“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

ΟΙ (ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ) ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΡΧΑΙΟ-ΚΑΠΗΛΟΙ ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ...ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι σημαντικότερες συλλογές αρχαιοτήτων σήμερα στον πλανήτη θεωρούνται κατά σειράν της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας (και 4η της Ελλάδος), παρά το γεγονός ότι καμμιά από τις τρεις πρώτες χώρες δεν διαθέτει... αρχαία ιστορία!.. 

† ΜΝΙCΘΗΤI ΚΕ ΤΩ CΩ ΔΟΥΛΩ COY† ΑΠΟ ΤΗΝ… ΤΟΥΡΚΙΑ

ΝΙΚΟΥ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
Δημοσιογράφου-Συγγραφέα-Τουρκολόγου
Δέος έχει προκαλέσει στην Τουρκία μια τελευταία ανακάλυψη στην βυζαντινή πόλη της Ιεράπολης, στην δυτική Μικρά Ασία, που είναι η εκκλησία και ο τάφος του αποστόλου Φιλίππου, καθώς και μια μαρμάρινη πλάκα όπου αναγράφεται στην ελληνική γλώσσα η ευχή-προσευχή, «ΜΝΗΣΤΗΤΗ ΚΑΙ ΤΩ CΩ ΔΟΥΛΟ CΟΥ», που στα τουρκικά αποδόθηκε ως, «Tanrım beni koru».

Αγιορείτης Ιερομόναχος προς Ιερώνυμο: “να είμεθα με τον Θεόν και ουχί απλώς να ομιλώμεν δια τον Θεόν”

Και πάλι ΦΙΛΟΙ;

Ο τουρκικός "εκβιασμός" με τους κινεζικούς πυραύλους έπιασε; "Κάτι θα πάρουν από ΗΠΑ"
Η Τουρκία και οι ΗΠΑ, στενοί σύμμαχοι στους κόλπος του ΝΑΤΟ, ξεκίνησαν συνομιλίες έπειτα από τις «σοβαρές ανησυχίες» που εξέφρασε η Ουάσιγκτον αναφορικά με την πρόθεση της Άγκυρας να προμηθευθεί πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς από την Κίνα.

Απάντηση σε αγγλόφωνη νεαρή φίλη της αρχαίας Ελλάδας

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα επιστολή φιλοξενούμε σήμερα αγαπητοί αναγνώστες και ευχόμαστε κι εμείς από καρδιάς να βρεθεί ο παραλήπτης της. 
Του θεολόγου Θεόδωρου Ι. Ρηγινιώτη
Εισαγωγή του συντάκτη: Η παρακάτω επιστολή είχε σταλεί στα αγγλικά ως απάντηση σε νεαρό πρόσωπο από την ελληνική παροικία των Η.Π.Α., που από υπερβολική αγάπη προς την αρχαία Ελλάδα έχει στραφεί προς τον παγανισμό (έχει κάνει δηλαδή το ίδιο λάθος με πολλούς άλλους συνανθρώπους μας).

Manipulation, η χειραγωγία του Θανάτου

ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ
Η χειραγωγία του θανάτου στην ΕΛΛΑΔΑ  φέρνει πιο γρήγορα την  “ματιά” του δικαιοκρίτη ΟΥΡΑΝΟΥ και την πνευματική λευτεριά.
Αυτός που δολοφονεί δεν το κάνει για ιδέες αλλά γιατί φτιάχτηκε να εξυπηρετεί το κατεξοχήν ανθρωποκτόνο αντίχριστο πνεύμα της εποχής . Ποιός δολοφονεί τα παιδιά της Ελλάδος; Τα “προοδευτικά αριστερά” ή τα “ακροδεξιά”. Μήπως δεν είναι όλα παιδιά μας;
Γιατί η γενιά αυτή να  λεκιάσει την χαρά της ζωής της με το “εθνικό εμφυλιοπολεμικό προπατορικό αμάρτημα” του αδελφοκτόνου αίματος ;
“Στώμεν καλώς αδελφοί, στώμεν μετά φόβου” γιατί  βαρείς και ξένοι λύκοι ξαναγύρισαν μέσα από την λήθη της αιματοποτισμένης ιστορία μας για να “κατασπαράξουν” με δολοφονίες, αυτοκτονίες, κοινωνική τρομοκρατία και εγκλήματα αλλά και χημικούς αεροψεκασμούς το μέλλον αυτού του τόπου.

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΐΣΙΟΣ: Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΔΕΝ ΚΟΥΡΑΖΕΙ!

Η προσευχή λοιπόν δεν κουράζει, αλλά ξεκουράζει! 
Κουράζει μόνο, όταν δεν μπούμε στο νόημά της και δεν καταλάβουμε το νόημα των Αγίων μας Πατέρων. Όταν την ανάγκη του ελέους του Θεού την καταλάβουμε, χωρίς να πιέζουμε τον εαυτό μας στην προσευχή, η ανάγκη αυτή της πείνας θα μας αναγκάζει να ανοίγουμε το στόμα σαν το μωρό, για να θηλάσουμε, και θα νιώθουμε παράλληλα και όλη τη σιγουριά σαν το μωρό στην αγκαλιά της μητέρας, το οποίο και αγάλλεται συγχρόνως.

Εμφύλιος στην Ελλάδα;

Αριστερά, Δεξιά και το παράδειγμα της Βαϊμάρης... 
Γράφει ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος 
Είναι δυνατόν, εν έτει 2013, να χρειαζόμαστε εντατικά μαθήματα για το τι συνέβη και τι συνέπειες είχε αυτό που συνέβη στη μεσοπολεμική Γερμανία, της Βαϊμάρης και του Χίτλερ; Πρέπει, άραγε, να αρχίσουμε τώρα να (ξανα)διαβάζουμε Φρομ, Γκερέν, Τρότσκι, Ράιχ*; Φαίνεται ότι όντως χρειάζεται, όσο τραγικά απελπιστικό κι αν μοιάζει τέτοιο συμπέρασμα.