“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ

ΒΙΟΣ 
Ο Άγιος Χριστοφόρος γεννήθηκε περί το 200 μ.Χ. σε μια βάρβαρη χώρα της Ανατολής και της Ασίας. Γεννήθηκε από μια φυλή ανθρωποφάγων. Ήταν γιγαντόσωμος αλλά όμως και πολύ άσχημος. Γι' αυτό και τον ονόμασαν Ρέπροβο, που σημαίνει, κακομούτρης δηλ σκυλομούρης «κυνοπρόσωπος». Αλλά είχε καλή καρδιά και ο Θεός τον καθοδήγησε ώστε να τον γνωρίσει.

Γνωρίζει τον Βασιλέα Χριστό
Ο Άγιος επειδή είχε μεγάλη σωματική δύναμη, αποφάσισε να πάει προς τα Δυτικά μήπως βρει κάποιον Βασιλέα μεγάλο για τον υπηρετήσει. Στον δρόμο του όμως συνάντησε έναν ασκητή, τον οποίο ρώτησε εάν γνωρίζει κανέναν μεγάλο βασιλέα.

Κανείς δεν μπορεί να μας βλάψει

Κανείς δεν μπορεί να μας βλάψει ουσιαστικά εκτός από τον εαυτό μας.
---------------------
Μην φοβάστε, είπε ο Χριστός, αυτούς που μπορούν να σας βλάψουν στο σώμα, δηλαδή να σας σκοτώσουν. Να φοβάστε αυτούς που μπορούν να σας βλάψουν στην ψυχή. Όμως για να μας βλάψει κάποιος στην ψυχή θα πρέπει πρώτα εμείς να του το επιτρέψουμε, αλλιώς κανείς δεν μπορεί να μας αλλοιώσει, να μας φθείρει την πίστη, τον Θείο ζήλο. Κανείς δεν μπορεί -εάν δεν το επιτρέψουμε εμείς- να μας ζημιώσει πνευματικά παρα μόνο εάν εμείς δώσουμε την συγκατάθεσή μας.

Από πριγκίπισσα θρόνου ΘΕΟ-ΜΟΥΡΛΗ για την Αγάπη ΧΡΙΣΤΟΥ. Αγγλίδα και με κίνδυνο τάιζε τα παιδάκια της Γερμανικής Κατοχής.

Πριγκίπισσα βασιλικών  θεσμών δηλώνει ΟΡΘΟΔΟΞΗ και την κλείνουν στο Ψυχιατρείο. Οι παλαιότεροι Αθηναίοι  θυμούνται ακόμη την ανθρωπιά και το μεγαλείο της κατά ΧΡΙΣΤΟΝ σαλής πριγκίπισσας στα δύσκολα χρόνια της ναζιστικής κατοχής; Τέτοια παραδείγματα τα χρειαζόμαστε επειγόντως στις μέρες μας.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Άντε να πιστέψουμε με τι θαυμαστούς τρόπους ενεργεί η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ; Από το κάστρο του Oυίνδσορ στο κέντρο των Αθηνών να ετοιμάζει συσσίτια για τα λιμοκτονούντα παιδάκια της γερμανικής κατοχής. Το ξέρατε; Εμείς το γνωρίζαμε προσωπικά από την αείμνηστη  κουμπάρα μας κ. Χρυσή Μαραγκοπούλου που τότε σαν νέα μαζί με άλλες κοπέλες Αθηναίες  την βοηθούσαν στο μαγείρεμα και την διανομή του φαγητού.