“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Άγιος σημαίνει σχέση αγάπης

Το βρέφος, ακόμα κι αν δεν έχει τη δύναμη να κάνει τίποτα και δεν μπορεί να πάει μόνο του στη μητέρα του, όμως στριφογυρίζει και φωνάζει και κλαίει, ζητώντας τη με πόνο και φωνή και μη μπορώντας να πάει κοντά της. 
Και, με τα πολλά του παρακάλια, η ίδια η μητέρα, που την κρατάει αιχμάλωτη η αγάπη της για το παιδί της, πάει κοντά του, το παίρνει στην αγκαλιά της, και με πολλή στοργή το φροντίζει και το ταΐζει. Αυτό κάνει και ο φιλάνθρωπος Θεός με την ψυχή που Τον πλησιάζει και Τον ζητάει με μεγάλη επιθυμία. Και πολύ περισσότερο ακόμα ο Θεός, που κινείται από τη δική Του αγάπη και τη δική Του καλοσύνη, δένεται με την ψυχή αυτή και γίνεται μαζί της ένα πνεύμα, όπως λέει ο απόστολος.

"Ο ίδιος θα το καταλάβεις"

Εμείς ήμαστε ραφτάδες στον Άγιο Παύλο, κι εγώ ως αρχάριος δεν είχα γνωρίσει ακόμη τον γερο-Ιωσήφ. Φεύγοντας από το σπίτι πήρα το κομποσχοίνι να πάω στον Άγιο Παύλο. Κατουνάκια – Άγιος Παύλος είναι δυόμιση ώρες. Πέρασα τη Μικρή Αγία Άννα, πέρασα την Αγία Άννα, κατηφορίζω λοιπόν για τη Νέα Σκήτη.
Όταν έφτασα κοντά στον μύλο, εκεί από πάνω από τον Ευαγγελισμό, ξύπνησα! Βρε, λέω, πότε έφτασα εδώ πέρα; Είχα αφοσιωθεί τόσο πολύ στην ευχή που δεν έβλεπα τον δρόμο!

«Είδα όλη την Θεότητα στα Τίμια Δώρα, με τα μάτια της ψυχής»

Μακαριστός Γέρων π. Εφραίμ Κατουνακιώτης
Συχνά στην Θεία Λειτουργία ο παπά – Εφραίμ, έβλεπε την Θεία Χάρη ολοζώντανη, ψηλαφητή, να γεμίζει όλο το εκκλησάκι. Δια τούτο έλεγε εμπειρικά ότι: «Το Πνεύμα το Άγιον δεν οράται, αλλά η Χάρις Του οράται».

Η Χάρις πλημμύριζε τις καρδιές τους στον μικρό ναό και πολλές φορές έβλεπε το Θείο Βρέφος πάνω στο άγιο Δισκάριο και τα δάκρυά του έτρεχαν ποτάμι.

Μια φορά στον Καθαγιασμό των Τιμίων Δώρων, πληροφορήθηκε τί σημαίνει: «Υιός Θεού και συγκληρονόμος Χριστού!» και παράλληλα ένοιωθε τρομερή ζέση πνεύματος.

Πολλές φορές, κατά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, είδε νεκρό σώμα επί της Αγίας Τραπέζης όταν λειτουργούσε, όπως σε Επιτάφιο.

☦ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΙΜ ΦΙΛΟΘΕΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ: ΤΙ ΕΙΔΕ ΤΟ 1986 Ο ΟΣΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ Ο ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ ΤΟΝ ΑΡΙΖΟΝΙΤΗ

☦ΣΤΑΓΩΝ & ΜΕΤΕΩΡΩΝ Θεόκλητος: «Ανοίξαμε τις πόρτες και τα μεγάφωνα των Εκκλησιών»

Σε μια βαρυσήμαντη δήλωση προχώρησε σήμερα ο Μητροπολίτης ΣΤΑΓΩΝ & ΜΕΤΕΩΡΩΝ κ.Θεόκλητος ο οποίος απευθυνόμενος στους πιστούς που άκουγαν την μετάδοση της Θείας Λειτουργίας από το Ρ/»ΣΤΑΓΩΝ».
Ο κ.Θεόκλητος αναφερόμενος στην στάση της Εκκλησίας αναφορικά με την πανδημία του κορονοϊού, τόνισε ότι η Εκκλησία αυτό-ταπεινώθηκε τηρώντας τα μέτρα προστασίας περιορισμού της διασποράς του ιού στην κοινότητα που ανακοίνωσε η πολιτεία κλείνοντας τις Εκκλησίες και τα μεγάφωνα τελώντας την Θεία Λειτουργία κεκλισμένων των θυρών .

☦ «Η κυβέρνηση εξάντλησε την αυστηρότητά της στην Εκκλησία»

«Η ελληνική κυβέρνηση διατελούσα υπό το κράτος ενός πανικού απεφάσισε να εξαντλήσει την αυστηρότητα της όλη στην Εκκλησία χωρίς να βλέπει ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες του ανθρώπου, χωρίς να εννοεί ότι ο άνθρωπος την ώρα του πειρασμού πρέπει κάπου να ακουμπήσει και εκεί που μπορεί να ακουμπήσει με ασφάλεια είναι μονο ο Θεός και η πίστη.

☦ Ο «επιτάφιος του Μαξίμου»

Φώτο από  https://www.militaire
Αφού δεν ήθελαν να βγει ο ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ του ΧΡΙΣΤΟΥ  δεν έχει και ΑΝΑΣΤΑΣΗ για αυτούς. Στον δικό τους όμως «μουσικό καλλιτεχνικό επιτάφιο» βγήκαν οικογενειακά. Βοά η γη, βοούν και τα επουράνια «ποιον λαό ΘΕΟΥ  δουλεύεται;»
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Αναρωτιούνται επίσημοι αναλυτές
«Πολύς λόγος έγινε όλη αυτή τη περίοδο της δύσκολης καραντίνας για τους “λίγους απερίσκεπτους” οι οποίοι “συνωστίζονταν” σε περιοχές μεγάλων πόλεων , κυρίως για να βγουν έξω από τους τέσσερις τοίχους των διαμερισμάτων τους. Δεν ζούμε όλοι σε μεζονέτες των εκατοντάδων τετραγωνικών. Αρκετοί ζούμε σε σπίτια που δεν ξεπερνούν τα 100 τ.μ και πάρα πολύς κόσμος σε σπίτια των 50 και 70 τ.μ.

☦ «Να ανοίξουν οι Εκκλησιές για να μπει ο κόσμος μέσα να ασπαστεί τις Άγιες εικόνες»

«Δεν είναι δυνατόν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου χτες γνωστή τραγουδίστρια, δική μας αγαπημένη τραγουδίστρια να ανεβαίνει σε πλατφόρμα με μεγάφωνα ως μέτρο στήριξης του ηθικού των ανθρώπων  και την ίδια στιγμή να μη λαμβάνονται μέτρα τα οποία  θα ανακουφίσουν τον εκκλησιαστικό λόγο να φτάσει στους ανθρώπους πιο γρήγορα για να αναπαυτεί η ψυχή των ανθρώπων.
Γιατί η ψυχή των Ελλήνων περνάει μέσα από την Εκκλησία. Δεν είναι δυνατόν να μην έχουμε σε χρήση τα μεγάφωνα να μην ακούν οι περίοικοι τα τελούμενα στο Ναό. Αλλιώς είναι η αίσθηση στη συνοικία, στη γειτονιά όταν ακούγεται το μεγάφωνο της Εκκλησίας, της δική του ενορία του κάθε χριστιανού» δήλωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

☦Ο δρόμος για τη Θήβα είναι ανοιχτός…

Η πιο ντροπιαστική για τους άρχοντες και τους ιεράρχες της Ελλάδας Μεγάλη Εβδομάδα στην ιστορία της πατρίδας μας πέρασε. Το Πάσχα έφτασε και το φιάσκο συνεχίζεται, άγνωστο για πόσο καιρό ακόμη.
Τώρα ήρθε η ώρα να ειπωθούν σιγά σιγά κάποια πράγματα. Αλλά ας ξεκινήσουμε από τον πρωταίτιο της ντροπής, τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Η παράδοση της Εκκλησίας στα χέρια των κοσμικών αρχόντων αμαχητί, το κλείσιμο των ναών, η αποστέρηση της Θείας Κοινωνίας από τους πιστούς μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα, η βλάσφημη ψευτοθεολογία του κορονοϊού, η πλήρης διαστρέβλωση της αγιογραφικής και πατερικής μας διδασκαλίας για την θεολογική δήθεν κατοχύρωση της απόφασης κλεισίματος των ναών, είναι λίγοι μόνο από τους πολλούς λόγους για τους οποίους ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος άμεσα πρέπει να υποβάλει την παραίτησή του και να πάρει το δρόμο για την πολυαγαπημένη του Θήβα, μετανοών τον υπόλοιπον χρόνον της ζωής αυτού.

☦ΚΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕ ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ ΑΠΟΨΗ, ΠΩΣ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΧΑΖΕΙ!!! ΔΗΛΑΔΗ Κ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΗ ΓΙΑΤΙ ΔΙΧΑΖΕΙ;;;

Θ.Π.: ΙΕΡΏΝΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗ ΖΑΛΤΣΑ ΕΙΣΑΙ;;; ΣΟΥ ΧΤΥΠΟΎΝ ΤΑ ΤΈΛΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΚΙ ΕΣΥ ΚΟΙΜΑΣΑΙ;; Ή ΑΝΤΈΔΡΑΣΕ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣΕ ΤΑ ΡΑΣΑ ΠΟΥ ΦΟΡΑΣ Ή ΠΑΡΑΙΤΉΣΟΥ... ΕΩΣ ΕΔΩ ΗΤΑΝ....
Κ. Μπακογιάννης για κινητή συναυλία της A.Πρωτοψάλτη - «Η μουσική ενώνει, δεν διχάζει ποτέ» (βίντεο)
Ο δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης, σχολίασε στο Facebook, την κινητή συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη.
Όπως χαρακτηριστικά είπε, «ήταν μια υπέροχη μέρα που όλοι οι Αθηναίοι δεν θα ξεχάσουμε», αναφερόμενος στην κινητή μουσική πλατφόρμα που σκόρπισε αισιοδοξία και ελπίδα τους πολίτες.

☦Ομιλία εις την Νέα Κυριακή και εις τον Απόστολο Θωμά (Αγ. Ιωάννης ο Χρυσόστομος)

Έρχομαι επειγόντως να καταβάλω την οφειλή μου. Διότι, αν και είμαι πτωχός, βιάζομαι να αποσπάσω οπωσδήποτε την ευγνωμοσύνη σας. Είχα δώσει υπόσχεση να φανερώσω την απιστία του Θωμά, και τώρα έρχομαι να την εκπληρώσω.
Η πρόθεσίς μου είναι να εξοφλώ πρώτα τις παλαιότερες οφειλές, για να μη με πιέζουν οι τόκοι που συγκεντρώνονται. Συνεργασθείτε μαζί μου στην καταβολή του χρέους, και ικετεύσετε τον Θωμά να ευλογήση τα χείλη μου με την αγία δεξιά του, με την οποίαν ήγγισε την πλευρά του Δεσπότου, ώστε να νευρώση την γλώσσα μου, για να σας εξηγήσω αυτά που ποθείτε. Και εγώ, ενθαρρυνόμενος με τις πρεσβείες του Αποστόλου και μάρτυρος Θωμά, διακηρύττω την αρχικήν αμφιβολία και την τελικήν ομολογία του, η οποία έγινε κρηπίς και Θεμέλιο της Εκκλησίας μας.

☦Η Κυριακή του Θωμά

Συναξάρι Πεντηκοσταρίου
Αυτή την Κυριακή, που είναι δεύτερη από το Πάσχα, εορτάζουμε τα εγκαίνια της Αναστάσεως του Χριστού και την ψηλάφηση του αποστόλου Θωμά.
Τα εγκαίνια, δηλαδή η υπενθύμιση σπουδαίων γεγονότων, ήταν αρχαία συνήθεια· κάθε χρόνο, όταν ερχόταν η μέρα κατά την οποία έγινε κάτι σπουδαίο, έκαναν την ετήσια μνήμη του, για να μη λησμονιούνται τα μεγάλα έργα.

☦ΓΈΡΟΝΤΑΣ «έτσι όπως μας πάνε με το άνοιγμα των εκκλησιών, ο ΘΕΟΣ θα δώσει μέσα από αναπάντεχα γεγονότα να πάμε και στο άνοιγμα της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ» «άκουσες τι σου είπα ;» μας ρώτησε

«ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ αδελφοί – να κρατήσουμε ψηλά την Πίστη για ΧΡΙΣΤΟ   και την Αγάπη για Πατρίδα»
«έτσι όπως μας πάνε με το άνοιγμα των εκκλησιών, πάμε και για  άνοιγμα εμπλοκών με τους απέναντι. Μετά το άνοιγμα της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ είναι μια στάλα δρόμος»

☦“Βρίσκονται σε πλάνη όσοι λένε ότι η ΕΛΛΆΔΑ πέθανε”...

...“ΠΡΟΣΚΥΝΑΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΟ ΤΑΦΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ και ετοιμάζεται.”

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Τι συμβαίνει, που πάμε; Τώρα που άνοιξαν οι ενεργειακοί θησαυροί στα γεωλογικά αντίκλινα της Αν. Λεκάνης της Μεσογείου καταλάβαμε γιατί και πόσο κοπίασαν οι τοκογλύφοι της Δύσης να μας οδηγήσουν στον επαναλαμβανόμενο Θάνατο μέσω των μνημονίων και στην απόλυτη γεωπολιτική κόντρα με τον τούρκο που και αυτή  ακόμα μυρίζει θάνατο.

☦«είμαστε ακόμα ΖΩΝΤΑΝΟΙ γιατί είμαστε Χριστιανοί» Αυτό και αν δεν είναι βόμβα; «Φέτος δεν θα ακούσουμε το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ στις εκκλησίες, ούτε και στην Απόδοση του Πάσχα;»

Τελικά η βόμβα έσκασε ( φυσικά όχι αυτή της Μονής Πετράκη)
Στον αέρα και ο εορτασμός της Απόδοσης του Πάσχα στις 26 Μαΐου από το  https://www.romfea.gr
«Ευχόμαστε και προσευχόμαστε, ο κίνδυνος να περάσει σύντομα, ώστε όλοι μαζί (Κλήρος και λαός) να αξιωθούμε να εορτάσουμε την Λαμπροφόρο Ανάσταση του Κυρίου μας με πανηγυρική Αναστάσιμη Παννυχίδα, κατά την Απόδοση της Μεγάλης Εορτής του Πάσχα, δηλαδή κατά το μεσονύκτιο μεταξύ Τρίτης 26 προς Τετάρτη 27 Μαΐου 2020» - ανέφερε την 1η Απριλίου σε ανακοίνωση της, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

☦ “Τα χρόνια που περνούμε είναι πολύ δύσκολα και πολύ επικίνδυνα, αλλά τελικά θα νικήση ο Χριστός”

Άγιος Παϊσιος
Ο περισσότερος κόσμος της εποχής μας είναι μορφωμένος κοσμικά και τρέχει με την κοσμική μεγάλη ταχύτητα. Επειδή όμως του λείπει ο φόβος του Θεού – “αρχή σοφίας φόβος Κυρίου” -, λείπει το φρένο, και με ταχύτητα, χωρίς φρένο, καταλήγει σε γκρεμό. Οι άνθρωποι είναι πολύ προβληματισμένοι και οι περισσότεροι πολύ ζαλισμένοι. Έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους. Σιγά-σιγά κατευθύνονται προς το να μην μπορούν να ελέγχουν τον εαυτό τους. Αν αυτοί που έρχονται στο Άγιον Όρος είναι τόσο πολύ συγχυσμένοι, τόσο μπερδεμένοι, με τόσο άγχος, σκεφθήτε οι άλλοι που είναι μακριά από τον Θεό, από την Εκκλησία, πως θα είναι!
Και βλέπεις σε όλα τα κράτη φουρτούνα, ζάλη μεγάλη! Ο καημένος ο κόσμος -ο Θεός να βάλει το χέρι Του!- βράζει σαν την χύτρα ταχύτητος. Και οι μεγάλοι πως τα φέρνουν! Μαγειρεύουν-μαγειρεύουν, τα ρίχνουν όλα στην χύτρα ταχύτητος και σφυρίζει τώρα η χύτρα! Θα πεταχθή σε λίγο η βαλβίδα!