“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Ποιος εξοπλίζει ποιον στη Συρία

Ρωσία και Ιράν στο πλευρό του Ασαντ, ΗΠΑ, Τουρκία και Σαουδική Αραβία στηρίζουν τους αντάρτες
Είναι ένας άγριος εμφύλιος, με 90.000 νεκρούς και εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες. Από τον Μάρτιο του 2011, ένα ανελέητο καθεστώς πολεμάει με αντικαθεστωτικούς σουνίτες και ισλαμιστές αντάρτες. Ποιος εξοπλίζει τον στρατό του Ασαντ και ποιος τους εξεγερμένους για να σκοτώνουν ο ένας τον άλλον; Ρωσία και Ιράν, παραδοσιακοί σύμμαχοι της Συρίας, δίνουν όπλα στον κυβερνητικό στρατό. ΗΠΑ, Βρετανία, Τουρκία και Σαουδική Αραβία στηρίζουν τους αντάρτες.

Συγκλονιστικό θαύμα: ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρος και ο Άγιος Παντελεήμων μέσα στο χειρουργείο!

Μιά νέα κοπέλα πήγε νά χειρουργηθεί σέ νοσοκομείο τής Συμφερούπολης. Ή κατάσταση της ήταν πολύ σοβαρή καί ή εγχείρηση δύσκο­λη κι επικίνδυνη. Ή γιατρός πού θά τη χειρουργούσε κάλεσε τή μητέρα τής ασθενούς καί τής είπε:
-Ή εγχείρηση είναι πολύ δύσκολη κι επικίνδυνη. Δέν μπορώ νά σάς εγγυηθώ τίποτα. Δέν ξέρω άν ή κόρη σας βγεί ζωντανή.

Η … «ΑΛΩΣΗ» ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

(ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΒΟΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΕΛΠΙΔΙΟΥ)
Ένας από τους πολλούς μαθητές του οσίου Παϊσίου, ο Σωφρόνιος, που εκείνη την εποχή ήταν ηγούμενος, ήταν πνευματικός άνθρωπος και αυστηρός ασκητής είδε ένα όραμα…..Μια νύχτα, νομίζοντας πως πλησίαζε να ξημερώσει, ο Σωφρόνιος βγήκε από την πύλη του μοναστηριού και κοίταξε προς την εξωτερική πύλη, εκεί που σήμερα βρίσκεται το αγίασμα. Εκεί είδε ένα άνθρωπο που ήταν μαύρος στην όψη και φοβερός στο θέαμα. Φορούσε στρατιωτικό μανδύα και φώναζε δυνατά, όπως κάνουν οι αξιωματικοί όταν δίνουν διαταγές στους στρατιώτες. Τα μάτια του ήταν κόκκινα και γυάλιζαν σαν φλόγες.

ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ STATE DEPARTMENT - "Πράκτορες της Άγκυρας χρηματίζουν - πιέζουν Πομάκους για να αυτοπροσδιοριστούν Τούρκοι"

Μεγάλη ευκαιρία παρουσιάζεται στο ελληνικό ΥΠΕΞ, για να στριμώξει την Άγκυρα και το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή, με ευκαιρία που παρουσιάζεται μια φορά στα σαράντα χρόνιαΈκθεση του State Department καταγράφει ξεκάθαρα τον ρόλο της Άγκυρας και τις πρακτικές εκτουρκισμού των Ελλήνων μουσουλμάνων, επιβεβαιώνοντας τα επί χρόνια καταγγελόμενα σχετικά με τις πιέσεις που δέχονται οι Πομάκοι της Θράκης για να αρνηθούν την ταυτότητά τους και να δηλώσουν Τούρκοι.

Αντιρατσιστικός Νόμος: μπορείς να επιτίθεσαι στην Εθνική Ταυτότητα και Ασφάλεια των Ελλήνων...ΜΟΝΟΝ...αντιληπτόν;

γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος
Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο τελικά πήρε το δρόμο του για νόμος του κράτους. Κάποιος εκεί πάνω αποφάσισε όπως φαίνεται να τραβήξει τη σκανδάλη. Κατά της Εθνικής Ταυτότητας του Έλληνα. Κατά της εδαφικής ακεραιότητας. Κατά του δικαιώματος του Έλληνα ν’ ανησυχεί για την ασφάλειά του. Το αν θα ψηφιστεί ας μην κάνουμε τον κόπο να το σκεφτούμε καν. Είναι να μην πάει κάτι για ψήφιση στη Βουλή.

«η Ελλάδα δεν ανήκει στους κλέφτες»

ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ
Λίγες μέρες πριν το Πάσχα βρέθηκα για πρώτη φορά στο Α΄ Νεκροταφείο των Αθηνών. Με το που μπήκα έπεσε το βλέμμα μου κατευθείαν ίσια εκεί που είναι ο τάφος κορυφαίου πρωθυπουργού της μεταπολίτευσης που εμπλούτιζε τους λόγους του με το «συγκλονιστικό αυτονόητο» η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες!!!
Μάλιστα κάποιοι φρόντισαν και το έγραψαν και σε αναθηματική πλάκα μαρμάρινη μήπως εμείς οι Νεοέλληνες ξεχάσουμε την φράση αυτού του κεντρικού πρωταγωνιστή των εξελίξεων της δύσμοιρης πατρίδας!!

Έξαλλος O Σόιμπλε, γιατί λεει καθυστερεί η εκταμίευση της βοήθειας προς την Ελλάδα ;;;; Ποιος ήρθε;;;

Οργισμένος με την Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας στο Βερολίνο, διότι καθυστερούν την εκταμίευση της βοήθειας προς την Ελλάδα και την Πορτογαλία για την αντιμετώπιση του τρομακτικού προβλήματος με την ανεργία των νέων! Παράλληλα, είπε ότι αφού η Ένωση… δεν τα καταφέρνει, η Γερμανία θα δραστηριοποιηθείς σε διμερές επίπεδο!