“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

«Όταν ξημέρωνε εκείνο το Σάββατο μία άρρητη ευωδία απλώθηκε σε όλο το κοινόβιο» ΟΣΙΟΣ ΠΑΦΝΟΥΤΙΟΣ

Μέγα και θαυμαστό είναι το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Ακόμη και οι αναχωρητές και οι ερημίτες άλλο τίποτε δεν ποθούσαν παρά να τούς δοθεί αυτή ή δυνατότητα, να λάβουν τη Θεία Μετάληψη. Ή όσια Μαρία ή Αιγύπτια ικέτευσε τον όσιο Ζωσιμά να της φέρει τα Άχραντα Μυστήρια κοντά στον Ιορδάνη Ποταμό και να την κοινωνήσει.

Συγκινητική αληθινή ιστορία για πνευματική ενίσχυση

Πριν πολλά χρόνια και μετά την λήξη του εμφυλίου σπαραγμού και του αδελφοκτόνου πολέμου, σε κάποιο χωριό, έγινε ένας φόνος, για πολιτικούς μάλλον λόγους και εξαιτίας του μεγάλου φανατισμού, που επικρατούσε εκείνη την εποχή.
Κατηγορήθηκε, λοιπόν, κάποιος χωριανός, ο Πέτρος Γ. και με τις μαρτυρίες πέντε συγχωριανών του δικάστηκε και καταδικάστηκε σε 30 χρόνια φυλάκιση.

Ο κατηγορούμενος όμως ισχυρίζετο συνεχώς ότι ήτο αθώος. Κλείσθηκε σε αγροτικές φυλακές, αλλά μέρα-νύχτα διαλαλούσε και μονολογούσε ότι ήτο αθώος.

Έπνιξαν το Πισοδέρι στα δακρυγόνα


Θ.Π.: ΑΔΕΛΦΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ ΠΙΑ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΙΝ ΦΥΓΟΥΝ ΒΑΛΘΗΚΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ...