“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

Το Εορταστικό Πρόγραμμα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου στη Θήβα

Ανακοίνωση Ι.Μ. Κουτλουμουσίου περί διώξεως γέροντος Γαβριήλ από το κελλί του Οσίου Χριστοδούλου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙΟΥ

Προσφάτως κοινοποιήθηκε στήν Ἱερά Μονή μας κείμενο ἀνυπόγραφο, ἀτεκμηρίωτο, νεφελῶδες καί παραπειστικό. Θέμα ἦταν ἡ ἐπικειμένη «ἐκδίωξη» τοῦ ἐξαρτηματικοῦ μοναχοῦ τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Γέροντος Γαβριήλ, ὁ ὁποῖος ἀπό το 1995 ἐγκαταβιοῖ σέ Κελλί τῆς Μονῆς.

ΚΡΑΥΓΗ ΠΟΛΕΜΟΥ έρχεται από την Περσία και τα σαρώνει όλα η Ρωσία.

Φώτο από Skai
Και αν οι δραματικές εκεί εξελίξεις αφορούσαν  μόνο την συγκεκριμένη περιοχή θα λέγαμε, τέλος πάντων. Αλλά αυτή η κραυγή μπορεί να ακουστεί και στο ΑΙΓΑΙΟ. Το ερώτημα είναι κρίσιμο. Πότε θα ανοίξει ο τούρκος το μέτωπο της ευθείας αντιπαράθεσης με την Ελλάδα, πριν ή μετά αφού ανάψει για τα καλά η φωτιά στον Περσικό κόλπο;
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Ξεκινάμε με μια φράση «μην ξεχνάτε το Κουρδικό, δρομολογήθηκε από τον Ουρανό και από ανθρώπους» Κάπως έτσι τρέχουν τα τελευταία 24 ωρα και δείχνουν πως θα τρέξουν και τα επόμενα.

Κυριακή Α΄Λουκά: σχετικά με τη θαυμαστή κλήση των πρώτων μαθητών από τον Κύριο (Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος)

(Κατά Λουκάν Ευαγγέλιον, κεφ. ε΄, χωρία 1 έως 11)
(Αποσπάσματα από την ομιλία ΙΔ΄ του αγίου Ιωάννου, αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Χρυσοστόμου)

«καὶ λέγει αὐτοῖς· δεῦτε ὀπίσω μου καὶ ποιήσω ὑμᾶς ἁλιεῖς ἀνθρώπων».
(…)Και περπατώντας κοντά στη θάλασσα της Γαλιλαίας, είδε δύο αδελφούς, τον Σίμωνα, που, με το όνομα το οποίο του έδωσε αργότερα ο Κύριος, ονομάστηκε Πέτρος και τον Ανδρέα τον αδελφό του. Έριχναν τα δίχτυα τους στη θάλασσα, σαν ψαράδες που ήσαν. «Ακολουθήστε με, τους είπε, και θα σας κάνω αλιείς ανθρώπων». Αυτοί λοιπόν, αφού άφησαν αμέσως τα δίχτυα, Τον ακολούθησαν.

Έντονη κινητικότητα στον Έβρο: O πρέσβης των ΗΠΑ σε λίγες μέρες στην Αλεξανδρούπολη – Στόχος η στρατιωτική βάση για αποκλεισμό των Στενών;

Σκοπός του ΝΑΤΟ είναι το άνευ προηγουμένου μπλοκάρισμα των Στενών, ώστε με αυτόν τον τρόπο να «κλειδωθεί» το Ρωσικό Ναυτικό μέσα στις βάσεις του και η Μόσχα να μην είναι σε θέση να υποστηρίξει δια θαλάσσης τα στρατεύματά της στο εξωτερικό, όπως στη Συρία.

Έντονη κινητικότητα έχουμε πλέον στον Έβρο, καθώς τις επόμενες μέρες στις αρχές Οκτωβρίου, κλιμάκιο υψηλόβαθμων Αμερικανών καταφθάνει στην Αλεξανδρούπολη με  επικεφαλής τον Αμερικανό Πρέσβη Τζέφρυ Πάιατ, μαζί με τον νέο πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Γκρέγκορι Φλέγκερ, έχοντας «βαριά» ατζέντα στις βαλίτσες τους για την περιοχή και το λιμάνι.