“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ΤΟΥ ΟΜΟΛΟΓΗΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ (ΜΟΝΟΘΕΛΗΤΙΣΤΩΝ-ΜΟΝΟΕΝΕΡΓΗΤΩΝ) ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΙΡΕΣΕΩΣ ΑΥΤΩΝ.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΥΤΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΑΙΡΕΣΕΩΣ  ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΜΑΞΙΜΟ;

Ο Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής
Τα πρώτα χρόνια
O Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής, γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη την βασιλίδα των Πόλεων, στα τέλη του 6ου αιώνα γύρω στο 580 μ. X. από ευγενείς και ευσεβείς γονείς. Από μικρό παιδί αγαπούσε πολύ τον Θεό. Οι γονείς του, λόγω του ότι ήταν πολύ εύποροι, φρόντισαν και του έδωσαν πλούσια παιδεία. Ο Άγιος Μάξιμος σπούδασε πολλές επιστήμες, όπως ρητορική, φιλοσοφία, γραμματική, μουσική, ποίηση και άλλες πολλές τέχνες της εποχής εκείνης. Τόσο πολύ δε διαδόθηκε η φήμη του, τα χαρίσματά του, το τάλαντό του, η ρητορεία του, τα γραπτά του, η ευσέβειά του και γενικά η όλη προσωπικότητα του Αγίου Μαξίμου, όπου γρήγορα ο βασιλεύς Ηράκλειος, που ήταν Αυτοκράτορας την εποχή εκείνη, τον συμπάθησε, τον αγάπησε και τον πήρε κοντά του για να τον έχει ως αρχιγραμματέα του και σύμβουλό του, στα διάφορα θέματα του.

Άγιος Αναστάσιος ο Πέρσης ο Οσιομάρτυρας

Ἀναστάσιος ἐν τραχήλῳ τὸν βρόχον,
Ὡς λαμπρὸν ὅρμον ὡραΐζεται φέρων.
Εἰκάδι δευτερίῃ Ἀναστάσιος βρόχον ἔτλη.
Βιογραφία
Ο Άγιος Αναστάσιος έζησε τον 7ο αιώνα μ.Χ. στα χρόνια του βασιλιά των Περσών Χοσρόη Β' (590-628 μ.Χ.) και του αυτοκράτορα Κωνσταντινούπολης Ηρακλείου και ήταν Πέρσης. Γεννήθηκε στο χωριό Ραζήχ της επαρχίας Ρασνουνί και ήταν γιος του μάγου Βαβ και αρχικά ονομαζόταν Μαγουνδάτ (κατ' άλλους Μαζοενδάτ).

Όταν το 614 μ.Χ. οι Πέρσες κυρίευσαν τα Ιεροσόλυμα πήραν μαζί τους τον Τίμιο Σταυρό. Λόγω των πολλών θαυμάτων που έγιναν στην Περσία από τον Τίμιο Σταυρό, πολλοί Πέρσες ενδιαφέρθηκαν να γνωρίσουν την νέα θρησκεία, μεταξύ αυτών και ο Μαγουνδάτ. Γι' αυτό πήγε στα Ιεροσόλυμα, όπου βαπτίσθηκε και έκάρη μοναχός στη Μονή του Αββά Ιουστίνου (κατ' άλλους στη Μονή του Αγίου Σάββα) και μετονομάσθηκε Αναστάσιος.

«Με το ένα πόδι» εκτός ΝΑΤΟ: Ο Ρ.Τ.Ερντογάν άνοιξε τον τουρκικό εναέριο χώρο στα ρωσικά αεροσκάφη με κατεύθυνση την Συρία

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )
Ο Τούρκος πρόεδρος σε μια κίνηση που αποβλέπει να προκαλέσει το ΝΑΤΟ επέτρεψε σε ρωσικό αεροσκάφος να πετάξει  δια μέσω του τουρκικού εναέριου χώρου προς την ρωσική βάση στην Συρία.

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: «Στην τηλεόραση θα δείχνουν ότι ο τάδε πήρε την κάρτα του τάδε…»

ΦΩΤΟ: Από το χειρόγραφο κείμενο του οσίου Παϊσίου ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ
Θ.Π.: Ξυπνήστε αδέλφια, ο άγιος Παϊσιος τα είχε γράψει με το ίδιο του το χέρι αυτά. Είμαστε κοντά στους έσχατους καιρούς και οι ποιμένες ποιούν την νήσσαν. Από ‘δω και πέρα ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του….
Ο Άγιος έχει πει πως θα στριμώξουν τα πράγματα και θα πουν: «Μόνο με τις κάρτες θα κινήσθε. Τα χρήματα θα καταργηθούν».
Σιγά-σιγά, μετά την κάρτα και την ταυτότητα, δηλαδή το «φακέλωμα», θα προχωρήσουν πονηρά στο σφράγισμα. Με διάφορα πονηρά μέσα θα κάνουν εκβιασμούς, για να δέχονται οι άνθρωποι το σφράγισμα στο μέτωπο ή στο χέρι. Θα στριμώξουν τα πράγματα και θα πουν: «Μόνο με τις κάρτες θα κινείσθε. Τα χρήματα θα καταργηθούν».

Και με τη βούλα... σουλτάνος ο Ερντογάν

Με 339 υπέρ και 142 κατά εγκρίθηκαν οι συνταγματικές τροποποιήσεις από την τουρκική εθνοσυνέλευση
Εγκρίθηκαν τα ξημερώματα οι συνταγματικές τροποποιήσεις στην τουρκική εθνοσυνέλευση με 339 ψήφους υπέρ και 142 κατά. 
Συνολικά πρόκειται για 18 νέα άρθρα τα οποία αλλάζουν πλέον το Σύνταγμα της Τουρκίας. Στις αρχές Απριλίου αναμένεται το δημοψήφισμα όπου ο τουρκικός λαός θα δώσει το «πράσινο» φως στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο αφού το σημαντικό άρθρο από τη χθεσινή ψηφοφορία είναι εκείνο που προσδιορίζει τον Τούρκο πρόεδρο ως ηγέτη του κράτους και της εκτελεστικής εξουσίας. Σε αυτή τη νίκη του Ερντογάν σημαντικό ρόλο έπαιξε το Κόμμα Εθνικής Δράσης που στάθηκε στο πλευρό του Τούρκου προέδρου. 

Γέροντας Κυπριανός: Ζούμε στην εποχή του 3ου παγκοσμίου πολέμου – «Αντί να κρύβουμε φαγητά να πέσουμε στην προσευχή»(Βίντεο)

Δείτε τον Γέροντα Κυπριανό σε μια σπάνια συνέντευξη.
Η σοφία του και οι εμπειρίες του είναι μοναδικές, όπως και η ανάλυση των σημείων που ζούμε. Ο πόλεμος θα γίνει λέει, είναι ξεκάθαρο, αλλά αντί για να κρύβετε φαγητά κάντε προσευχή.

Γέροντας Γαβριήλ τοῦ Ἁγ. Ὄρους: Πότε δικαιολογεῖται η ἀνυπακοή στούς πνευματικούς.

Πότε δικαιολογεῖται η ἀνυπακοὴ στοὺς πνευματικούς.
– Πολλοὶ Πατριάρχες καὶ Δεσπότες γέροντα ἀκοῦμε νὰ λένε πὼς ὁ Πάπας εἶναι ὄντως Ἐκκλησία. Ἐμεῖς τί πρέπει νὰ κάνουμε; Πρέπει νὰ κάνουμε ὑπακοὴ σὲ αὐτούς;
Ὀφείλουμε ὑπακοὴ στοὺς Δεσποτάδες μας, στοὺς πνευματικούς μας, ὅταν ὀρθοτομοῦν τὸν λόγο τῆς ἀληθείας. Ὅταν ὅμως δὲν ὀρθοτομούν τὸ λόγο τῆς ἀλήθειας καὶ λένε αἱρετικά πράγματα, ὄχι μόνο σὲ αὐτοὺς δὲν πρέπει νὰ κάνουμε ὑπακοή, ἀλλὰ καὶ σὲ ἕνα Ἄγγελο ἀπὸ τὸν οὐρανό ἂν κατέβει καὶ μᾶς πεῖ ἀντίθετα μὲ αὐτὰ ποὺ διδάσκει ἡ Ἐκκλησία δὲν πρέπει νὰ κάνουμε ὑπακοή.
Ἔχουμε καθήκοντα πρὸς τοὺς πνευματικούς μας Πατέρες καὶ καθήκοντα πρὸς τὸν Θεό. Τά καθήκοντα πρὸς τὸν Θεὸν εἶναι ὑπέρτερα τῶν καθηκόντων πρὸς τοὺς πνευματικούς μας Πατέρες. Ἂν ἕνα καθῆκον πρὸς τοὺς πνευματικούς μας Πατέρες συγκρούεται μὲ τὸ καθῆκον μας πρὸς τὸν Θεόν, τότε παύει νὰ ἰσχύει, καταργεῖται.
Παράδειγμα ἔχουμε τὴν Ἁγία Γραφή. Τί διαβάζουμε στὶς Πράξεις τῶν Ἀποστόλων; Οἱ Γραμματεῖς καὶ οἱ Φαρισαῖοι, οἱ Ἰουδαῖοι ἀρχιερεῖς ἤτανε οἱ πνευματικοί ἡγέτες στὴν ἐποχὴ τοῦ Κυρίου μας. Ἔπιασαν τοὺς Ἀποστόλους, τοὺς ἔβαλαν φυλακὴ καὶ τοὺς εἶπαν νὰ μὴ κηρύττουν. Πῆγε Ἄγγελος Κυρίου καὶ τοὺς ἔβγαλε καὶ τοὺς εἶπε νὰ κηρύξουν. Τοὺς ξανάπιασαν καὶ τοὺς εἶπαν:
Τί σᾶς εἴπαμε; Γιατί δὲν κάνετε ὑπακοή; Ἐμεῖς εἴμαστε οἱ πνευματικοί ἡγέτες!

"ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ"

Κάποια άλλη φορά έλεγε ο μακάριος : "Όταν ήμουν ακόμη στο μοναστήρι της Τύρου. προτού φύγω για την έρημο, μας επισκέφθηκε ένας Γέροντας ενάρετος, την ώρα μάλιστα που διαβάζαμε τα αποφθέγματα των αγίων Γερόντων - γιατί αγαπούσε ο μακάριος Ζωσιμάς πάντοτε να τα διαβάζει και σχεδόν ήταν αναπνοή του αυτά, γι΄ αυτό και καρπώθηκε απ΄ αυτά την αρετή - και είπε. όταν φθάσαμε στον Γέροντα εκείνον που πήγαν οι ληστές και του είπαν "ήρθαμε να πάρουμε όλα όσα έχεις στο κελλί σου" και εκείνος τους απάντησε "όσα σας κάνουν, παιδιά μου, πάρτε τα" τα πήραν όλα και φεύγοντας άφησαν ένα σακκίδιο κι ο Γέροντας - λέει το απόφθεγμα - το πήρε αυτό και άρχισε να τρέχει από πίσω τους φωνάζοντας "Παιδιά, πάρτε το από μένα αυτό που ξεχάσατε μέσα στο κελί μου".