“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

☦Πρόγραμμα Ακολουθιών Ιεράς Πανηγύρεως Παναγίας Γοργοϋπηκόου στον Ενοριακό Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης Θηβών.

☦18 ολάκερες μέρες η ΠΑΝΑΓΙΑ βουρκώνει και κλαίει. Και συνεχίζεται το ΘΑΥΜΑΣΤΟ αυτό για να μας πει η ΚΥΡΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ τι έρχεται.

Την απάντηση σε όλα αυτά που βιώνουμε μας την δίνουν τα δάκρυα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ που  επί 18 ημέρες  συνεχίζουν  αδιαλείπτως να ρέουν μέχρι και σήμερα.

Αν θέλουμε απαντήσεις σε όλα αυτά τα φοβερά που ζήσαμε τους προηγούμενους μήνες (σφράγισμα εκκλησιών στους πιστούς) , σε αυτά που ζούμε (δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει με τον τούρκο και το δίχτυ των προβλημάτων μιας παράξενης πανδημίας που τρομοκρατεί τον πλανήτη ως μη όφειλε;) και σε αυτά που πρόκειται να ζήσουμε από εδώ και πέρα…

☦Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος


Φωτο: Η Ιερά Εικόνα του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου η οποία βρίσκεται στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Μελί Μεγάρων. Εικόνα την οποία έφεραν μαζί τους το 1922 από την Ερυθραία  οι  Έλληνες της Μικράς Ασίας.

Ο ΒΙΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ

Ο Άγιος Ιωάννης ο Ευαγγελιστής καταγόταν από κάποιο φτωχό χωριό της Γαλιλαίας που ονομαζόταν Βηθσαϊδά. Ήταν γιος του ψαρά Ζεβεδαίου και της Σαλώμης που ήταν συγγενής της Παναγίας Μητέρας του Χριστού. Πολύ νωρίς έγινε μαθητής του Ιωάννου Προδρόμου ενώ παράλληλα εργαζόταν και στην τέχνη του ψαρά κοντά στον πατέρα του και τον αδελφό του Ιάκωβο.

☦Της ψυχής η αλμύρα…

~ Ο Παπά–Γιάννης από τας Σέρρας, ο απλός και ταπεινός ο ολιγογράμματος και πράος, ο ησύχιος και σοφός κατά Θεόν…

Πενήντα τρία ολόκληρα χρόνια διακόνησε, συμπόνεσε, παρηγόρησε, έκλαψε μετά κλαιόντων και χάρηκε με τις χαρές κάθε αδελφού του –συγχωριανού του, στον τόπο των γονιών και των παππούδων του, τον βουνήσιο τον ελατοστολισμένο που δεν τον αποχωρίστηκε σχεδόν ποτέ του …Ακόμα και στα βαθιά γεράματα όταν του λεγαν τα παιδιά του να τον πάρουν έστω για λίγο καιρό να ξεχειμωνιάσει στην μεγάλη την πρωτεύουσα εκείνος τους απαντούσε:

-Και να λείψω την Κυριακή από την Εκκλησία μου;