“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΟ στο δωμάτιο που κοιμήθηκε Οσιακά ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ και λόγος του «Περί σχίσματος» (φώτο)

Σήμερα το πρωί της Κυριακής 10- 11- 2019 φίλος μας έστειλε ευλογίες από το πρωινό επισκεπτήριο στο θάλαμο του Αρεταίειου Νοσοκομείου των Αθηνών και από το δωμάτιο που κοιμήθηκε ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ το σούρουπο της Κυριακής της 8- 11- 1920. Τον ευχαριστούμε και τις μοιραζόμαστε μαζί σας προς Δόξα του Άγιου Θεού. Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ εκτός από τα σημεία της μυροβλυσίας και της θαυματουργίας του κατά την στιγμή της οσιακής κοιμήσεως του και μετά  μας άφησε και ανεξίτηλα σημεία ιστορικής εκκλησιαστικής επίγνωσης στους χαλεπούς καιρούς μας μέσω των γραπτών του κειμένων καθότι πολυγραφότατος εν ΑΓΙΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ.

Ο ΑΓΙΟΣ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΣ ΜΗΝΑΣ

Πρόλογος
Στην ιστορία της Εκκλησίας, αγαπητέ αναγνώστα, έχουν λάμψει εξαιρετικές μορφές Αγίων και Μαρτύρων που την ελάμπρυναν με τα κατορθώματά τους τα υπεράνθρωπα. Άνθρωποι διαφόρων ηλικιών, παιδιά και άνδρες και γέροι κατάλευκοι, διαφόρου μορφώσεως και κοινωνικής τάξεως, επαγγέλματος και καταγωγής, από τον ίδιο πόθο και τα ίδια ιδανικά κινούμενοι, έδωσαν τη ζωή τους για την αγάπη του Χριστού.
Μεταξύ όλων αυτών των πολυαρίθμων ταγμάτων των Μαρτύρων, είναι και η τάξις των στρατιωτικών.

Άγ. Νείλος ο ασκητής: Μην επιθυμείς να δεις αγγέλους ή τον Χριστό στην προσευχή για να μην πέσεις σε πλάνη.

114. Μη θέλεις καθόλου να δέχεσαι στον νου σου κάποια μορφή η σχήμα στην ώρα της προσευχής. 

115. Μην επιθυμείς να δεις αγγέλους η δυνάμεις ή τον Χριστό σωματικώς, μην τυχόν και φτάσεις σε τέτοια κατάσταση φρένων, ώστε να δεχτείς λύκο αντί βοσκού και να προσκυνήσεις τούς εχθρούς δαίμονες.

116. Αρχή της πλάνης του νου είναι η κενοδοξία, από την οποία παρακινείται ο νους και προσπαθεί να περιγράφει το θειο με μορφές και σχήματα. 

117. Εγώ λέω κάτι δικό μου, πού το έχω πει και σε νεώτερους. 
Μακάριος ο νους, ο οποίος κατά τον καιρό της προσευχής απέκτησε τέλεια απουσία μορφών και σχημάτων.

Ο Άγιος Παΐσιος για τον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη

Ο λογισμός μου λέγει ότι η μεγαλύτερη θεία δράση του Αγίου Πατρός τώρα αρχίζει, και ήδη άρχισε μετά από την κοίμησή του στην Ελλάδα, αφού είχαν ξεκουρασθεί λίγο τα πολυκουρασμένα του Άγια κόκκαλα στα ευλογημένα χώματα του Ιερού Νησιού της Κερκύρας.
Όπως ανέφερα πιο πάνω, ήδη από το 1970, που έκανε τις εμφανίσεις του, συνέχεια θαυματουργεί. Έχουν θεραπευθεί πολλοί μέχρι σήμερα και από διάφορες αρρώστειες από τον Άγιο Πατέρα Αρσένιο, που τον επικαλέσθηκαν με πίστη και ευλάβεια.
Δεν κάνω εγώ λόγο γι’ αυτά τα θαύματα, εκτός εάν οι ίδιοι οι θεραπευμένοι τα ομολογήσουν από ευγνωμοσύνη προς τον Άγιο, εις δόξαν Θεού.

Όταν ο ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ θα πάρει στο κυνηγητό τους σημερινούς τοκογλύφους πάνω σε μια καμήλα.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Πριν χρόνια είχα ένα καλό φίλο πολιτικό που μάλιστα είχε πάρει ιδιαίτερες ευλογίες από τον ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ για τον επίπονο αγώνα που έκανε κατά της πλαστογράφησης του ονόματος της Ελληνικής Μακεδονίας μας από τους Σκοπιανούς.
Και πώς να μην τον αγαπάει ο ΑΓΙΟΣ όταν ο πολιτικός αυτός με πάτερα Μακεδονομάχο- δάσκαλο πολέμησε για την Πατρίδα του ως έφεδρος αξιωματικός στις τάξεις του Ιερού Λόχου στις επικές μάχες του Ελ Αλαμέιν (Αίγυπτο)  και του Ρίμινι (Ιταλία).