“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019

Του Αρχιμ. Αθανασίου Μισσού: Βδελυρή διαφημιστική καμπάνια κατά του Χριστού μας

Χριστός Ετέχθη !
Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα !
Σε μια ανόητη, αν μη τι άλλο, και βδελυρά διαφημιστική καμπάνια διοργανώσεως εορταστικού πάρτι για τα Χριστούγεννα, επιδόθηκαν επιχειρηματίες στο Ναύπλιο, ώστε να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του καθενός συμπλεγματικού ανθρωποειδούς.
Έτσι, μη έχοντας άλλον τρόπον, ώστε να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των επίδοξων πελατών τους ενεφάνισαν τον άρτι γεννηθέντα Κύριον μας με ενώτια – σκουλαρίκια και με ψιμυθιωμένα χείλη, παρειές και βλεφαρίδες.

ΤΟ ΕΞΟΡΙΣΤΟ ΒΡΕΦΟΣ. ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

Στις 26 Δεκεμβρίου εορτάζεται η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου. Τιμούμε δηλαδή το πρόσωπό της καθώς συνέβαλε στο Μυστήριο της Θείας Οικονομίας. Επίσης τιμούμε και τη Φυγή στην Αίγυπτο.
Αναχωρησάντων δε αυτών ιδού άγγελος Κυρίου φαίνεται κατ’ όναρ τω Ιωσήφ λέγων: εγερθείς παρέλαβε το παιδίον και την μητέρα αυτού και φέυγε εις Αίγυπτον και ίσθι εκεί έως αν είπω σοι. Μέλλει γαρ Ηρώδης ζητείν το παιδίον του απολέσαι αυτό.14 Ο δε εγερθείς παρέλαβε το παιδίον και την μητέρα αυτού νυκτός και ανεχώρησεν εις Αίγυπτον,15 και ην εκεί έως της τελευτής Ηρώδου, ίνα πληρωθή το ρηθέν υπό του Κυρίου διά του προφήτου λέγοντος. Εξ Αιγύπτου εκάλεσα τον υιόν μου. (Ματθαίον Β’ 13-18 )

Ο Ερντογάν Χριστουγεννιάτικα στην ΤΥΝΗΣΙΑ ξυπνά τα φαντάσματα των Σαρακηνών πειρατών πάνω από την Κρήτη.

Πηγή εικόνας: e-storieskritis.gr...
Πριν μας επιτεθεί ο κουρσάρος - σαρακηνός  Ερντογάν πήγε στο «Τούνεσι και στην Μπαρμπαριά» - ΤΥΝΗΣΙΑ και μας διδάσκει ιστορία και αίμα. «Ένα μαύρο σύννεφο πλησιάζει την νότια Κρήτη, την ξεπερνάει και μπαίνει στο ΑΙΓΑΙΟ.» Μια ψυχούλα που πληροφορήθηκε αυτό πριν ένα εξάμηνο, σήμερα σε πρώτη φάση δικαιώνεται. Αν δεν μπορούμε να αντιληφθούμε αυτά που έρχονται ή μας κτυπούν την πόρτα θα είμαστε αναπολόγητοι στα μικρά παιδιά, όταν αυτά θα μας ζητούν τον λόγο γιατί δεν προλάβαμε το κακό.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Χριστουγεννιάτικο μήνυμα από « το Τούνεσι και την Μπαρμπαριά» την Τυνησία. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα: «Τι σχέση έχει με τη Λιβύη;» Και έχει  ιστορικό δίκαιο γιατί με τους σαρακηνούς που εξορμούσαν από την Βόρειο Αφρική και σκορπούσαν τον θάνατο στο ΑΙΓΑΙΟ τον συνδέουν δεσμοί αίματος.