“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

☦Ο μακαριστός Γέροντας Μάρκελλος μιλάει για τους αόρατους ασκητές στο Άγιον Όρος

Έχουμε ακούσει τον Γέροντα Παΐσιο. π. Μάρκελλε, να βεβαιώνει την ύπαρξη των γυμνών ασκητών την συνεχή, καθώς αναπληρώνονται κατά θαυμαστό τρόπον οι εις Κύριον απερχόμενοι εξ αυτών.
Θα έχετε ακούσει κι εσείς ασφαλώς πολλά. Μιλήστε μας για αυτούς, αλλά και για άλλα απλά και απλοϊκά γεροντάκια πού έζησαν στο Περιβόλι της Παναγίας και το κατεκόσμησαν ωσάν άνθη μυρίπνοα, πνευματικά.
Γ.Μ.: Για τούς αοράτους γυμνούς ασκητές, έχουμε πράγματι ακούσει πολλά.
Μ.Μ.: Όπως:

☦«Θα την ανυψώσει την Ελλάδα ο Θεός, θα την δοξάσει!»

Προφητικά λόγια του Γέροντα Σίμωνα Αρβανίτη, Μονής Αγίου Παντελεήμονα Νέας Πεντέλης, παρμένη από το βιβλίο του Μοναχού Ζωσιμά: “Ιερομόναχος Σίμων Αρβανίτης 1901-1988, η ζωή και το έργο του”. (απομαγνητοφωνημένο κείμενο)
Επέρχεται η κάθαρσις… Θα την ανυψώσει την Ελλάδα ο Θεός, θα την δοξάσει!!!
Σήμερα όμως, έχουμε ανάγκη να θέλουμε νά κάνουμε κάτι τοιούτο, γιά νά ίδωμεν ότι, ότι μπορούμε σήμερα στήν ζωήν αυτήν, νά φέρομε ωραία αποτελέσματα, διότι όπως βλέπουμε σήμερα τόν κόσμο γενικώς, ότι δεν εδύνατο ο Θεός πλέον να ανεχθεί εκείνη την λυπηράν κατάσταση σ’όλη τήν οικουμένη μηδαμώς εξαιρουμένης και της Ελλάδος, πού τήν αγαπά περισσότερο και το οποίο στα χαρτιά μας λέει και σε λίγο πραγματοποιούνται, ότι ή Ελλάς, ή Ελλάς θά δείτε σέ λίγο πόσο θά γίνει μεγάλη, μεγάλη, μεγάλη.

☦"Ἡ καθαρή καρδιά γίνεται θρόνος τοῦ Θεοῦ"

Τίποτα δὲν εἶναι μεγαλύτερο ἀπὸ τὴν καθαρὴ καρδιά, γιατί μία τέτοια καρδιὰ γίνεται θρόνος τοῦ Θεοῦ. Καὶ τί εἶναι ἐνδοξότερο ἀπὸ τὸ θρόνο τοῦ Θεοῦ; Ἀσφαλῶς τίποτα. Λέει ὁ Θεὸς γι’ αὐτοὺς ποὺ ἔχουν καθαρὴ καρδιά: «Θὰ κατοικήσω ἀνάμεσά τους καὶ θὰ πορεύομαι μαζί τους. Θὰ εἶμαι Θεός τους, κι αὐτοὶ θὰ εἶναι λαός μου». (Β’ Κόρ. 6, 16).

☦ Σοφά λόγια Αγίων Γερόντων

Νομίζουμε ότι και οι σύγχρονοι νέοι για να έλθουν «εις εαυτόν» πρέπει να γνωρίσουν το μήνυμα του Ευαγγελίου. Τότε η έλξη, που δημιουργούν τα πάθη γίνεται ανίσχυρη μπροστά στην έλξη, την γλυκύτητα της εσωτερικής πνευματικής ζωής. Και όταν λέμε πνευματική ζωή εννοούμε συμμετοχή στα Μυστήρια της Εκκλησίας, την Εξομολόγηση και την Θεία Κοινωνία, μαζί με την ταυτόχρονη άσκηση των αρετών. (Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός)

☦ Όλο το ΑΙΓΑΙΟ είναι μια ΠΑΝΑΓΙΑ – ο τούρκος και ο ανθέλληνας θα φάνε τα μούτρα τους

Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΑΔΙΚΟ  ΠΟΥ ΑΠΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ  ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ.
Σαν να μην πέρασε μια μέρα, γιατί τα προβλήματα έφεραν άλλα προβλήματα και το κυριότερο ο Ελληνικός Στρατός λόγω μνημονίων δεν μπόρεσε να εξοπλιστεί απέναντι στον τούρκο που τον εξοπλίζουν σαν τον αστακό.
Από το μακρινό 2013 η ιστορία της μνημονιακής Ελλάδος έχει να πει πολλά σήμερα εν έτη 2020
«13 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ 2013 Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΟΥ και ο Χάρος της μνημονιακής πολιτικής ζωής» http://koukfamily.blogspot.com/2013/08/blog-post_13.html
Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας
¨Ο Χάρος έστησε παγανιά εδώ στην μικρή μας γειτονιά και τώρα τρέχει και ξεπουλάει τα σήμαντρα του άδη...¨¨
Ημέρες κατοχής ζει η πατρίδα μας, με τους υπεύθυνους αυτής της δραματικής κατάστασης να αδιαφορούν πλήρως με τις τραγικές καταστάσεις που ζει η κοινωνία μας.

☦Σ' αυτούς που σου χαρίζουν καρφιά, εσύ χάριζε καρδιά.

Είναι εκείνη η στιγμή που ο άλλος θα σου μιλήσει απότομα και απαξιωτικά, που θα σε προσβάλει.
Είναι εκείνη η στιγμή που μέσα σου θα κινηθεί βίαια η καρδιά σου προς τον άλλον διψώντας δικαίωση και εκδίκηση.
Εκείνη λοιπόν την στιγμή δώσε τόπο στην οργή. Δώσε της τόπο μακρυά από την καρδιά σου, από το είναι σου. Εξόρισέ την μακρυά χωρίς να αφήσεις περιθώρια παραμονής και επιστροφής της.

☦ Η Γερμανία μας λυπάται ή μας συλλυπείται σαν χώρα; (βίντεο)

Τους τίτλους τους φτιάχνει η επικαιρότητα και τις αθλιότητες τις κάνει η ίδια η φρικτή  καθημερινότητα. Λίγο καιρό πριν, όταν επιτελέστηκε η ιεροσυλία της μετατροπής της ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ σε τζαμί, ο ποντίφηκας της Ρώμης δήλωσε, ότι αισθάνεται ένα μεγάλο πόνο και φυσικά το μήνυμα του ήταν βαθιά συλλυπητήρια απέναντι στις βέβηλες πράξεις του σουλτάνου, που πριν ένα χρόνο τον παρασημοφόρησε στο Βατικανό. Μας λένε ότι τα επόμενα 24ωρα θα είναι καθοριστικά  για την εξέλιξη της πανδημίας, αλλά γιατί δεν μας λένε ότι οι επόμενες ώρες θα είναι καθοριστικές για τα Ελληνοτουρκικά;
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Σήμερα και με όλα αυτά που γίνονται άλλοι παίρνουν σειρά για  «θερμά συλλυπητήρια».

☦ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ : “Δέν δύναται νά ἰσχύει ἀπολύτως κανένα ἐκ τῶν ἐκτάκτως ληφθέντων μέτρων ὑπό τῆς Ἑλληνικῆς Κυβερνήσεως, ἐν ΑΟ”

 ἐν Ἁγίῳ Ὄρει τῇ 13/8-31/7 2020
Καταγγελία–διαμαρτυρία Ἁγιορειτῶν Πατέρων ἐπί τῶν ἐπιβληθέντων μέτρων, λόγω τοῦ covid-19, στήν Αὐτοδιοίκητη Ἁγιορετική Πολιτεία

Σεβαστοί ἅγιοι ἀντιπρόσωποι τῶν Ἱερών Μονῶν τοῦ Ἁγίου Ὄρους,

Διά τῆς παρούσης, οἱ ὑπογράφοντες ἁγιορεῖτες Πατέρες, καταγγέλουμε ἐνώπιον ὑμῶν τά ἑξῆς, ἐχόντων τόν χαρακτῆρα τοῦ κατεπείγοντος συμφώνως πρός τό ἄρθρο 18 τοῦ Καταστατικοῦ Χάρτου τοῦ Ἁγίου Ὄρους (ΚΧΑΟ):

☦ «η της εικόνος τιμή επί το πρωτότυπον διαβαίνει»

«Η Υπεραγία Θεοτόκος, με την άκρα καθαρότητα της ζωής, την ολοκληρωτική αφοσίωση στον Θεό και την ανεπιφύλακτη παράδοση και υπακοή Της στο θέλημα Του δέχθηκε μέσα Της το πλήρωμα της Χάριτος Του και ανεδείχθη όχι απλώς Θεοφόρος αλλά Θεοτόκος.