“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Η ΡΩΣΙΚΗ Εναέρια Επανάσταση λέγεται multicopter

Φώτο από sputniknews.com
Τώρα για ποιους τα ετοιμάζουν μόνο ο ΘΕΟΣ το γνωρίζει.
Ένα multi- mix UAV που θα είναι φλογοβόλο και θα πετάει χειροβομβίδες.
¨Το πρώτο multicopter οπλισμένο με φλογοβόλα και αυτόματους εκτοξευτές χειροβομβίδων υποβάλλεται σε δοκιμές σε ένα περιβάλλον που έχει σχεδιαστεί για να μοιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο σε συνθήκες μάχης.

Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΧΡΟΝΟΥ ΑΓΟΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΆΓΙΟΥ ΙΕΡΕΑ ΣΤΑΡΕΤΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΓΚΝΕΟΥΣΕΒ

Ενα αγόρι δώδεκα ετών πέθανε στην ενορία του π. Αλεξίου. Στην ζωή του το παιδί αυτό ήταν ιδιαίτερα ήσυχο και το σκέπαζε ή χάρη του Θεού. Ήταν σαν άγγελος και όλοι το θεωρούσαν έτσι. Παντού όπου στεκόταν μετέδιδε γαλήνη. Αν σε μια παρέα ακουγόταν σφοδρή συζήτηση ή τσακωμοί, το παιδί στεκόταν σ' αύτη σιωπηλά, χωρίς να πει ούτε μια λέξη! 

Από το Στρατηγικό βάθος στην Γεωπολιτική Σχιζοφρένεια. Μήπως έρχεται ο Ρώσος Μπόγιας;

Θ.Π.: Χάνει το γεωπολιτικό παιχνίδι η Τουρκία, με κέντα χρώμα στο… Ρήγα!!!
Γεωπολιτική Σχιζοφρένεια το τελευταίο 24ωρο στην Τουρκία.  Έρχεται ο Ρώσος Μπόγιας;
Νταβούντογλου:   η ISIS είναι ο υπεργολάβος του ηθικού αυτουργού του  δολοφονικού κτυπήματος στην ΠΟΛΗ.

Η Παναγία σαν μάνα φροντίζει τους Μοναχούς

Παναγία Μυροβλύτισσα 
Ιερά Μονή Αγίου Παύλου
Στο κοινόβιο Μοναστήρι του Αγίου Παύλου, πριν από 30 χρόνια ζούσε ένα πολύ απλό κι αγαθό Γεροντάκι, γνωστός με το όνομα Γερο - Θωμάς, πάντα πρόθυμος και ακάματος εργάτης της υπακοής.
Σαν υπηρεσία του (διακόνημα) είχε να είναι βοηθός στον ζυμωτή και φούρναρη του Μοναστηριού.
Μια μέρα έτυχε ανάγκη να απουσιάσει για δυο ημέρες ο ζυμωτής και φούρναρης της Μονής Γερο - Γρηγόρης, ο οποίος από χρόνια είχε την υπηρεσία αυτή και γνώριζε πολύ καλά και εξυπηρετούσε τα διακονήματα αυτά, με πολύ προσήλωση και ευλάβεια.
Σαν αντικαταστάτη του στις υπηρεσίες αυτές, άφησε τον Γερο -Θωμά, ο οποίος επειδή δεν είχε ποτέ του ζυμώσει ξαφνιάστηκε και βρέθηκε σε μεγάλη απορία, διότι έπρεπε να ζυμώσει και να φουρνίσει τότε και να δώσει ψωμί για δυο ημέρες στους πατέρες του Κοινοβίου που τότε είχε περισσότερους από εξήντα Μοναχούς και σε δέκα ως είκοσι διερχόμενους κάθε ημέρα προσκυνητές.

Πολύ πιθανός εμφανίζεται από Ρώσους εδικούς αμυντικούς εμπειρογνώμονες, ένας ελληνοτουρκικός πόλεμος ακόμα και στο άμεσο μέλλον.

Οι πληροφορίες τους εδράζονται καταρχήν στα συνεχόμενα/αναβαθμισμένα επεισόδια εισβολής μαχητικών αεροσκαφών της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στο Αιγαίο, όσο και στην  έντονη παρουσία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού στην ίδια θαλάσσια περιοχή, αναφέρει ρωσική ιστοσελίδα .
Ειδικά οι Ρώσοι προβάλουν την πρόσφατη έκδοση σειράς  ΝΟΤΑΜ  από την Άγκυρα,  οι οποίες  επικαλύπτουν σαφώς ελληνικό εναέριο χώρο φτάνοντας  να «αμφισβητηθεί» ακόμη και το Άγιο Όρος.

Η ΑΓΚΥΡΑ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Συνεχίζεται και εντάθηκε τα τελευταία χρόνια η εσωτερική μετανάστευση εκατοντάδων χιλιάδων Τούρκων κυρίως από τα ανατολικά και νότια προς τα δυτικά και προς περιοχές κοντά στα ελληνικά νησιά.
Το γεγονός αυτό που δεν έχει σχέση με το άλλο γεγονός της μεταφοράς εκατοντάδων χιλιάδων μουσουλμάνων από την Συρία και άλλες χώρες προς την Ελλάδα θα πρέπει να μας βάλλει σε σοβαρές σκέψεις για το εγγύς μέλλον.

Ποιά ἡ ἀλήθεια γιά τή Ροτόντα;

της Εύθαλίας Γούναρη
(Μέ ἀφορμή τή διαμάχη γιά τόν Ἱ. Ναό "Ροτόντα" Θεσσαλονίκης)  
Τό ὄνομα Ροτόντα τό ἔδωσαν ξένοι περιηγηταί (18ος αἰώνας) λόγω τοῦ κυκλικοῦ της σχήματος.
Κτίστηκε γύρω στο 300 μ.Χ. , ἀπό τόν Γαλέριο γιά μαυσωλεῖο του. (Ὁ Γαλέριος πέθανε καί ἐτάφη μακριά ἀπό την Θεσσαλονίκη ). Κατά μία ἄλλη ἐκδοχή ὑπῆρξε ναός ἀφιερωμένος στό Δία.