“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Γεωτρήσεις για φυσικό αέριο μέσα στο Σεπτέμβριο προωθεί η κυπριακή κυβέρνηση

Γεωτρήσεις για φυσικό αέριο μέσα στο ερχόμενο Σεπτέμβριο στο οικόπεδο 12 προωθεί η κυπριακή κυβέρνηση σε συνεργασία με την αμερικανική εταιρεία Noble Energy. Την Παρασκευή 17 Ιουνίου το Υπουργικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τον υπουργό Εμπορίου  Αντώνη Πασχαλίδη να ξεκινήσει συζητήσεις με την αμερικάνικη εταιρεία για την παράκαμψη της χρονοβόρας διαδικασίας των προσφορών όσον αφορά την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού, με στόχο η γεώτρηση να αρχίσει στα μέσα Σεπτεμβρίου.Υπενθυμίζεται ότι μέχρι πριν από μερικούς μήνες η κυπριακή κυβέρνηση μιλούσε για έναρξη των γεωτρήσεων στα τέλη του 2011 αρχές του 2012. Όπως δήλωσε ο Κύπριος υπουργός «Εφόσον ικανοποιηθούμε, μπορούμε με υπεύθυνο τρόπο να επισπεύσουμε, υπό προϋποθέσεις, τη διαδικασία και να εξοικονομήσουμε κάποια χρήματα». Η πληροφορία δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ όπου σύμφωνα με το άρθρο ο εξοπλισμός για την γεώτρηση θα εξασφαλιστεί από απόθεμα που διατηρεί η Noble στο Ισραήλ, προκειμένου να αποφευχθεί καθυστέρηση στην αγορά του μέσω προσφορών. Σύμφωνα με την εταιρεία Noble Energy με την αλλαγή της πολιτικής όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα των γεωτρήσεων θα καταστεί δυνατή η αξιοποίηση γεωτρύπανου από τον Αύγουστο που αυτή την περίοδο χρησιμοποιείται στην ισραηλινή ΑΟΖ, με συνέπεια να εξοικονομηθούν δεκάδες εκατομμύρια. Κατά αυτό τον τρόπο η γεώτρηση θα αρχίσει το φθινόπωρο του 2011.  Σε διαφορετική περίπτωση, οι εργασίες θα μετατεθούν το πρώτο τρίμηνο του 2012, με αυξημένο κόστος. Την ερχόμενη Τετάρτη θα συναντηθεί για το θέμα ο πρόεδρος της Κύπρου με την ηγεσία της εταιρείας Noble Energy ενώ στην συνάντηση ενδέχεται να παρευρεθούν στελέχη της ισραηλινής εταιρείας Delek η οποία ενδιαφέρεται να κατασκευάσει σταθμό LNG στο Βασιλικό της Κύπρου.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Τι θέλουν να μας πουν οι Γερμανοί μέσω του Spiegel;

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ανάλυση του «Der Spiegel» για τον κίνδυνο να καταρρεύσει η Ευρωζώνη. Επειδή σε αντίθεση λχ με το Economist που εκφράζει ένα τμήμα της βρετανικής ελίτ το Spiegelεκφράζει την γερμανική ελίτ και μας λέει τώρα ότι το ευρώ πέθανε και φταίει η Ελλάδα γι αυτό. Στην πρώτη του σελίδα το περιοδικό έχει ένα φέρετρο με ελληνική σημαία και πάνω σ’ αυτό μια κορνίζα με το ευρώ και τίτλο: Ξαφνικά κι αναμενόμενα και υπότιτλο: Ο επικήδειος ενός κοινού νομίσματος. Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για τα προβλήματα που υπάρχουν στην ευρωζώνη και εκτιμά ότι “η Ευρώπη κλυδωνίζεται οικονομικοτεχνικά και ως ιστορικό εγχείρημα έχει ήδη χρεοκοπήσει“, ενώ προειδοποιεί ότι “οι πολίτες, ιδιαίτερα οι νέοι, δεν ξέρουν πια τι να κάνουν με την ΕΕ, είναι ανάστατοι με το τι κάνουν οι κυβερνήσεις με τα χρήματά τους και βγαίνουν κατά εκατομμύρια στους δρόμους“.

Το δημοσίευμα του Spiegel
Όλα τα στοιχεία πλέον κατατείνουν στην σταδιακά επερχόμενη απόλυτη ανυποληψία της ΕΕ, και πιο ειδικά του πειράματός της με το ευρώ. ‘Άλλες φορές, οι επιθέσεις εναντίον του πηγάζουν από τις ΗΠΑ, με το ανταγωνιστικό τους δολάριο, και άλλες πάλι από τη Βρετανία, που από την αρχή αρνήθηκε να συμμετάσχει στην ΟΝΕ. Ο σκληρός πυρήνας, τόσο της ΕΕ όσο και της νομισματικής της ένωσης, που ήταν και είναι κυρίως η Γερμανία, φάνηκε πως θα στήριζαν το πείραμα της ευρωζώνης. Όπως όμως όλα δείχνουν, οι Γερμανοί, αναγνωρίζοντας την ισχυρή τους οικονομική θέση, φαίνεται πως αρχίζουν και αμφισβητούν πλέον την ανάγκη ύπαρξης της ευρωζώνης, αναπολώντας τις παλιές καλές εποχές του ανεξάρτητου μάρκου, στο οποίο μάλλον σχεδιάζουν να επιστρέψουν. Αλλιώς δεν εξηγούνται ούτε οι περίεργες αμφιταλαντεύσεις και κωλυσιεργίες της Μέρκελ σε σχέση με τη κρίση χρέους, αλλά ούτε και το αυριανό εξώφυλλο της γερμανικής έγκυρης πολιτικής επιθεώρησης Der Spiegel. Το περιοδικό θα κυκλοφορήσει με ένα εξώφυλλο αφιερωμένο στον θάνατο του ευρώ! Θα έχει μάλιστα φωτογραφία, όπου το ευρώ, πλαισιωμένο με μαύρη ταινία, αναπαύεται επάνω σε ένα σκεπασμένο με την ελληνική σημαία φέρετρο! Σύμφωνα με το άρθρο που θα συνοδέψει τη παραπάνω πένθιμη εικόνα, η ΟΝΕ αποτελεί πλέον τον μεγαλύτερο κίνδυνο για το μέλλον της Ευρώπης. «Πρόκειται για ένα νόμισμα που αλυσοδένει αταίριαστες μεταξύ τους  οικονομίες… πρόκειται για έναν λάθος δρόμο». «Η Ευρωπαϊκή Ένωση…», συνεχίζει το άρθρο, «έχει πεθάνει σαν εγχείρημα…».

http://www.antinews.gr

ΗΠΑ: Στηρίξτε την Ελλάδα

Ντόμινο στην ευρωζώνη από πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας φοβούνται οι ΗΠΑ. Αμερικανικός παράγοντας παρενέβη εκ νέου υπέρ της Αθήνας τονίζοντας πως μια ενδεχόμενη κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας θα είχε άμεσες επιπτώσεις και στην Αμερικανική οικονομία. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ομάδας των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών του κόσμου (G7) είχαν την Κυριακή το απόγευμα τηλεφωνική διάσκεψη σχετικά με την κρίση χρέους της Ελλάδας. Στην G7 συμμετέχουν η Γαλλία, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Ιαπωνία. Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης, ο αμερικανός υπουργός Τίμοθι Γκάιτνερ υπενθύμισε την θέση Ομπάμα, όπως διατυπώθηκε στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με την Άγκελα Μέρκελ, ότι η Ελλάδα δηλαδή θα πρέπει να στηριχθεί με κάθε τρόπο, διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος η κρίση χρέους να υποσκάψει τη διεθνή ανάπτυξη. «Ένα ανεξέλεγκτο σπιράλ και µια στάση πληρωμών σε χώρα – µέλος της ευρωζώνης θα ήταν καταστροφική για την διεθνή οικονομία», είχε τονίσει ο Αμερικανός πρόεδρος σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Ουάσιγκτον µε τη Γερμανίδα καγκελάριο. Δεσμεύτηκε δε ότι η χώρα του θα βοηθήσει στην αντιµετώπιση των οικονοµικών προβληµάτων της Ελλάδας. Μάλιστα προέτρεψε την καγκελάριο να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διάσωση της χώρας µας.

http://www.newsbomb.gr

Δήμαρχος «βαφτίζει» τουρκικό το Πανεπιστήμιο Αιγαίου!

της Ράνιας Καρατζαφέρη

Σάλο έχει προκαλέσει η απίστευτη πρόκληση του Δημάρχου Αρριανών Ροδόπης, Μεμέτ Χαλίλ να… «βαφτίσει» το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Σμύρνης Τουρκίας! Στη σχετική απόφασή του, που αποκαλύπτει το newsbomb.gr, αναφέρει πως προσλαμβάνεται ως ειδικός συνεργάτης του, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, «ο Μολλά Αλή Ραμαδάν, πτυχιούχος του τμήματος Δημοσιογραφίας της Σχολής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Σμύρνη Τουρκίας)»! Τι σκοπιμότητα έχει άραγε η απόφαση αυτή του τοπικού άρχοντα να «χαρίσει» το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στους Τούρκους, με την έγκριση μάλιστα και του αρμόδιου κρατικού εκπροσώπου, που προφανώς προσυπέγραψε την απόφαση αυτή; Μιλώντας στο newsbomb.gr ο πρώην Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου, καθηγητής Κοινωνιολογίας, Βασίλης Φίλιας τόνισε: «Αυτό και μόνο που αναφέρει ο Δήμαρχος αρκεί και πρέπει να το αποκαλύψουμε, να το απορρίψουμε και να το χτυπήσουμε. Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να αποδεχτούμε κάτι τέτοιο. Τούρκο δεν μπορούμε να δεχτούμε εκεί. Πρόκειται για μια ακόμη διείσδυση που κάνουν με όλα τα μέσα οι Τούρκοι στην περιοχή, λόγω της υποχωρητικότητας που δείχνουν οι Έλληνες και της προδοσίας των ελληνικών αρχών». Σημειώνεται ότι, ο Δήμος Αρριανών, είναι ένας μειονοτικός Δήμος που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Καλλικράτη, από τη συνένωση 57 χωριών που οι κάτοικοί τους ξεπερνούν τους 20.000.

http://www.newsbomb.gr