“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Εθνικό πλοίο ερευνών ναυπηγούν οι Τούρκοι & στέλνουν το "Barbaros" στην ΑΟΖ Κύπρου

Εθνικό πλοίο σεισμικών ερευνών αποφάσισε να ναυπηγήσει η Τουρκία και να δημιουργήσει ένα μικρό «Στόλο» ερευνητικών με σκοπό τις έρευνες υδρογονανθράκων στην περιοχή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου. Οι Τούρκοι βρίσκουν χώρο και έδαφος δεδομένης της ελληνικής ανυπαρξίας και ελέω της πολιτικής της κυβέρνησης Σαμαρά και Βενιζέλου που βλέπουν τις σχέσεις των δύο χωρών υπό το πρίσμα της…προσέγγισης.

Δημοπρατείται η θρυλική επιστολή του Κολοκοτρώνη

«Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους» ήταν η θρυλική απειλή που είχε απευθύνει το 1822 ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης προς κατοίκους χωριών προκειμένου να τους παροτρύνει να βοηθήσουν στην πολιορκία της Πάτρας.
Μια φράση η οποία πέρασε στην ιστορία και έχει χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές όταν θέλει κάποιος να τονίσει εμφατικά την ανάγκη για εθνική συσπείρωση και συναίνεση.
Η φράση αυτή, δεν είναι μια προφορική αφήγηση η οποία έχει περάσει στην ιστορία, αλλά υπάρχει στην πραγματικότητα και συγκεκριμένα σε μια επιστολή του ίδιου του Κολοκοτρώνη προς «τα χωρία της Λιοδώρας, όλα από Ζάτουνα έως Άσπρα Οσπήτια», προκειμένου να τον ακολουθήσουν το 1822 στην πολιορκία της Πάτρας εναντίον του Ιμπραήμ Πασά και του Έλληνα προδότη υπαρχηγού Δημήτρη Νενέκου.

Κύριε εκπρόσωπε του ΥΠΕΞ… μας έφαγε η πολιτική ορθότητα

Μόνο χαμόγελα προκαλεί η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών με αφορμή τις δηλώσεις του όψιμα αντιπάλου του Ερντογάν, αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς, ο οποίος ζήτησε ανοιχτά τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, σε ισλαμικό τέμενος (τζαμί).

Κυπριακό: Τελικά θα… αναγνωρίσουμε τους Τουρκοκύπριους;

Σε πλήρη σύμπλευση βρίσκονται σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών ο Ευ. Βενιζέλος με τον πρωθυπουργό αναφορικά με τις συνομιλίες εκπροσώπων των Τουρκοκυπρίων στην Αθήνα με στελέχη του ΥΠΕΞ.
Του Δρ. Γεωργίου Κ. Φίλη
Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Κωνσταντίνος Κούτρας, αναφορικά με τη συνάντηση του διαπραγματευτή της τουρκοκυπριακής κοινότητας με τον Γενικό Γραμματέα του ελληνικού ΥΠΕΞ, προκειμένου «να διευκολυνθεί η απευθείας συνάντηση του διαπραγματευτή της ελληνοκυπριακής κοινότητας με τον Γενικό Γραμματέα του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών» και σε απάντηση σε δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου τα οποία μιλάνε για διαφορές μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο και υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης σημείωσε ότι:

Ζητούν υποθήκευση και του φυσικού αερίου;

Καθώς το μέγα ζήτημα της νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού κρατικού χρέους έχει μετατεθεί για μετά τις ευρωεκλογές, ίσως και για το φθινόπωρο του 2014, σύμφωνα με πληροφορίες μια νέα «ιδέα» έχει ήδη αρχίσει να «ζυμώνεται» από τους δανειστές: η υποθήκευση των μελλοντικών εσόδων από τους ενεργειακούς πόρους της Ελλάδας και ιδιαίτερα από το φυσικό αέριο! (Όπως έχουμε ήδη γράψει, πριν από αυτή την «ιδέα», έχουν διατυπωθεί και άλλες δύο ρηξικέλευθες ιδέες των δανειστών: η υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας και το «κούρεμα» μέρους των καταθέσεων για ισόποση διαγραφή χρέους.) 

Αποθρασύνθηκε η Άγκυρα - Τουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω απο τα κεφάλια των κατοίκων στη Λευκωσία

Δεν έχουν τέλος οι τουρκικές προκλήσεις στην Κύπρο. Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν επιδεικτικά σε χαμηλό ύψος πάνω από τη Λευκωσία, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους. Η κίνηση αυτή των Τούρκων έρχεται ενώ έχει κηρυχθεί επίσημο πένθος στην Κύπρο για τον θάνατο του προέδρου Γλαύκου Κληρίδη, μόλις την παραμονή της κηδείας του, στην οποία θα παραστούν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.