“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

☦ Όλη μου τη ζωή - πτώσεις και εξεγέρσεις….

Όλη μου τη ζωή - πτώσεις και εξεγέρσεις, παραπάτημα και ευθυγραμμίσεις. Γιατί το επέτρεψε ο Κύριος -  επειδή ήρθε να σώσει ΟΧΙ τους δίκαιους, αλλά τους αμαρτωλούς, από αυτούς είμαι ο πρώτος.

Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Κρεστιάνκιν

Apantaortodoxias

☦ “Η αγάπη δεν φοβάται τον μεγάλο χωρισμό, πεθαίνει από ένα μικρό ψέμα.”

☦ ΕΙΠΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ:

“Η οικογένεια είναι εκεί που τιμάται ο σύζυγος, η γυναίκα αγαπιέται και τα παιδιά είναι ανέμελα και ευτυχισμένα…Οι σύζυγοι στο γάμο καλούνται να συμπληρώσουν ο ένας τον άλλον. Είναι πολύ σημαντικό να μάθεις να βλέπεις και να εκτιμάς στον άλλο αυτό που δεν έχεις”

Apantaortodoxias

☦ «Ουσιαστικά, η ΑΓΑΠΗ είναι ταπείνωση και η ταπείνωση είναι ΑΓΑΠΗ.» Άγιος Σεραφείμ (Σομπολέφ)

☦ «Γέροντα, πες μου μια άσκηση»

- Γέροντα, πες μου  μια άσκηση.

- Κάνε ησυχία.

- Δεν κατάλαβα.

- Αυτή είναι μια άσκηση. Σκάσε. Μην λέτε τίποτα όλο το εικοσιτετράωρο.

- Λοιπόν, να σιωπήσω, δεν είναι δύσκολο.

☦ "Στης Ελλάδος την αυλή δεν θα φτάνει το σκοινί" έτσι ξεκινήσαμε το 2013 και σήμερα τερματίζουμε.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Ντύστε ολάκερη την ΕΛΛΑΔΑ και κυρίως το ΑΓΙΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ μας με την Ελληνική Σημαία και ανάψτε τα κανδήλια σας.

Ο εχθρός είναι προ των Πυλών και εντός ημών.

Το Αγιοτόκο-Αρχιπέλαγος μας σαν γενεσιουργός τροφοδότης του διαχρονικού πολιτισμού μας ανέλαβε πάλι τον άχαρο ρόλο να μας ξυπνήσει και να μας φέρει στα ίσα μας. ΠΩΣ ;

☦ "στα χωράφια, στα περιβόλια , στα χέρσα, στα ζώα και στο ψάρεμα να τρέξτε όταν τελειώσει το κακό με τους τούρκους και τους άλλους"

Μας είπε γέροντας και αναρωτηθήκαμε ότι "καλό θα ήταν να προσγειωθούμε και να διαχειριστούμε το θηρίο  που μας κτυπά την πόρτα"

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Διαβάζουμε τις αναλύσεις, μαθαίνουμε τις καθημερινές απειλές των γειτόνων μας , τις τρικλοποδιές των δήθεν φίλων και τις παγκόσμιες ανησυχίες για πρωτόγνωρη ενεργειακή και επισιτιστική τεχνιτή κατά πολλούς κρίση , αλλά δεν μπορούμε ακόμα να ερμηνεύσουμε τις προφητείες που μας δόθηκαν εδώ και δεκαετίες.

☦ Σε κάποιο μοναστήρι, ένας έμπειρος γέροντας -ηγούμενος είχε αναθέσει σε έναν νεαρό μοναχό, τη διακονία του μάγειρα.

Ο μοναχός δέχτηκε με ευχαρίστηση τη διακονία αυτή και μεριμνούσε έτσι για την σωματική υγεία των μοναχών του μοναστηριού, μαγειρεύοντας όσο μπορούσε καλύτερα τα διάφορα φαγητά.

Κάποια μέρα, ο ηγούμενος έκανε μια επιθεώρηση στο μοναστήρι και όπως ήταν φυσιολογικό πέρασε και από το μαγειρείο. Εκεί συνάντησε τον νεαρό μοναχό και του έδωσε τα εύσημα για το ωραίο και το καλό φαγητό που φτιάχνει καθημερινώς. Μάλιστα στο τέλος της συζήτησης, του λέει ο ηγούμενος:

☦ Η Αγία Σεβαστιανή η Μεγαλομάρτυς (24 Οκτωβρίου)

Στα χρόνια του αυτοκράτορα Δομετιανού κατά το έτος 82, ζούσε στην πόλη του Μαρκιανού η Αγία αυτή Σεβαστιανή, κηρύττοντας τον Χριστό και συκοφαντήθηκε στον ηγεμόνα Σέργιο ως Χριστιανή. Αφού παρουσιάσθηκε λοιπόν μπροστά του, ομολόγησε ότι πιστεύει στον Χριστό και ότι διδάχθηκε και βαπτίσθηκε από τον Απόστολο Παύλο και ότι είναι έτοιμη να πεθάνει για τον Χριστό.

☦ Δεύτε ευφημήσωμεν οι πιστοί, το τέκνον του Παύλου, την κλεινήν Σεβαστιανήν, την αξιωθείσαν, πυρός και των θηρίων, νικήσαι παραδόξως, ορμήν και δύναμιν.

☦ Αναστάσιμο Απολυτίκιο Ἦχος α'

Τοῦ λίθου σφραγισθέντος ὑπὸ τῶν Ἰουδαίων καὶ στρατιωτῶν φυλασσόντων τὸ ἄχραντόν Σου Σῶμα, ἀνέστης τριήμερος Σωτήρ, δωρούμενος τῷ κόσμῳ τὴν ζωήν. Διὰ τοῦτο αἱ Δυνάμεις τῶν οὐρανῶν, ἐβόων Σοι Ζωοδότα. Δόξα τῇ Ἀναστάσει Σου Χριστέ. Δόξα τῇ οἰκονομίᾳ Σου, μόνε Φιλάνθρωπε.

☦ Τα τελευταία λόγια του Αγίου Νεκταρίου

☦ Επειδή ο διάβολος είδε την τεράστια ωφέλεια από τις Άγιες Εικόνες, ξεσήκωσε τους αιρετικούς...

Οι αιρετικοί δεν δέχονται τις Αγίες Εικόνες και τις θεωρούν είδωλα, δεν τις παραδέχονται και τις κατηγορούν. Εδώ ο Απόστολος Λουκάς όταν ζωγράφισε 3 εικόνες της Παναγίας και τις προσκόμισε στην Θεοτόκο, η Παναγία τις ευλόγησε τις Εικόνες και είπε: ''η Χάρις του εξ εμού τεχθέντος, είναι μετ΄αυτών''. Ακόμα και ο ίδιος ο Χριστός άφησε την εικόνα του προσώπου Του σε μαντήλι που παραδόθηκε στον βασιλιά Άβδαρο. Επειδή ο διάβολος είδε την τεράστια ωφέλεια από τις Άγιες Εικόνες, ξεσήκωσε τους αιρετικούς να διαστρεβλώνουν την αλήθεια, περί των Αγίων Εικόνων.

Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνας

proskynitis

☦ “O καθένας θα ψηθεί στην φωτιά, για να μπει στον Παράδεισο...”