“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Βρε παιδί μου χαλάσαμε μισό κυβικό ξύλα για να μάθεις να λές το νάναι ευλογημένο!;

Όταν πήγε ο Γέροντας στο Μοναστήρι να κοινοβιάσει-να γίνει δόκιμος μοναχός, τον ρώτησε ο Ηγούμενος αν γνωρίζει κάποια τέχνη. Εκείνος του απάντησε ότι είναι ξυλουργός.
Τον παρέπεμψε στον Γέροντα τον υπεύθυνο του ξυλουργείου. Εκείνος του είπε: «πάρε μέτρα από το τάδε παράθυρο να δούμε αν ξέρεις να δουλεύεις.» Ενώ τα μέτρα ήταν 120 Χ 80 ο Γέροντας του έλεγε ότι δεν μέτρησε καλά και τον ανάγκαζε να κόψει τα ξύλα μικρότερα. Αφού τελείωσε το παράθυρο δεν ταίριαζε στα μέτρα που πήρανε. Αυτό επαναλήφθηκε άλλες δύο φορές. Ο π. Παϊσιος αντιδρούσε λέγοντας στον Γέροντα ότι ενώ έπαιρνε σωστά τα μέτρα εκείνος δεν τον άφησε να τα εφαρμόσει. Την επόμενη φορά που μετρούσαν σκέφθηκε ότι ο Γέροντας θα έχει κάποιο πρόβλημα και για να μην συνεχίζεται αυτή η δουλειά, του λέει: «νάναι ευλογημένο Γέροντα.»

Τα τρόφιμα έχουν ημερομηνία λήξης και το ξέρουν. Οι πολιτικοί έχουν ημερομηνία λήξης και δεν το ξέρουν. Το ΔΙΚΑΙΟ της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ την ξέρει.

Από εδώ και πέρα βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητα  νερά και σε σήριαλ με αψυχολόγητες ενέργειες και κινήσεις. Νοσεί η ψυχική υγεία της πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού που  φαίνεται να υποφέρει, όταν παρακολουθεί δηλώσεις πολιτικών από την τηλεόραση και θέλει να την σπάσει. Η Μέρκελ φαίνεται, ότι έρχεται για να δώσει λύση στην παρακάτω εξίσωση ΓΡΙΦΟ.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος  Βαρδάκας
Το άσμα των ημερών μας: «δυο μεμέτια τα καημένα μες το κόλπο ήταν μπλεγμενα, τώρα κλαιν όλα τα αλάνια που θα μείνουνε χαρμάνια».

Πότε μοιάζεις με τον Θεό; (Αγ. Γρηγόριος Νύσσης)

Δημοσιεύθηκε στις Οκτωβρίου 5th, 2015   (2.086 άτομα το έχουν διαβάσει)
«Και δημιούργησε ο Θεός τον άνθρωπο· σύμφωνα με τη δική του εικόνα τον δημιούργησε». Μήπως όμως δεν πρόσεξες ότι ήταν ελλιπή κι όχι επαρκή τα αποδεικτικά στοιχεία, που παρουσιάσαμε; «Ας δημιουργήσουμε τον άνθρωπο σύμφωνα με τη δική μας εικόνα και κατά τη δι­κή μας ομοίωση». Η απόφαση είχε δύο στοιχεία «κατ’ εικόνα» και «καθ’ ομοίωση». Η δημιουργία όμως έχει ένα. Πώς εξηγείται αυτό; Μήπως αρχικά σκέφθηκε ο Θεός διαφορετικά, και εκ των υστέρων άλλαξε γνώμη; Μήπως κάποια μετάνοια ακολούθησε ευθύς μετά τη δημιουργία; Μήπως εκφράζεται η αδυναμία του Δημιουργού, που άλ­λα αποφασίζει πιο μπροστά, κι άλλα πραγματοποιεί με­ταγενέστερα; Ή μήπως κρύβεται κάποια πολυλογία σ’ αυτά τα λόγια;

Ειδική αποστολή στην Ουκρανία (Στα χρόνια της δουλείας, αλλά επίκαιρη όσο ποτέ...)

Γράφει ο Φώτης Μιχαήλ
Οι Άγιοι είναι οι πνευματικοί μας οδοδείκτες. Τον δρόμο του Θεού, αυτοί μας τον δείχνουν. Και μας τον δείχνουν όχι βεβαίως ακαδημαϊκά, αλλά μέσα από την πνευματική τους εμπειρία. Με τις διδαχές τους και προπάντων με την ίδια τους την ζωή.
Οι Άγιοι, δηλαδή οι Άνθρωποι του Θεού, είναι οι δάσκαλοί μας και οι βοηθοί μας στον αγώνα για την κάθαρση, τον φωτισμό και την θέωση. Οι αγώνες τους οι πνευματικοί και οι διδασκαλίες τους έχουν ισχύ διαχρονική και ο λόγος τους είναι πάντοτε σύγχρονος, ακέραιος και ασφαλής.

“ο ΒΟΣΠΟΡΟΣ εστράφη εις τα οπίσω” για να φέρει πιο γρήγορα την διάλυση της τουρκίας.

Φώτο:  ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ στα νερά του Βοσπόρου από http://constantinoupoli.com
Όλα αυτά δρομολογήθηκαν από ανθρώπινα σχέδια που ήδη ενεργοποιήθηκαν και φέρνουν συγκλονιστικές ανατροπές. Ρώτησα ένα νεαρό, τι σημαίνει για αυτόν  το γεγονός της απόδοσης  ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΙΑΣ στην Ουκρανία και μας απάντησε: ΑΥΤΟ γκόλ με ΚΕΦΑΛΙΑ. Τι να του πω εγώ αφού ο μικρός τα είπε όλα;
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Τι να κατανοήσει η πλειοψηφία του  πιστού  λαού από τα μεγάλα δρώμενα που έγιναν τις ημέρες των Θεοφανείων στο Φανάρι με την απόδοση του τόμου της αυτοκεφαλίας στην Μητρόπολη (νέα δομή) της εκκλησίας του Κιέβου;