“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Οι Αμερικανοί θέλουν τον Νταβούτογλου για πρωθυπουργό της Τουρκίας

«Ένα σημαντικό όνομα από το κόμμα της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης- AKP,  δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είναι ο πραγματικός διοργανωτής της εκστρατείας που ξεκίνησε στον Τύπο, κοντά στον τρέχοντα Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, δηλώνοντας ότι  το κυβερνών κόμμα θέλει τον Υπουργό Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου ως ηγέτη», γράφει η τουρκική εφημερίδα ‘Αϊντινλίκ’.

Wladimir Putin: «η τίγρη της Ρωσίας»

-η αβελτερία των ΗΠΑ και της Ε.Ε.-
Πολιτική είναι η τέχνη να σχεδιάζεις και να προγραμματίζεις  με ρεαλισμό και αποφασιστικότητα όλες τις απαραίτητες δράσεις, να αγωνίζεσαι για το καλό της κοινωνίας. Πολιτική είναι η τέχνη να κυβερνάς και να αντιμετωπίζεις με τόλμη τα προβλήματα των πολιτών, να φροντίζεις για την ευνομία και ευμάρεια της κοινωνίας, αλλά παράλληλα να προστατεύεις αυτήν από ιδεολογήματα και ιδεοληψίες που διχάζουν την κοινωνία και καταστρέφουν την ενότητα και την οντότητα της Πολιτείας.

Και αν βρεθεί το κράνος του Μ. Αλεξάνδρου, πόσες ώρες πρέπει να σταθεί η ανθρωπότητα όρθια;

Σημεία των δύσκολων καιρών μας. “ο ΘΕΟΣ βοηθάει σκανδαλωδώς την Ελλάδα”  Γέροντας Παίσιος.
Ήταν αυτός ο “Άγιος Παππούλης” που είχε στην καθημερινή  “ατζέντα” της προσευχής του το Εθνικό Θέμα της  Μακεδονίας. Ας ετοιμαστούμε λοιπόν  γιατί πρόκειται να έλθουν πολλοί “προσκυνητές” σαν τον παρακάτω.

ΣΗΜΕΙΟ : Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΑΠΕΙΝΩΣΕ ΤΟΝ ΠΥΡΑΥΛΟ ΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΩΝ

ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΡΟΥΚΕΤΑ EΠΕΣΕ ΣΕ OΡΘΟΔΟΞΟ ΝΑΟ ΚΑΙ ΓΟΝΑΤΙΣΕ ΣΤΟΝ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΚΡΑΓΕΙ
Πορφύρης Δ /Σταφυλά Π
Τη νύχτα της 16ης προς 17η Αυγούστου η εκκλησία των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Πάυλου στην κωμόπολη Mospynο της περιοχής του Ντόνετσκ επλήγη από ρουκέτα μήκους 1,5m που εκτόξευσε πυραυλικό σύστημα Grad. Αυτή κατέληξε στο εσωτερικό του ναού αφού διέτρεξε μια περίεργη τροχιά.
Εισήλθε από το παράθυρο θρυμματίζοντας τα τζάμια και έριξε στο έδαφος το βάζο με τα λουλούδια που ήταν τοποθετημένο στο προσκυνητάρι της εικόνας του Παντοκράτορα. Ο oυκρανικός πύραυλος καρφώθηκε κυριολεκτικά στο έδαφος αλλά δεν προκλήθηκε καμία έκρηξη.

Ιστορικές στιγμές: Ηχησαν και πάλι οι καμπάνες στο Ναό του Αγίου Βουκόλου στη Σμύρνη

Ιστορικές στιγμές έζησαν το πρωί της Κυριακής στη Σμύρνη όσοι παραβρέθηκαν στην πρώτη, μετά το 1922, τέλεση θείας λειτουργίας, που πραγματοποιήθηκε στον ανακαινισμένο Ιερό Ναό του Αγίου Βουκόλου.
Ο ναός που τιμάται στο όνομα του πολιούχου της Σμύρνης είναι ο μόνος Ορθόδοξος Χριστιανικός Ναός που δεν κάηκε στην καταστροφή του 1922, βρίσκεται στη συνοικία του Μπασμανέ και πρόσφατα ανακαινίσθηκε από το Δήμο της Σμύρνης.