“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΙ ΜΠΑΝΤΕΣ ΤΩΝ ΜΠΑΝΤΕΡΙΣΤΩΝ ΞΥΛΟΚΟΠΗΣΑΝ ΕΩΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΣΤΟ ΝΤΟΝΕΤΣΚ

Η Άννα σε φωτογραφία με τον αγαπημένο
της σκύλο που ακόμη την περιμένει
ΤΗΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΠΑΓΑΝΙΑ ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΝΤΟΝΕΤΣΚ.
 Δ. Πορφύρης /Π. Σταφυλά
Στο Ντονέτσκ μετά την κατάθεση των όπλων της πολιτοφυλακής μέσα στην πόλη, λόγω της υποτιθέμενης εκεχειρίας, βρήκαν την ευκαιρία να δράσουν οι νεοναζιστικές συμμορίες που αποτελούν μάστιγα για την Ουκρανία, όχι όμως και για τις αρχές της.
Όπως όλες οι συμμορίες ανά  τον κόσμο έφεραν τα δικά τους χαρακτηριστικά αναγνώρισης. Αυτή η ομάδα λάτρευε τη σβάτσικα. Στο διάβα τους διασταυρώθηκαν με παρέα μαθητών. Τους έκλεισαν τον δρόμο για τον καθιερωμένο “έλεγχο” . Η πρώτη κίνηση    αφορά  την κατάσχεση των χρημάτων και των κινητών τηλεφώνων. Το κινητό τηλέφωνο της Άννας άξιζε όλα τα λεφτά.

Θαύμα από την Παναγία τη Γοργοϋπήκοο στον Προφήτη Ηλία Πυλαίας

Του Αρχιμ. Δημητρίου Τζιαφά
«Ως θεόβρυτον κρήνην των αϋλων χαρίτων Σου, την θαυματουργόν Σου Εικόνα Θεοτόκε πλουτίσαντες… συ γαρ Γοργοϋπήκοος βοηθός…»
Από το έτος 1965, στον Ιερό Ναό του Αγίου Προφήτου Ηλίου στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, θησαυρίζεται αντίγραφο της Ιεράς και θαυματουργού εικόνος της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου, την οποία όλως ιδιαιτέρως ευλαβούνται και σεμνύνονται οι ενορίτες καταφεύγοντες στη χάρη και τη μεσιτεία της.

Παιδάκια μου με αυτούς τους πολιτικούς θα αρχίσετε την σχολική χρονιά και με άλλους θα την τελειώσετε;

ΣΕ ΤΙ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ;
Όποιος ακουμπά την δυστυχία πάνω στα παιδιά έχει δυστυχισμένο τέλος.
Αφιέρωμα για την έναρξη της πλέον δύσκολης σχολικής χρονιάς από τα χρόνια της Γερμανικής κατοχής.

Γελάει ο κόσμος με τον ΕΝΦΙΑ: Δεν ξέρουν τι τους γίνεται στο ΥΠΟΙΚ

Πλέον μόνο για γέλια έχει καταντήσει το θέμα με τον ΕΝΦΙΑ και την προσπάθεια εξεύρεσης λύσης από τους "εγκέφαλους" του ΥΠΟΙΚ.  
Μόνο για φέτος προβλέπεται έκπτωση φόρου για τα ξενοίκιαστα και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, κάτι που σημαίνει πολύ απλά ότι είτε το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να ξηλώσει εκ θεμελίων τον ΕΝΦΙΑ και να ξαναδεί από την αρχή όλες τις περιπτώσεις εκπτώσεων και απαλλαγών είτε η έκπτωση του 20% επιβλήθηκε ουσιαστικά από τους βουλευτές και δεν αναμένεται ανάλογη συνέχεια, αφού ο σχεδιασμός του υπουργείου προβλέψει "ψαλίδισμα" του φόρου συνολικά.

Η ιστορία του Χασάν ή Χατζηχαραλάμπου…

Ένα συγκλονιστικόν και συνταρακτικών συμβάν, που έλαβε χώραν στο χωριό περί τα μέσα του 19ου αιώνος, επροκάλεσε κάπως μια έντονη εκδήλωση φανατισμού εκ μέρους των Τούρκων. Ωστόσο το συμβάν αυτό δεν είχε άμεση σχέση με τους Χριστιανούς. “Ήταν καθαρώς οικογενειακή υπόθεση των Τούρκων.Ήρως του συμβάντος ο Τούρκος Χασάν, γυιός Δερβίση. Και αίτια η βίαιη σύγκρουση υποσυνειδήτου και συνειδήσεως, που την προκάλεσε ένα θαύμα του Αγίου Γεωργίου.