“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

H κυβέρνηση χορεύει Καλαματιανό!

Μάνος Χατζιδάκις - 19 χρόνια από τον θάνατό του "σκότωσαν" το "παιδί" του

Σαν σήμερα το 1994 πέθανε ο Μάνος Χατζιδάκις. Μόνο που η φετινή επέτειος του θανάτου του βρίσκει “νεκρό” και το “παιδί” του. Το Γ’ Πρόγραμμα, που το δημιούργησε για να μας το αφήσει κληρονομιά. Μόνο που κάποιοι  αποφάσισαν ...να το κλείσουν. Ποιος να περίμενε τέτοια ασέβεια.

ΥΠΟΔΕΙΞΗ NY TIMES ΠΡΟΣ ΔΝΤ: "Αφού ομολογήσατε το λάθος σας με την Ελλάδα, τώρα συμμορφωθείτε και διορθώστε το!"

H συντακτική ομάδα της μεγάλης αμερικανικής εφημερίδας New York Times, σε άρθρο-παρέμβασή της, δεν διστάζει να προβεί σε υπόδειξη προς τους επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ώστε να διδαχθούν από τα παθήματά τους και να "συμμορφωθούν", τη στιγμή που ομολόγησαν δημοσίως τη λανθασμένη πολιτική που υιοθέτησαν για τη "διάσωση" της χώρας μας.

Hλίας Νικολακόπουλος: Πάμε σε εκλογές λόγω ενός ατυχήματος

Ο γνωστός εκλογολόγος Ηλίας Νικολακόπουλος ανέδειξε την προοπτική να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές λόγω των εξελίξεων στην ΕΡΤ, εμφανιζόμενος το πρωί στα παράθυρα του προγράμματος που εκπέμπει η κρατική τηλεόραση και μεταδίδεται μέσω EBU.
«Πάμε σε εκλογές λόγω ενός ατυχήματος», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Ηλία Νικολακόπουλου, ο οποίος υπογράμμισε ακόμη ότι το 65% των πολιτών είναι κατά ενός λουκέτου στην ΕΡΤ, και επεσήμανε ότι τη λύση θα μπορούσε να τη δώσει μια απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που δεν θα επικύρωνε την απόφαση της κυβέρνησης και ο Αντώνης Σαμαράς θα μπορούσε να την αποδεχθεί.

Το «ένδοξο» παρελθόν του Νταβούτογλου

Μια απλή ιστορική αναδρομή αρκεί για να καταδείξει το «ένδοξο» παρελθόν που κάνει υπερήφανο τον κ. Νταβούτογλου
Πρόσφατα, ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε ότι είναι υπερήφανος για το ένδοξο παρελθόν των Οθωμανών και ότι είναι τιμή του να τον αποκαλούν νεο-οθωμανό. Πράγματι, μια απλή ιστορική αναδρομή αρκεί για να καταδείξει το «ένδοξο» παρελθόν που κάνει υπερήφανο τον κ. Νταβούτογλου. 
Δεν χρειάζεται, βεβαίως, να γυρίσουμε στα γεγονότα της Άλωσης, τότε δηλαδή που οι πρόγονοί του έσφαζαν τους υπερασπιστές της Πόλης, εξανδραπόδιζαν, λεηλατούσαν, γκρέμιζαν τις Αγίες Τράπεζες, σκόρπιζαν τα λείψανα των αγίων στους δρόμους και το μόνο που άφηναν όρθιο από τα μοναστήρια και τις εκκλησίες ήταν οι τοίχοι τους. Περιοριζόμαστε σε μερικές μόνο «ηρωικές» πράξεις, που έκαναν οι πρόγονοί του, στις αρχές της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και σε κάποιες άλλες πιο πρόσφατες.

Η Gazprom συνεχίζει την επέκταση του South Stream

Ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Gazprom, Αλεξάντρ Μεντβέντεφ, και ο πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας, Μιλοράντ Ντόντικ, υπέγραψαν σήμερα οδικό χάρτη για την πραγματοποίηση του ενεργειακού σχεδίου «South Stream». Οι δύο πλευρές συμφώνησαν για την κατασκευή και την περαιτέρω εκμετάλλευση του αγωγού φυσικού αερίου «South Stream» στα εδάφη της Σερβικής Δημοκρατίας  και συζήτησαν την κατασκευή μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικό αέριο.