“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟ ΠΙΟ ΣΩΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ…..

Επιτέλους ακούστηκε το πιο σωστό επιχείρημα από τον κ. Δημαρά στην εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου στο αποκαλυπτικό δελτίο του Extra3. Ο κ. Δημαράς αναφέρθηκε στην ουδέτερη στάση που έχει κρατήσει η Ευρώπη όλα αυτά τα χρόνια όσον αφορά τις διεκδικήσεις των γειτόνων μας στο  θέμα των συνόρων. Συγκεκριμένα ο κ. Δημαράς είπε εν ολίγοις ότι: «εάν η Ευρώπη αναγνωρίσει ότι τα σύνορα της, ξεκινούν ή τελειώνουν στα σύνορα της Ελλάδας, με την ταυτόχρονη αναγνώριση του δικαιώματος της Ελλάδας για επέκταση από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια της αιγιαλίτιδας ζώνης τότε… να το υπογράψουμε το μνημόνιο…»

κύριε πρωθυπουργέ της Ελλάδας….

η μπάλα στα… πόδια σας.

Θηβαίος Πολίτης

Μᾶς ἀγαπᾶνε οἱ Γερμανοί! Σάν φίλοι ἤρθανε...



Ποια είναι η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ ! ! !

Συντεταγμένη ή ανεξέλεγκτη χρεοκοπία;;;

Του Σταύρου Λυγερού
Η πραγματικότητα είναι ότι η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει από το 2010. Η θεραπεία-σοκ όχι μόνο δεν απέτρεψε την αναπόφευκτη χρεοκοπία, αλλά επιδείνωσε τις επιπτώσεις της. Η περικοπή του 13ου και 14ου μισθού, καθώς και του κατώτατου μισθού μονοπώλησε τους προβολείς. Τα ζητήματα αυτά είναι....σημαντικά, αλλά το πρωταρχικό και μείζον ερώτημα είναι εάν το νέο πακέτο –το PSI, η νέα δανειακή σύμβαση και το νέο Μνημόνιο– έχει τις προϋποθέσεις να ανατάξει την οικονομία. Δεν είναι τυχαίο ότι το κρίσιμο αυτό ερώτημα ωθείται στο περιθώριο της δημόσιας συζήτησης. Ο λόγος είναι ότι τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου έχουν με τις πράξεις τους απαντήσει, έστω κι αν αποφεύγουν να το δηλώνουν ρητώς.

Φρειδερίκος φον Σίλλερ: «ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΕ ΕΛΛΗΝΑ» !!!

''Καταραμένε Έλληνα,

Όπου να γυρίσω τη σκέψη μου, όπου και να στρέψω τη ψυχή μου, μπροστά μου σε βρίσκω.

Τέχνη λαχταρώ, ποίηση, θέατρο, αρχιτεκτονική, εσύ μπροστά μου, πρώτος κι αξεπέραστος.

Επιστήμη αναζητώ, μαθηματικά, φιλοσοφία, ιατρική, κορυφαίος και ανυπέρβλητος.

Για δημοκρατία διψώ, ισονομία και ισοπαλία, εσύ μπροστά μου, ασυναγώνιστος κι ανεπισκίαστος.

Καταραμένε Έλληνα, καταραμένη γνώση.

Γιατί να σ' αγγίξω;

Για να αισθανθώ πόσο μικρός είμαι, ασήμαντος, μηδαμινός;

Γιατί δεν μ' αφήνεις στη δυστυχία μου και στην ανεμελιά μου;

Friedrich von Schiller
(Γερμανός ποιητής, δραματουργός, ιστορικός και κριτικός (1759 - 1805)

Wolfgang Schäuble : Wo hast du über Demokratie gelernt?*

*”Β.Σοϊμπλε: Που έμαθες για την Δημοκρατία;”

Τελικά, θα με πείτε Ρατσιστή, αλλά νομίζω τελικά ότι μερικά πράγματα είναι στο DNA. Οι Γερμανοί δεν βάζουν μυαλό. Από την συνθήκη των Βερσαλλιών, μέχρι την Δρέσδη κι από τα Στρατόπεδα Συγκεντρώσεων μέχρι την Νυρεμβέργη, δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς “εχθρό”, δεν μπορούν! Ενα Γκαίτε κι έναν Νίτσε έβγαλαν  και νομίζουν ότι είναι η Αρεία φυλή. Σας μοιάζει η Μέρκελ για Αρεία; Δηλαδή εμείς τι θα έπρεπε να είμαστε με τόσους Φιλοσόφους; Ἠ μήπως είναι πολιτισμός οι φούρνοι του Αουσβιτς ή…η “παράπλευρες” απώλειες στο Δίστομο; Από τους εβραίους, τους Σλαύους, τους Σέρβους, τώρα έπιασαν τους Ελληνες. Ηρθαν τώρα αυτοί που “προσέφεραν” στον Παγκόσμιο Πολιτισμό τον Ναζισμό να μας μάθουν Δημοκρατία; Όπως έγινε γνωστό οι επιπλέον όροι επιβλήθηκαν ύστερα από παρέμβαση των Γερμανών, των Αυστριακών, των Ολλανδών και των Φιλανδών! Τι ξέρουν οι Αυστριακοί του Anschluss από Δημοκρατία; Τι ξέρουν οι Ολλανδοί από Εθνική Ανεξαρτησία; Εκεί που έχεσε η Απτερος  Νίκη φύτρωσαν ο…Ολλανδοί. Πολέμησαν 90 ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ….ΩΡΕΣ ! 8) Ενώ μόλις μπήκαν οι Γερμανοί, παρέδωσαν όλους του Εβραίους πακέτο και πήγαν για Μπύρες!

Καμμένος: Αυτός είναι ο εθνικός σας ρόλος κ. Παπούλια

Ο ανεξάρτητος βουλευτής καλεί τον ΠτΔ να μην νομιμοποιήσει με την υπογραφή του το νέο Μνημόνιο που αποφασίστηκε υπό τις εντολές του Γερμανού υπ. Οικονομικών
Έκκληση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην νομιμοποιήσει με την υπογραφή του την αντισυνταγματική και παράνομη παραχώρηση της Εθνικής κυριαρχίας, απευθύνει μέσω του Facebook ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Πάνος Καμμένος. Για μια ακόμα φορά ο κ. Καμμένος στρέφει τα πυρά του κατά του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην μονιμοποιήσει την ασυλία και την εν λευκώ εξουσιοδότηση στον τραπεζίτη δωτό πρωθυπουργό να εφαρμόσει όσα του ζήτησε με εκβιασμούς και απειλές ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Αυτός είναι ο εθνικός σας ρόλος, ή θα τον επιτελέσετε ή θα είστε ο Πρόεδρος στη θητεία του οποίου συρρικνώθηκε η Ελλάδα», επισημαίνει ο κ. Καμμένος. Αναλυτικά το σχόλιο του κ. Πάνου Καμμένου στο Facebook:


Εισιτήριο για τον κόκκινο πλανήτη.. Διάρκεια πτήσης 10 λεπτών.

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ HD VIDEO! ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ ΣΤΟΝ ΑΡΗ

Δεσμεύσεις από όλα τα κόμματα και αυξημένη επιτήρηση!

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που ήθελαν την Ευρώπη να ζητά δεσμεύσεις από όλα τα κόμματα, καθώς μετά από σχεδόν τέσσερις ώρες τηλεδιάσκεψης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, έπεσε στο «τραπέζι» του διαλόγου η συγκεκριμένη απαίτηση. Ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε πως εξήγησε στους εταίρους ότι «κάθε δημοκρατικό πολίτευμα έχει τις ιδιαιτερότητές του», αλλά σημείωσε πως οι Ευρωπαίοι «θέλουν να ξέρουν ότι απέναντί τους έχουν μία χώρα που έχει συνέπεια και όχι το ένα ή το άλλο κόμμα». Ωστόσο, σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, υπογράμμισε πως οι εταίροι μας δεν ζητάνε έγγραφες δεσμεύσεις, χωρίς να διευκρινίσει το είδος των δεσμεύσεων που ζητήθηκαν.

Πήραν στο "ψιλό" τους Σκοπιανούς και οι Σέρβοι...Σέρβικα μιλούσε ο Μέγας Αλέξανδρος!

Μάλλον έχουν αρχίσει να παίρνουν τους φουκαράδες τους Σκοπιανούς στο… ψιλό και οι άλλοι Σλάβοι για την εμμονή τους πως είναι… Μακεδόνες, δηλαδή Έλληνες. Το… ανέκδοτο το οποίο σιγοψηθυρίζεται σε διπλωματικά πηγαδάκια,  έχει να κάνει με τη συνάντηση των προέδρων της Σερβίας και της FYROM στα Σκόπια. Οι Τάντιτς και Ίβανοφ  συζητούσαν για τις σχέσεις των δύο χωρών, όταν ο Σκοπιανός πρόεδρος Ίβανοφ υποστήριξε ότι......η Rossetta Stone είναι μια απόδειξη της καταγωγής των αρχαίων Μακεδόνων. Πρόκειται για λίθινη επιγραφή της Αιγύπτου, που σύμφωνα με τους Σκοπιανούς είναι “μακεδονική” και αποτελεί κύριο αποδεικτικό στοιχείο της καταγωγής της τους από την αρχαία Μακεδονία. Τότε ο πρόεδρος της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς, του είπε πως αν μπορούσαν να συναντηθούν με τον Μέγα Αλέξανδρο, δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα να μιλήσουν στα σερβικά αφού οι  σερβική και σλαβοσκοπιανή είναι γλώσσες σχεδόν πανομοιότυπες. Κάγκελο ο Ιβάνοφ που τώρα πρέπει να σκεφτεί πως θα αποδείξουν ότι τα Σέρβικα δεν είναι ίδια με τα Σκοπιανά.