“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020

☦ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ: ΦΡΑΖΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΩΝ ΝΑΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΗΝ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Με την τέλεση της θείας λειτουργίας το πρωί της Κυριακής 13 Δεκεμβρίου 2020, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου συνεχίστηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις μέσα σε κλίμα χαρμολύπης για την εορτή του Αγίου στον ναό του στην Κέρκυρα.

Απευθυνόμενος σε όσους παρακολουθούσαν την λειτουργία διαδικτυακά και ραδιοφωνικά ο Μητροπολίτης Κερκύρας επεσήμανε ότι η γιορτή του Αγίου συνέπεσε με την εορτή των Προπατόρων του Χριστού κατά την οποία αναγινώσκεται το ευαγγελικό ανάγνωσμα του Μεγάλου Δείπνου.

☦Τόσα χρόνια ζούμε σαν τους Τρεις Παίδες εν τη Καμίνω , ένα συνεχόμενο Θαύμα μας σώζει.


Με τα τόσα που έκαναν στην Μικρή, αλλά Μεγάλη Ελλάδα θα έπρεπε να είχαμε αποσυντεθεί. όμως συνεχίζουμε να αναπνέουμε με ΧΡΙΣΤΟ.

Γράφαμε στις 9 Δεκεμβρίου του 2012 ημέρα Κυριακή

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΑΙΔΕΣ ΕΝ ΤΗ ΚΑΜΙΝΩ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

☦ «Μα ήταν πνευματική πανδαισία αυτή η Λειτουργία»

Ένα άλλο μυστικό τώρα θα σας πω. Τις νύκτες επικοινωνώ τηλεφωνικώς μ’ έναν αγιορείτη ασκητή. Αυτός μελετάει πολύ τους Πατέρες και μου εξηγεί πολλά πράγματα.

Συζητούμε πνευματικά ζητήματα. Τρέλα, τί να σας πω! …Αυτό έγινε και σήμερα πρωί πρωί, δηλαδή νύχτα στις τρεις. Οι καμπάνες χτυπούσαν εκείνη την ώρα που συνομιλούσαμε.

Επί μισή ώρα κουβεντιάζαμε πάρα πολύ ωραία πράγματα. Ειλικρινά, μεγάλη χαρά αισθάνθηκα, μεγαλύτερη απ’ ό,τι μπορώ να σας εκφράσω. Δόξα Σοι ο Θεός!

Ενώ λέγαμε αυτά τα πνευματικά, μου λέει:

– Χτυπάει η καμπάνα για την εκκλησία και τρέχω να προλάβω.

☦ Σήμερα ο Θεός ανέχεται την κατάσταση.

Ανέχεται, ανέχεται, για να είναι αναπολόγητος ο κακός. Είναι περιπτώσεις που ο Θεός επεμβαίνει άμεσα και αμέσως, ενώ σε άλλες περιπτώσεις περιμένει. Δεν δίνει αμέσως την λύση και περιμένει την υπομονή των ανθρώπων, την προσευχή, τον αγώνα. Τι αρχοντιά έχει ο Θεός! Ένας πόσους είχε σφάξει τότε με τον πόλεμο και ακόμη ζει. Θα του πει στην άλλη ζωή ο Θεός: ''Σε άφησα να ζήσεις περισσότερο και από τους καλούς''. Δεν θα έχει ελαφρυντικά.

(Άγιος Παϊσιος ο Αγιορείτης)

epanosifi

☦ Πολύ τους χαίρομαι τους ανθρώπους που έχουνε μια αρχοντική ντομπροσύνη στην εξομολόγησή τους. Αισθάνονται την αμαρτία τους και χωρίς δικαιολογίες την ομολογούν.

«Πάτερ, είμαι αυτός», «έχω κάνει αυτό» και εκεί βάζουν τελεία, χωρίς «αλλά», χωρίς «δεν το ήθελα», χωρίς «παρασύρθηκα».

Αυτοί οι άνθρωποι όσο βαθιά κι αν έχουν γευτεί το σκοτάδι της αμαρτίας, βιώνουν την λευτεριά της άφεσης, το ξελάφρωμα από τα πάθη τους, το φως της Θείας αποδοχής.

Πέφτουν ως άνθρωποι μα δεν δικαιολογούν την πτώση τους. Έκανα αυτό μα το πολεμώ, το αποτάσσομαι, το μετανιώνω.

☦ Το Αναστάσιμο Απολυτίκιο του Β’ Ήχου

Ὅτε κατῆλθες πρὸς τὸν θάνατον, ἡ ζωὴ ἡ ἀθάνατος, τότε τὸν ᾍδην ἐνέκρωσας, τῇ ἀστραπῇ τῆς θεότητος· ὅτε δὲ καὶ τοὺς τεθνεῶτας ἐκ τῶν καταχθονίων ἀνέστησας, πᾶσαι αἱ Δυνάμεις τῶν ἐπουρανίων ἐκραύγαζον· Ζωοδότα Χριστέ, ὁ Θεὸς ἡμῶν, δόξα σοι.

Ὅταν, Χριστέ μας, κατέβηκες ἐκεῖ, ὅπου κυριαρχεῖ ὁ θάνατος, δηλαδὴ στὸν Ἅδη, σὺ ποὺ εἶσαι ἡ ἀθάνατος καὶ αἰώνιος ζωή, τότε, μὲ τὴν ἀστραπὴ καὶ τὴν παρουσία τῆς θεότητός σου, ἐνίκησες καὶ ἐνέκρωσες τὸν ᾍδη· ὅταν δὲ μὲ τὰ χέρια σου ἀνέσυρες ἀπὸ τὰ τάρταρα τοῦ ᾍδου καὶ ὡδήγησες στὴν Ἀνάστασι αὐτοὺς οἱ ὁποῖοι εἶχαν πεθάνει, τότε ὅλες οἱ ἀγγελικὲς Δυνάμεις ποὺ εὑρίσκονται στοὺς οὐρανοὺς ἔψαλλαν θριαμβευτικά· Σὺ ποὺ χορηγεῖς τὴν ἀληθινὴ καὶ αἰώνιο ζωή, Χριστὲ καὶ Θεέ μας, ἂς εἶσαι δοξασμένος.

☦ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ κήρυξε Εκλογές – Εκλογές επί της Γης.

ΦΩΤΟ: Σε ένα μεσαιωνικό καλντερίμι κοντά σε ένα τοξωτό γιοφύρι στο Περαχώρι της Ιθάκης γενέτειρας του ΟΣΙΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΑΓΙΟΥ ΡΑΦΑΗΛ βρίσκεται ένα προσκύνημα προς τιμή του ΑΓΙΟΥ στο μέρος όπου για τελευταία φορά αποχαιρέτησε τον πάτερα του ως ιερομόναχος κατευθυνόμενος για την μεγάλη αγιοπνευματική του πορεία – ομολογία και προς το ΜΑΡΤΥΡΙΟ στην αγιοτόκο Λέσβο. Ο ίδιος ο ΑΓΙΟΣ το υπέδειξε το σημείο αυτό του αποχαιρετισμού και ανοικοδομήθηκε το λιθόκτιστο αυτό προσκυνητάρι , όπου οι ντόπιοι ανάβουν το κανδήλι του.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Είναι μηνύματα Πόνου και Προσευχής  που λαμβάνουμε από Πατέρες τούτες τις δύσκολες τις ώρες. Στιγμές που βιώνουμε και δεν δυνάμεθα να περιγράψουμε.

Οι περισσότεροι όμως αισθανόμαστε κάτι κοινό. Έχουμε την αίσθηση, ότι θηρία μας περικύκλωσαν και ετοιμάζονται να μας φάνε. Φέρνουμε στον νου μας τα λόγια του Μακρυγιάννη « πολλοί τρώνε από εδώ, αλλά μένει και μαγιά»

☦ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΕΝ ΠΑΣΙ ΧΡΙΣΤΟΣ

ΜΗΝ ΠΤΟΕΙΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΠΟΡ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑΣ.

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ.

ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΕ ΓΝΩΣΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΧΡΙΣΤΟ.