“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ... θα κάνει κάποιους πολιτικούς “πολιτικούς μετανάστες”;

Φώτο από www.fanaripress.gr
Και ξαφνικά έρχονται στα αυτιά μας ειδήσεις περί της ανάγκης σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης ή κυβέρνησης Εθνικού σκοπού ή κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης.
Τα παραπάνω διαψεύδονται αμέσως και την επόμενη επαναφέρονται. Κάποιοι παροτρύνουν  αλλήλους ¨να καθίσουν όλοι γύρω  από ένα τραπέζι¨. Αν καθίσουν όλοι αυτοί οι πολυκαιρισμένοι  πολιτικά γύρω από το ίδιο τραπέζι αγνοώντας  την πρόσφατη ετυμηγορία του εκλογικού σώματος μόνο δεινά θα φέρουν στην ΧΏΡΑ.

Ζωοδόχος Πηγή

Η εικόνα της Ζωοδόχου Πηγής στη Θήβα
Εορτάζει 5 ημέρες μετά το Άγιο Πάσχα.
Με το όνομα Ζωοδόχος Πηγή του Μπαλουκλί ή Παναγία η Μπαλουκλιώτισσα φέρεται ιερό χριστιανικό αγίασμα που βρίσκεται στη Κωνσταντινούπολη έξω από τη δυτική πύλη της Σηλυβρίας, όπου υπήρχαν τα λεγόμενα “παλάτια των πηγών” στα οποία οι Βυζαντινοί Αυτοκράτορες παραθέριζαν την Άνοιξη. Πήρε την ονομασία του από το τουρκικό όνομα Balık (= ψάρι) και περιλαμβάνει το μοναστήρι, την εκκλησία και το αγίασμα.

Το Μπαλουκλί

( ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΤΗΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ )
Σαράντα μέρες πολεμά ο Μωχαμέτ να πάρη
την Πόλη τη μεγάλη.
Σαράντα μέρες έκαμεν ο γούμενος το ψάρι
στα χείλη του να βάλη.
Απ τις σαράντα κι ύστερα πεθύμησε να φάγη
τηγανισμένο ψάρι.

Μουφτής Άγκυρας: "Η δήλωση Πάπα επιταχύνει άνοιγμα Αγίας Σοφίας για μουσουλμανική προσευχή"

Φωτο: Το ένα από τα τέσσερα χερουβείμ που κοσμούν τον τρούλο της Αγια Σοφιάς
Η δήλωση του Πάπα Φραγκίσκου για την αρμενική γενοκτονία οδηγεί στην επιτάχυνση του ανοίγματος της Αγίας Σοφιάς για μουσουλμανική προσευχή, δήλωσε ο Μουφτής της Άγκυρας Μεφαϊλ Χιζλί. Ο Μουφτής της Άγκυρας σχολιάζοντας την δήλωση του Πάπα Φραγκίσκου διασύνδεσε για πρώτη φορά την αρμενική γενοκτονία με την Αγία Σοφία. “Η αλήθεια είναι πως αυτή η δήλωση πιστεύω ότι θα επιταχύνει μόνο το άνοιγμα της Αγίας Σοφιάς για μουσουλμανική προσευχή”, είπε συγκεκριμένα ο Μουφτής.