“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Ο Βαρβιτσιώτης καρατόμησε στέλεχος του Λιμενικού για "ψευδείς δηλώσεις" για το Αιγαίο!

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε από τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου στέλεχος του Λιμενικού Σώματος το οποίο με δηλώσεις του προς “εθνικιστικές” ιστοσελίδες υποστήριξε ότι έχουν δοθεί εντολές από ψηλά να υποχωρούν τα σκάφη του Λιμενικού όταν στη περιοχή της Ζουράφας ψαρεύουν Τούρκοι!

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: "ΛΑΒΑΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ"

Συγκλονιστική δημόσια καταγγελία που συνιστά εσχάτη προδοσία είχαμε πριν λίγο από τον πρόεδρο της Ένωσης Λιμενικών Θράκης Σάκη Ζησίδη: Το Λιμενικό έλαβε εντολή "άνωθεν", δηλαδή από την κυβέρνηση, να αποχωρήσει από την περιοχή της Λαδόξερας  και να μη ενοχλεί τον στόλο των τουρκικών σκαφών (Ναυτικού, Ακτοφυλακής και αλιευτικά)!

Τι είπε η Παναγία όταν εμφανίστηκε στον πρώτο ερημίτη του Αγίου Όρους

Το Άγιον Όρος είναι κλήρος της Παναγίας
Η Κυρία Θεοτόκος όταν φανερώθηκε στον πρώτο ερημίτη του Άθωνα, τον άγιο Πέτρο (655—681) και μετά από τέσσερις ως πέντε αιώνες στον ηγούμενο της Μεγίστης Λαύρας Νικόλαο και στον ένα και στον άλλο είπε:
«Η κατοίκησή σας και η κατά Θεόν ανάπαυσή σας αλλού πουθενά δεν θα είναι παρά μόνο στο Όρος του Άθωνος, το οποίον έλαβα από τον Υιόν και Θεόν μου να είναι κλήρος δικός μου, στον οποίον εκείνοι που θέλουν να αναχωρήσουν από τις κοσμικές φροντίδες συγχύσεις, να έρχονται σ’ αυτό και να δουλεύουν στο περιβόλι αυτό, να καλλιεργούν την αρετή, την καθαρότητα της καρδιάς και την αγνότητα της ψυχής τους και από τώρα και εμπρός θα λέγεται από όλους «Άγιον Όρος» «Αγιον Όρος τουτεΰθεν κεκλήσεται… καί περιβόλι δικό μου».

Η Κύπρος "ανοίγει" την αεροπορική βάση της Πάφου στα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη

Η Κυπριακή κυβέρνηση έδωσε άδεια στη ρωσική Αεροπορία να χρησιμοποιεί την αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο.
Πρόκειται για μία απόφαση στρατηγικής σημασίας, η οποία σαφώς συνδέεται με τα γεωστρατηγικά-γεωπολιτικά συμφέροντα της Λευκωσίας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στην Κυπριακή ΑΟΖ.

ΤΕΝΤΩΝΕΙ ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ Η ΑΓΚΥΡΑ

Τουρκική επιχείρηση "πολιορκίας" στο Αιγαίο απο Ζουράφα έως Καστελόριζο
Επιχείρηση «πολιορκίας» και αμφισβήτησης των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο από τη Ζουράφα μέχρι και το Καστελόριζο στήνει η Τουρκία. Ο σκοπός είναι προφανής και έχει να κάνει με την ελληνική ΑΟΖ και τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων που υπάρχουν εντός αυτής. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η Άγκυρα επικεντρώνεται σε δύο νησιά, τα οποία καθορίζουν την ελληνική κυριαρχία και «τοποθετούν» τα όρια της ΑΟΖ.

Η Θεοτόκος και ο σύγχρονος Αγιορείτικος Μοναχισμός

Η Παναγία αναμφισβήτητα υπήρξε η ταπεινότερη, καθαρότερη, σεμνότερη, σιωπηλέστερη, ωραιότερη και ιερότερη γυναίκα του κόσμου. Υπήρξε μητέρα του Θεού και των ανθρώπων. Η ταπείνωσή της ήταν γνήσια, η καθαρότητά της επιλεγμένη, η σεμνότητά της κόσμημά της, η σιωπή της πιο βροντερή από το πιο μεγαλόστομο κήρυγμα. Η ιερότητά της πασιφανής και δεδομένη. Η αμόλυντη ταπεινοφροσύνη της, η αειπαρθενία της σε όλο της το είναι, η χαρακτηριστική της σεμνότητα και η απέραντη σιωπή του όλου βίου της καθίστανται λίαν διδακτικά σε όλους μας πάντοτε.
Η φιλότιμη, πρόθυμη και πρόσχαρη υπακοή της Θεοτόκου στο θείο θέλημα φανερώνει αγάπη και ταπείνωση, τόλμη κι έμπνευση. Δεν είναι μια πράξη αθέλητη, βίαιη, βιαστική, γιατί δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά και φοβάται. Το μεγαλείο της αδυναμίας, των δικαιολογημένων επιφυλάξεών της, την κάνουν μεγάλη, υπέροχη, θαυμαστή και μοναδική. Μια ανύπαντρη μητέρα κατά το νόμο ήταν άξια μόνο για λιθοβολισμό. Εκείνη όμως είπε εγκάρδια· ας γίνει το θέλημα του Θεού και όχι το δικό μου.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ή ΣΙΩΠΗΤΗΡΙO;

Του Δρ. Κωνσταντίνου Βαρδάκα
Αν δικαιολογημένα  ρωτάτε που συμβαίνουν αυτά; Δεν έχουμε παρά να δούμε τα γεγονότα ακόμα  και ενός 24ωρου.  Μάλιστα η ταχύτητα της  εναλλαγής των είναι τέτοια  που δείχνει ότι έρχεται πιθανόν μεγάλο γεγονός στην περιοχή μας. Λοιπόν στην Αθήνα  πρώτα κτύπησε Συναγερμός και μετά Σιωπητήριο.
Ο Μπαρόζο μιλώντας στο πλαίσιο της τελετής για την ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας από την Ελλάδα, μίλησε για “τριπλές” εκλογές τον ερχόμενο Μάιο.
Τελικά, ο συναγερμός έλαβε τέλος όταν ο κ. Μπαρόζο, διευκρίνισε  ότι αναφέρθηκε σε τριπλές εκλογές, εννοώντας τις ευρωεκλογές, τις εκλογές για τους δήμους και τις εκλογές για τις περιφέρειες, που ουσιαστικά είναι μία εκλογική αναμέτρηση.