“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Δε νιώθεις τον Ουρανό, γιατί δεν δοξολογείς τον Θεό.

-Γέροντα, στενοχωριέμαι γιατί έχω πολλά προβλήματα υγείας.
-Όλα να τα δέχεσαι σαν μεγάλα δώρα του Θεού. Ο Θεός δεν είναι άδικος. Στον ουρανό θα έχης πολλά να απολαύσης θα έχης σύνταξη μεγάλη, εάν δεν την μειώσης μόνη σου με τον γογγυσμό. 
-Πώς, Γέροντα, αφού τώρα δεν νιώθω μέσα μου τον ουρανό; 
-Δε νιώθεις τον Ουρανό,γιατί δεν δοξολογείς τον Θεό. Όταν ο άνθρωπος κινήται στον χώρο της δοξολογίας,... χαίρεται με όλα. Υπάρχουν κοσμικοί άνθρωποι που θα μας κρίνουν εμάς τους μοναχούς. Να δήτε οι Βεδουίνοι τι ταλαιπωριά περνούν, αλλά ευχαριστούν τον Θεό και είναι χαρούμενοι! Το σιτάρι δεν το καθαρίζουν, για να βγάλουν την πέτρα, αλλά το αλέθουν όπως είναι, και το ψωμί τους είναι όλο πέτρα! Και οι τροφές τους, φαίνεται, δεν έχουν τα απαραίτητα συστατικά, ασβέστιο κ.λπ., οπότε τα δόντια τους καταστρέφονται τελείως. Και βλέπεις Βεδουίνους να έχουν μόνον ένα δόντι και να χαίρωνται σαν να είναι το δόντι μαργαριταρένιο. Και άλλος του λείπει ένα δόντι και αισθάνεται μειονεκτικά. Με όλα αυτά που ακούτε, να κινήσθε συνέχεια στην δοξολογία να δοξάζετε μέρα-νύχτα τον Θεό για τις ευεργεσίες Του.  Μου έλεγε κάποιος επίσκοπος ότι σε έναν ναό, την ώρα που ο διάκος διάβαζε το Ευαγγέλιο της θεραπείας των δαιμονισμένων των Γεργεσηνών, ένας άνθρωπος πολύ απλός στεκόταν πίσω από το δεσποτικό και έλεγε συνέχεια «δόξα σοι ο Θεός».

WikiLeaks: Πως έκρυψαν τα κοιτάσματα για να μας βάλουν στο Μνημόνιο!

Σε εθνικό σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων εξελίσσεται η υπόθεση της διαρροής των ενδοεταιρικών συνομιλιών των στελεχών του αμερικανικού ιδρύματος στρατηγικών πληροφοριών και ενός από τα πλέον σεβάσμια think tank των ΗΠΑ Stratfor, καθώς αποδεικνύεται ότι την στιγμή που ο  πρώην πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, τον Δεκέμβριο του 2009 δήλωνε την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009 ότι «Στην Ελλάδα δεν έχουμε πετρέλαιο ή το πετρέλαιο που έχουμε είναι πολύ λίγο» τα κοιτάσματα ειδικά νότια της Κρήτης είχαν ήδη εντοπιστεί και ήταν γνωστά στις ΗΠΑ από το 2007! Με δεδομένη όμως την ανάγκη να προσφύγει η τότε κυβέρνηση στον μηχανισμό στήριξης, προτίμησε αντί να ξεκινήσει άμεσα γεωτρήσεις, στην περιοχή, έστω και χωρίς να καθορίσει την ΑΟΖ, προτίμησε να οδηγήσει την χώρα στο Μνημόνιο!

Ο ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ

Με την Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου εκδηλώνονται ευχαριστίες και εγκώμια στο πρόσωπο της Παναγίας. Αποτελείται, κατά βάση, από τον Ακάθιστο Ύμνο και τον Κανόνα του Ακάθιστου Ύμνου, πλαισιωμένα με ψαλμούς, απολυτίκια και ευχές. Και τα δύο χαρακτηρίζονται ως αριστουργήματα της Βυζαντινής υμνολογίας , που εξαίρουν το έργο και το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου , με θεολογικό βάθος, κομψότητα λόγου, μουσικό κάλλος, αγιοπνευματική έμπνευση.

(Δημιουργοί)
Ο Κανόνας του Ακάθιστου είναι έργο των Ιωάννου Δαμασκηνού (οι ειρμοί) και Ιωσήφ Ξένου του Υμνογράφου (τα τροπάρια) . Πηγές του Ύμνου είναι η Αγία Γραφή και οι Πατέρες της Εκκλησίας ενώ ο συνθέτης, ο χρόνος και η αιτία της σύνθεσης του Ύμνου, παραμένουν ακόμα ανεξακρίβωτα από τους μελετητές. Ένα είναι το αδιαμφισβήτητο στοιχείο, που μας δίνουν οι σχετικές πηγές , ότι ο ύμνος εψάλλετο ως ευχαριστήριος ωδή προς την υπέρμαχο στρατηγό του Βυζαντινού κράτους.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ

Μουσουλμάνος λαθρομετανάστης ἀπαίτησε νά κατέβει ἡ εἰκόνα τῆς Παναγίας ἀπό νοσοκομεῖο!

Μία ἀπίστευτη ἱστορία ἔλαβε χώρα σέ γνωστό μαιευτήριο τῆς Πάτρας…Μουσουλμάνος λαθρομετανάστης μετέφερε τή γυναίκα του στό μαιευτήριο γιά νά γεννήσει. Μόλις ἔβαλαν τή γυναίκα του στόν θάλαμο τοκετοῦ, πρόσεξε ὁ μουσουλμάνος τήν εἰκόνα τῆς Παναγίας στόν τοῖχο καί ἀμέσως εἶπε στόν ὑπεύθυνο γιατρό:
- Αὐτό τό κάδρο κατέβασε τό ἀμέσως ἀπό κεῖ. Δέν θέλω μόλις γεννηθεῖ τό παιδί μου νά δεῖ αὐτό τό πράμα!
Ἔγινε μία σχετική φασαρία, ἡ γυναίκα ἀγχώθηκε καί γιά νά μήν χειροτερέψουν τά πράγματα, οἱ ὑπεύθυνοι δέχθηκαν νά κατεβάσουν τήν εἰκόνα τῆς Παναγίας…
Ὁ μουσουλμάνος ἔμεινε νά περιμένει στήν αἴθουσα ἀναμονῆς πότε θά τελειώσει ὁ τοκετός. Μετά ἀπό ὧρες βγῆκε ὁ γιατρός καί τοῦ ἀνακοίνωσε:
- Ἡ γυναίκα σου γέννησε φυσιολογικά. Ἐκείνη εἶναι καλά. Το παιδί σου ὅμως...

 γεννήθηκε τυφλό…

prionokordela

Πως πρέπει να πληρώνουμε εισφορές για τα γενόσημα...

Eπειδή πολύς ντόρος έχει γίνει με τα γενόσημα (αντίγραφα) φάρμακα-ως επί το πλείστον για το αν είναι ασφαλή-κάτι το οποίο σαφώς δεν είμαστε αρμόδιοι να απαντήσουμε εμείς αλλά η επιστημονική κοινότητα, εμείς θα προτείνουμε κάτι στον Υπουργό-ο οποίος κατηγορεί τους πάντες για εξυπηρέτηση συμφερόντων λησμονώντας ότι κάποιος ενδεχομένως μπορεί να του προσάψει την ίδια κατηγόρια.. ...Φέρτε τα και δεχθείτε τις εισφορές στα Ταμεία με γενόσημα (αντίγραφα) χρήματα... Επειδή κι εμείς πρέπει να προστατέψουμε τους προυπολογισμούς των οικογενειών μας...

Το δολάριο, τα πετρέλαια στην Κρήτη και οι ΗΠΑ

Τα πλούσια ενεργειακά κοιτάσματα της Ελλάδας και της Κύπρου φαίνεται ότι βρίσκονταν ψηλά στην ατζέντα της αμερικανικής εταιρείας πληροφοριών και γεωπολιτικής ανάλυσης Stratfor ή αλλιώς «σκιώδους CIA».
Στα ηλεκτρονικά μηνύματα, που αποκάλυψε το WikiLeaks και δημοσιεύουν σήμερα «Τα Νέα», περιέχονται εκτιμήσεις για τις έρευνες για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο, για τα κοιτάσματα της Κύπρου και της Ελλάδας και τις κινήσεις της Τουρκίας, καθώς και για το πώς θα επηρεάσουν την εσωτερική κατάσταση των δύο χωρών. Σε εσωτερικό σημείωμα, που απέστειλε ο επικεφαλής του ινστιτούτου, Τζορτζ Φρίντμαν, σε κάποιον αναλυτή του, εκτιμά ότι «οι Τούρκοι είναι εκτός ελέγχου», σύμφωνα με τον τίτλο, σχετικά με τις έρευνες της εταιρείας Noble στην κυπριακή ΑΟΖ. 

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΧΟΥΝΤΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΟΥΝΚΕΡ. ΚΙ Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ... ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΓΙΟΥΝΚΕΡ: «…ΑΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΔΕΧΘΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ … ΕΝΤΑΞΕΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ 16 ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΟΖΩΝΗΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΛΛΗ…»
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ…