“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Τούρκος δημοσιογράφος: "Υπάρχει ο κίνδυνος τετραπλού πολέμου"

Σε συνέντευξή του στην Milli Gazete ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, Ali Bulac, επισημαίνει  τον κίνδυνο για ένα τετραπλό πόλεμο  που θα μπορούσε να αρχίσει στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. «Υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις στην περιοχή μας. Όλος ο κόσμος περιμένει να δει πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Υπάρχει μια σύγχυση. Η Τουρκία και η παγκόσμια κοινή γνώμη καθώς και ο κάθε πολίτης  προσπαθεί να καταλάβει τι συμβαίνει». Τι όμως πραγματικά συμβαίνει; Πως δένονται όλα τα πράγματα μεταξύ τους; Ποια είναι η επιδίωξη των παγκόσμιων παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Ισραήλ; Τι μέτρα πρέπει να ακολουθήσει η Τουρκία στην γενικότερη περιοχή; Μήπως η Δύση σχεδιάζει μια κατάσταση χάους; Για να δώσουμε απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα μιλήσαμε με τον δημοσιογράφο – συγγραφέα Αλί Μπουλάς, σημειώνει ο συντάκτης της τουρκικής εφημερίδας Gokcen GÖKSAL.

ΝΕΟ ΣΟΚ: Αυτοκτόνησε επιχειρηματίας στον Πύργο !!!

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για γνωστό επιχειρηματία της πόλης του Πύργου, περίπου 50 ετών, ο οποίος βρέθηκε κρεμασμένος λίγο πριν τις επτά το απόγευμα της Τρίτης στην αποθήκη του καταστήματός του στη διασταύρωση των οδών Δεληγιάννη και Πατρών στο κέντρο του Πύργου...

Περισσότερα στο patrisnews.com

protothema

Η «λίστα» Παπαδήμου για τα μέτρα μέχρι τον Ιούνιο

Νερό, αέριο, λιγνίτης, δρόμοι και λιμάνια σε ιδιώτες! Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, πωλήσεις δημόσιων οργανισμών, μείωση μισθών και συντάξεων, επιπλέον περικοπές στις παροχές υγείας, κατάργηση των φοροαπαλλαγών, αύξηση αντικειμενικών αξιών και τιμολογίων της ΔΕΗ. Η λίστα των όσων πρέπει να γίνουν μέχρι τον Ιούνιο δεν έχει τέλος. Το οικονομικό γραφείο του Λουκά Παπαδήμου κωδικοποίησε τις εκκρεμότητες και τις παρέδωσε σε κάθε υπουργό ξεχωριστά στο τελευταίο υπουργικό. Προκειμένου να παραδοθούν σε λίγες ημέρες στους διαδόχους τους. Το «protothema.gr» εξασφάλισε τα σχετικά έγγραφα και δίνει απάντηση στο τι μας περιμένει μέχρι τον Ιούνιο.

Από την μεταπολίτευση του 1974 στην χρεοκοπία του 2010 !!!

Έχω την εντύπωση ότι η τελευταία φορά για την οποία μπορούμε ως Νεοέλληνες να είμαστε υπερήφανοι είναι το έπος του 1940 και η εθνική αντίσταση. Μετά, στο όνομα μιας καθ’ όλα συζητήσιμης κοινωνικής δικαιοσύνης, άρχισε η αδελφοκτονία. Η πατρίδα γλίτωσε βεβαίως από τον υπαρκτό σοσιαλισμό αλλά τα ερείπια της ρημαγμένης χώρας μας παραδίδονταν στους μαυραγορίτες, στους δωσίλογους και στις παρακρατικές οργανώσεις τους. Όχι ότι δεν υπήρχαν άλλοι Έλληνες αλλά αυτό ήταν το πολιτικό προσωπικό της εξ’ Αιγύπτου ορμώμενης εθνικοφροσύνης μας και της υπερατλαντικής εντέλει επιλογής μας....Η, κατά κύριο λόγο, αγροτική χώρα μας μετεμφυλιακά έπαυε να είναι αγροτική. Η μισή αγροτική Ελλάδα στριμωχνόταν στις παρυφές των αστικών κέντρων κι άλλη μισή ετοίμαζε μπαγκάζια για την Γερμανία και την Αμερική. Οι υπόλοιποι απλώς υπέγραφαν πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων ή πούντιαζαν στα ξερονήσια του «εθνικού» φρονηματισμού.

“Μετά την απομάκρυνση από το παραβάν, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται..” !!!

Γράφει ο Νίκος ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ στο Real.gr

Μετεκλογικά σενάρια...
ΤΟ ΠΟΛΥΣΥΖΗΤΗΜΕΝΟ προεκλογικό debate των πολιτικών αρχηγών, που η διεξαγωγή του δεν κατέστη δυνατή μέχρι τώρα και που όλα έδειχναν ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν επρόκειτο να γίνει, πραγματοποιείται τελικά σήμερα μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας μας και μάλιστα με ευρεία συμμετοχή. Οι δέκα πολιτικοί αρχηγοί, όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο εθνικό ή στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, απαντούν σε πέντε κρίσιμα ερωτήματα της Real news για την επόμενη μέρα των εκλογών, για τις θέσεις τους σε ό,τι αφορά το νέο μνημόνιο, για τα πρόσθετα οικονομικά μέτρα του Ιουνίου, για τη λαθρομετανάστευση και για την τιμωρία όσων ευθύνονται για την τραγωδία της προσφυγής μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Απαντούν, όμως, επίσης και για τη στάση που θα τηρήσουν στο μείζον πολιτικό θέμα των συνεργασιών και της διακυβέρνησης της χώρας. Βενιζέλος, Σαμαράς, Παπαρήγα, Καρατζαφέρης, Τσίπρας, Καμμένος, Μπακογιάννη, Κουβέλης, Κατσέλη και η Ιωάννα Κοντούλη των Οικολόγων τοποθετούνται απέναντι στα μεγάλα διλήμματα της εποχής και ανοίγουν τα χαρτιά τους για τους μετεκλογικούς τους σχεδιασμούς.