή υπάρχουν αντίχριστοι και αυτοί είναι πολλοί.

Αλλά θα έρθει και ο κατ’ εξοχήν αντίχριστος. Θα παρουσιαστεί δηλαδή ένας άνθρωπος, που θα είναι η ενσάρκωση του σατανά. Θα έχει τεραστία δύναμη και θα δημιουργήσει ένα χάος στον κόσμο. Θα δημιουργήσει μια πλήρη αναρχία. Αναρχία παντός είδους, θρησκευτική, κοινωνική, ηθική, πολιτική. Και οι χρόνοι αυτοί θα είναι πολύ σκληροί.

Να μη σαλευθείτε.

☦ Η Παναγία μεσίτρια και βοηθός των ανθρώπων: Η ισχύς των πρεσβειών της

Η Παναγία επιβλέπει από ψηλά με συμπόνια ως «Υπέρμαχος Στρατηγός» το ποίμνιο που δεινοπαθεί από φανερές ή αφανείς επιθέσεις των εχθρών και κυρίως του παλαιού τυράννου, του πονηρού, κατά τη γραφή του αγίου Φιλοθέου Κοκκίνου.

Η μεσιτεία της είναι το υπέρλογο εκείνο μέσο που όχι μόνο τιμά το ανθρώπινο γένος, αλλά και το ενισχύει, αφού το απαλλάσσει από την κυριαρχία του αιτίου των κακών έξεων και συνηθειών.