“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

☦ Ο ουρανός πάνω στη γη… Η Θεία Λειτουργία!

Η νίκη του Χριστού

Κάποιος μάγος έκανε ψευτοθαύματα με τη βοήθεια του διαβόλου, για να πλανεύει τους χριστιανούς και να τους παίρνει με το μέρος του.

Ανάμεσα στις άλλες θαυματουργίες του έκανε και τούτη: Έμπαινε στη φωτιά για πολλή ώρα. Ύστερα ζητούσε τη βοήθεια του δαίμονα, που έσβηνε τη φωτιά κι έτσι ο μάγος παρέμενε αβλαβής.

Όταν ο τοπικός επίσκοπος πληροφορήθηκε το περιστατικό, πήρε το άγιο αρτοφόριο με το δεσποτικό Σώμα και πλησίασε στη φωτιά. Αμέσως πρότεινε στο μάγο να δεθεί με αλυσίδα και να πέσει μέσα στη φωτιά, για να δει κι αυτός τη θαυμαστή του διάσωση.

☦ Πως θα γνωρίσουμε το θέλημα του Θεού

Όλο κι όλο η πνευματική μας ζωή, αδελφοί χριστιανοί, είναι το να εφαρμόζουμε σε κάθε μας πράξη το θέλημα του Θεού. Αλλά πως θα γνωρίσουμε ποιο είναι το θέλημα του Θεού;

Το πρώτο που μπορούμε να πούμε είναι να διαβάζουμε την Αγία Γραφή, την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη, στην οποία φανερώνει ο Θεός το άγιο θέλημά Του και μας το παρουσιάζουν οι άγιοι Προφήτες και Απόστολοι. Και ακόμη, για να μάθουμε το θέλημα του Θεού, είναι το να διαβάζουμε τους βίους των αγίων της Εκκλησίας μας, που είναι το καλύτερο υπόμνημα της Αγίας Γραφής και βλέπουμε πως ζούσαν οι άγιοι.

☦ Δεν ξέρω κατά πόσον χρειάζονται εορτασμοί για το ψευτο-ρωμαίικο...

Τα γεγονότα της μικράς Ασίας δεν επέτρεψαν, να εορταστούν τα 100 χρόνια από την ελληνική επανάσταση του 1821.

Τα γεγονότα του κορωνοϊού -απ’ ό,τι φαίνεται- δεν θα επιτρέψουν, να εορταστούν τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821...

Θαρρώ, πως αυτό δεν είναι διόλου τυχαίο.

Δεν ξέρω κατά πόσον χρειάζονται εορτασμοί για το ψευτο-ρωμαίικο, γιατί αυτό που ζούμε, δεν είναι παρά ένα ψευτο-ρωμαίικο.

☦ Η Θεία Κοινωνία αποτελεί την κατεξοχήν ενεργοποίηση της σάρκωσης του Θεού στη δική μας ζωή.

[...] Καταλαβαίνουμε ότι η θεολογία της Εκκλησίας για τα Χριστούγεννα είναι τεράστια, δεν μπορούμε να πούμε τα πάντα εδώ – ελπίζουμε να φωτίζουμε και όχι να συσκοτίζουμε τη θεολογία αυτή – γι’ αυτό να μας σχολιάσετε δύο πράγματα που αναφέρθηκαν στη συζήτησή μας:

Πρώτον· για τη θεία Κοινωνία ως ενεργοποίηση της ενανθρώπησης του Θεού μας. Δεύτερον· για τους τύπους ανθρώπους που τελικά δέχονται το υπερφυές αυτό μυστήριο της πίστεως, αφού μιλήσατε για τους ποιμένες και τους μάγους της Ανατολής.

☦ Τι είναι ευτυχία…

Είναι παλιό το έθιμο: την παραμονή του Νέου Έτους, όταν το ρολόι κτυπήσει μεσάνυχτα, σκεφτόμαστε τις επιθυμίες μας για το νέο έτος και προσπαθούμε να εισέλθουμε στο άγνωστο μέλλον μ’ ένα όνειρο, προσδοκώντας ταυτόχρονα την εκπλήρωση κάποιας αγαπητής μας επιθυμίας.

Σήμερα, για άλλη μια φορά βρισκόμαστε μπροστά σ’ ένα νέο έτος. Τι επιθυμούμε για τους ίδιους, για τους άλλους, για τον καθένα; Ποιο είναι το τέλος όλων μας των ελπίδων; Η απάντηση είναι μονίμως η ίδια αιώνια λέξη: ευτυχία. Ευτυχές το Νέο Έτος! Ευτυχία για το Νέο Έτος!

☦ Ο μόνος αληθινός Θεός

π. Δημητρίου Μπόκου

Ρώτησαν κάποτε τον αββά Αγάθωνα:

-Εσύ είσαι ο Αγάθων; Ακούμε για σένα ότι είσαι πόρνος και υπερήφανος.

-Ναι, έτσι είναι, απαντά ο ασκητής.

-Εσύ είσαι ο Αγάθων που φλυαρείς και κατακρίνεις;

-Εγώ είμαι.

-Εσύ είσαι ο Αγάθων ο αιρετικός;

-Δεν είμαι αιρετικός, απαντά ο Αγάθων.

☦«ΝΟΜΟΤΑΓΗΣ» ΙΕΡΕΑΣ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΠΥΛΗ ΕΠΙΠΛΗΤΤΕΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΝΑ ΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ ΤΟΥΣ Ή ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΝΑΟΥ (ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ)

σχόλιο Θ.Π.: ΘΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΟΥΜΕ Σ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟ ΑΝΘΡΩΠΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΞΕΧΑΣΕΙ ΑΝ ΚΑΙ ΝΕΟΣ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ, ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΑΛΙΜΟΝΟ Σ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΓΝΟΕΙ.

ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ…. ΤΟΤΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ. ΚΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΛΟΓΙΑΣ ΜΑΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΑΝΤΙ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΗΓΟΡΩΝ ΘΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΑΣ…….. !!!

☦"το ΦΩΣ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ που σκεπάζει την Ελλάδα" και οι μάγοι της σκοτεινής εποχής μας που θέλουν να το σβήσουν.

ΑΝ ΑΥΤΟΙ  ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΦΩΣ - ΑΡΑΓΕ ΤΙ ΑΜΟΚ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΕΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΚΕΠΑΖΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ - ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ Ο ΑΡΙΖΟΝΙΤΗΣ

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ

Μεγαλόσχημης μοναχής Μακαρία -Οι μάγοι σκοτείνιασαν τον ουρανό για να μην φαίνονται οι πράξεις τους. Οι μάγοι αγαπούν το σκοτάδι.(5 Οκτωβρίου 1987) - Όσο περνάει ο καιρός τα πράγματα θα είναι πιο άσχημα. Θα κλείσουν τις εκκλησίες. Δεν θα γίνονται ακολουθίες  Οι άνθρωποι θα κάνουν τις ακολουθίες όπου μπορούν(14 Ιουλίου 1988).