“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Επεισόδιο στα Ίμια: Τουρκικά περιπολικά επιτέθηκαν στην ελληνική Ακτοφυλακή

ΑΠΕΙΛΗΣΑΝ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΠΥΡΩΝ
Σοβαρό επεισόδιο, στο όριο του θερμού, συνέβει χθες μεταξύ σκαφών της ελληνικής και της τουρκικής ακτοφυλακής στην θαλάσσια περιοχή των Ίμίων. Όλα ξεκίνησαν όταν εντοπίστηκαν από τα ελληνικά ναυτικά παρατηρητήρια τουρκικά πολιτικά σκάφη να κατευθύνονται προς την περιοχή των βραχονησίδων Ιμίων.

Αρματωμένος την Αρματωσιά του Θεού. Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης (Φ.Κόντογλου)

η εικόνα του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτη είναι δια χειρός Φώτη Κόντογλου το 1948 και βρίσκεται στον Ιερό ναό Αγίου Ανδρέα Κάτω Πατησίων.

Του Αειμνήστου Φωτίου Κόντογλου
Μεθαύριο είναι η γιορτή του αγίου Δημητρίου, μεγάλη γιορτή για όλη την Ελλάδα, πλην ιδιαίτερα για τη Θεσσαλονίκη, που είναι κι η πατρίδα του. Εκεί θα γίνει φέτος μεγαλύτερη πανήγυρη, επειδή γιορτάζουνε τα εγκαίνια της φημισμένης εκκλησιάς του, που κάηκε στα 1917 και τώρα είναι πάλι ξανακαινουργιευμένη από την υπηρεσία του υπουργείου της Παιδείας.

Ο Άβολος Ορισμός ενός Άπιστου

John Harrison - MBE. MIDSc  1-8-2012
.....Μου άρεσε αυτό, γιατί είναι μια πραγματικά αληθινή ιστορία που πολύ σωστά αναλύει μια διαστρεβλωμένη αντίληψη που ακόμη και το ίδιο το Ισλάμ έχει αποτύχει στην κατανόηση της. Αποφασίστε ότι νομίζετε, αφήνοντας τον παράγοντα «φόβο» στην άκρη. Διότι πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να συνυπάρξουμε σ' αυτόν τον Πλανήτη.