“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Λύπη και αθυμία

Τη λύπη την έβαλε μέσα μας ο Θεός. Όχι, όμως, για να τη μεταχειριζόμαστε άσκοπα ή και βλαπτικά, σε ακατάλληλο χρόνο και σε αντίθετες συνθήκες στη φύση μας περιστάσεις, κλονίζοντας έτσι την υγεία της ψυχής και του σώματος, αλλά για ν’ αποκομίζουμε απ’ αυτήν όσο γίνεται μεγαλύτερο πνευματικό κέρδος.
Γι’ αυτό, δεν πρέπει να λυπόμαστε όταν παθαίνουμε κάτι κακό, μα όταν κάνουμε κάτι κακό. Εμείς, ωστόσο, έχουμε αντιστρέψει τα πράγματα. Έτσι, και αμέτρητα κακά να διαπράξουμε, ούτε λυπόμαστε ούτε ντρεπόμαστε. Αν, όμως, πάθουμε και το παραμικρό κακό από κάποιον, τότε τα χάνουμε, βαριοθυμούμε, γινόμαστε συντρίμμια και δεν συλλογιζόμαστε πως οι θλίψεις και οι πειρασμοί φανερώνουν τη φροντίδα του Θεού για μαςπερισσότερο από τα ευχάριστα περιστατικά.

MARIA ZAXAROVA : «Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΙΝΑΙ… ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ!»

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σοκ προκαλεί στην Άγκυρα η δήλωση της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zaharova, ότι ο Ερντογάν χρειάζεται… γιατρό και ότι η ίδια δεν είναι γιατρός για να τον αναλάβει!
Η σκληρή αυτή δήλωση της γνώστης Ρωσίδας δημοσιογράφου έγινε σε συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 12 Μαΐου, σε απάντηση στην ερώτηση πως σχολιάζει η Ρωσία τις δηλώσεις Ερντογάν ότι θα ανατρέψει με την δύναμη της Τουρκίας την πρόθεση της Ρωσίας να μετατρέψει την Μαύρη Θάλασσα σε ρωσική λίμνη.

ΠΟΣΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ…ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ;;;

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Στις διαδικασίες που γίνονται στην Τουρκία τον τελευταίο καιρό για την συνταγματική μεταρρύθμιση, τέθηκε και το ερώτημα της ταυτότητας βάσει του νέου συντάγματος και εκεί οι αρμόδιοι σε μια μεγάλη έρευνα που έγινε είχαν μια πολύ μεγάλη δυσάρεστη έκπληξη.
Mόνο το 55,8% των κατοίκων της σημερινής Τουρκίας επιθυμεί το νέο τουρκικό σύνταγμα να αναγνωρίζει μόνο την τουρκική ταυτότητα στους πολίτες της χώρας.

Η ΚΑΡΩΤΙΔΑ του ΑΙΓΑΙΟΥ είναι η ΧΙΟΣ για αυτό και οι Τούρκοι θέλουν να την κόψουν;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Η Στρατηγική  θέση της ΧΙΟΥ στο κεντρικό Αιγαίο με τον 25ον Μεσημβρινό και τους ναυτικούς διαδρόμους ναυσιπλοΐας που συνδέουν την Μαύρη Θάλασσα μέσω των Στενών του Βοσπόρου με τις  ακτές της Συρίας και της Αιγύπτου συνιστά την Γεωπολιτική ΚΑΡΩΤΙΔΑ  όλου του Αρχιπελάγους Αιγαίου.

Τά "Εξαμίλια" πού αναφέρει ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός

Αγίου Παισΐου: "...χρειάζεται προσοχή, γιατί μερικά πράγματα αλλιώς τα λένε οι Πατέρες τής Εκκλησίας κι΄ αλλιώς τά ερμηνεύει ό κόσμος. Παράδειγμα τά "Εξαμίλια" ...Κανένας δέν μπόρεσε νά τό εξηγήσει, όλοι τό ερμηνεύουν λανθασμένα."
Ο προφήτης Ηλίας τροχάει τό μαχαίρι του, όμως χρειάζεται προσοχή, γιατί μερικά πράγματα αλλιώς τα λένε οι Πατέρες τής Εκκλησίας κι΄ αλλιώς τά ερμηνεύει ό κόσμος. Παράδειγμα τά "Εξαμίλια" πού αναφέρει ό Αγιος Κοσμάς ό Αιτωλός.

Μουσουλμάνοι βγάζουν τον "φερετζέ" των ψευτομουφτήδων στη Θράκη

Με αποδείξεις, υπάλληλοι της Τουρκίας οι ψευτομουφτήδες στην Θράκη
Ποιος θα μπορούσε να σκεφθεί πως μία γιορτή θρησκευτικού χαρακτήρα θα γινόταν η αφορμή για να αποκαλυφθεί διακίνηση μαύρου χρήματος και χρηματοδότηση ξένης χώρας σε θρησκευτικούς λειτουργούς που κινούνται (όχι απαραίτητα στα θρησκευτικά πλαίσια και καθήκοντα) σε ρυθμούς και τακτικές που συνάδουν με τα χαρακτηριστικά πράκτορα μυστικών υπηρεσιών…!

Ἀποϊέρωση τῆς Ἑλλάδας

Τὸ ὅτι ἐπιχειρεῖται ἐδῶ καὶ καιρὸ συστηματικὴ ἀποϊέρωση τῆς χώρας μας, τὸ ἀντιλαμβανόμαστε ὅλοι.
Ἄλλωστε ἡ ὅλη στάση τῶν ἀρχόντων μας, ἐδῶ καὶ χρόνια, ἀπέναν­τι στὴν Ἐκκλησία, ὄχι ὡς ἁπλὸ θεσμὸ καὶ ὀργανισμό, ἀλλʼ ὡς Ὀρθόδοξη πίστη, φρόνημα καὶ βίωμα ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ εἶναι σαφής.