“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Συνάντηση με έναν ταξιτζή….

Toυ π. Ιεροθέου Ανδρουτσόπουλου
Κάποιος μου είπε λίγες ημέρες πριν πως πάτερ, έχεις καιρό να γράψεις κάτι. Και του απάντησα πως συνηθίζω να λερώνω με μελάνι τις λευκές γραμμές του χαρτιού, μόνο όταν κάτι συμβαίνει και μου προξενεί το ενδιαφέρον ή μου προκαλεί την ευαισθησία. Και είναι αλήθεια, πάει καιρός από τότε.
Πάντα όμως εκεί που δεν το περιμένεις, κάτι έρχεται να σου αναταράξει για λίγο την ησυχία και ίσως και την εφησυχάζουσα συνείδησή σου. Σκέψεις, λογισμοί, απορίες, αγωνίες όλο αυτό τον καιρό για την νέα αυτή χρονιά, προβληματισμοί του παρόντος, αμφιβολίες για την πορεία του μέλλοντος, την προσωπική ευτυχία και την γενικότερη κατάσταση στον κόσμο, βασανίζουν την καρδιά σου, την σκέψη μου, την ψυχή μας. 

Ο Τρισδιάστατος Ερντογάν

Ο Τούρκος πρωθυπουργός έκανε μια... υποβλητική εμφάνιση σε ομιλία του στη Σμύρνη
Το τρισδιάστατο ολόγραμμα του Ερντογάν σκιάζει την επίσκεψη Ολάντ!
Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία με στόχο την ενίσχυση των διμερών σχέσεων, πραγματοποιεί ο Φρανσουά Ολάντ. Ωστόσο, σε κοινή συνέντευξης Τύπου με τον Τούρκο ομόλογό του Αμπντουλάχ Γκιουλ, ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι ότι θα γίνει δημοψήφισμα στη χώρα του για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ , προκειμένου να αποφανθεί ο γαλλικός λαός για το θεμα.
Ο Γκιουλ από την πλευρά του απάντησε ότι περιμένει από τη Γαλλία να μην εμποδίσει τη διαδικασία εισδοχής της Τουρκίας στην ΕΕ, θέση που έχει ανοιχτά υποστηρίξει το Παρίσι στο παρελθόν.  

Η Ρωσία γιορτάζει την 70η επέτειο της απελευθέρωσης του Λένινγκραντ από την πολιορκία

Σήμερα, 27 Ιανουαρίου του 2014, η Ρωσία γιορτάζει τα 70χρονα της πλήρους απελευθέρωσης του Λένινγκραντ (σήμερα Αγία Πετρούπολη) από τη γερμανοναζιστική πολιορκία κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Είναι η μοναδική στην ιστορία πόλη η οποία, ευρισκόμενη μέσα στον κλοιό της πολιορκίας ολόκληρες 872 ημέρες (από τις 8 Σεπτεμβρίου του 1941 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου του 1944), δεν παραδόθηκε και επέζησε.

"Μακεδονία" τα Σκόπια μέσα στην ελληνική Βουλή! Πρόκληση χωρίς απάντηση

Δυο φορές ενώπιον του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Βαγγέλη Βενιζέλου και του αντιπροέδρου της Βουλής Γιάννη Τραγάκη, ο σκοπιανός υπουργός Άμυνας μίλησε για “Μακεδονία”, αναφερόμενος στο κρατίδιο. Κανείς από τους δύο δεν θεώρησε σκόπιμο να αντιδράσει, διακόπτοντας τον σκοπιανό και ζητώντας του το αυτονόητο.

«ΣΙΔΕΡΟΦΡΑΚΤΑ» ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΚΤΙΖΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΝ ΟΨΕΙ ΕΚΡΗΚΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Προβλέποντας ραγδαίες εξελίξεις στο εσωτερικό της Τουρκίας, ενώ ο εξωτερικός περίγυρος φλέγεται κυριολεκτικά, ο άλλοτε παντοδύναμος Τούρκος πρωθυπουργός,Ταϊπ Ερντογάν, φαίνεται πως έχει καταλειφθεί από πολλαπλά σύνδρομα φοβίας ακόμα και για την ίδια την ζωή του. Για τον λόγο αυτό και σύμφωνα με τις εντολές του ένα μεγαλοπρεπές και «σιδερόφρακτο» ανάκτορο αναγείρεται έξω από την Άγκυρα για να χρησιμοποιηθεί σαν ασφαλές καταφύγιο και συνάμα πολυδύναμο στρατηγείο για τις μελλοντικές κρίσεις που αναμένονται στην Τουρκία.

Άνοιξε η γη στα δύο στην Κεφαλονιά

Ανατριχιαστικές φωτογραφίες από το επίκεντρο του σεισμού στην Κεφαλονιά [εικόνες]
Φωτογραφίες από το επίκεντρο του σεισμού στην Κεφαλονιά, που δείχνουν το μέγεθος των συνεπειών από τον εγκέλαδο που χτύπησε το νησί χθες, είδαν το φως της δημοσιότητας.

«Έφτασε το πλήρωμα του χρόνου! Ετοιμαστείτε ωρέ!»

Κοντεύει η Ώρα, το φωνάζουν και οι πέτρες και τα μάρμαρα της Μεγάλης εκκλησιάς!

Παπαζήση Βασιλική
Μια μικρή ελληνοπούλα..

σχόλιο Γ.Θ : Από μικρό και απο σαλό (διά Χριστόν) μαθαίνεις την αλήθεια...
Αγαπητοί μου Φίλοι!
Αυτή η εικόνα της Παναγίας είναι η Πλατυτέρα, που βρίσκεται στην Αγιά- Σοφιά της Κωνσταντινούπολης! Δείτε ομορφιά!

   Αξιώθηκα πέρσι και πήγα προσκυνήτρια στην πόλη και παρακάλεσα τον εκεί φωτογράφο να μου τραβήξει αυτή την φωτογραφία. Η Παναγιά μας, που δεν α…ναφέρεται στο νέο βιβλίο των Θρησκευτικών της Β΄ Γυμνασίου. Διδάσκεται όμως η ενότητα, ΄΄Ο Ιησούς στο Κοράνι΄΄! Άκουσον άκουσον! 

Αγιοποιείται ο Γέροντας Παΐσιος αύριο;

Όλα συγκλίνουν σε αυτό που από καιρό είχαμε πει στο pentapostagma.gr, στο ότι δηλαδή πολύ άμεσα αναμένεται η αγιοκατάταξη του Γέροντα Παϊσίου. Πληροφορίες μέσα από το Πατριαρχείο επιβεβαιώνουν την αγιοποίηση και μάλιστα πολύ σύντομα, ίσως αύριο ή το αργότερο μέχρι το τέλος του μήνα υπογραφεί και επισημοποιηθεί από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου η αγιοκατάταξη του γέροντα.

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ ΤΩΝ Ι.ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

Γιορτάζουμε σήμερα 27 Ιανουαρίου, ημέρα της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.
Ο Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος εκοιμήθη από εξάντληση στις 14 Σεπτεμβρίου του 407 μ.Χ. κατά τη διάρκεια της τρίτης του εξορίας από την αυτοκράτειρα Ευδοξία και τάφηκε στα Κόμανα του Πόντου. Το σεπτό λείψανό του περίμενε επί τριάντα έτη, θαμμένο στον τόπο της εξορίας και του μαρτυρίου του.
Όταν όμως το 434 μ.Χ. πατριάρχης εξελέγη ο μαθητής του Άγιος Πρόκλος, παρεκάλεσε τον αυτοκράτορα Θεοδόσιο να ενεργήσει τα δέοντα, ώστε το λείψανο του μεγάλου αυτού... πατέρα της Εκκλησίας να επιστρέψει στην Κωνσταντινούπολη.Και πράγματι, τέσσερα χρόνια αργότερα, στις 27 Ιανουαρίου του 438 μ.Χ. έγινε η Ανακομιδή των Ιεωρών Λειψάνων του Αγίου.