“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Αφού μπήκαμε στα μνημόνια τώρα τα γερμανικά ΜΜΕ κάνουν πλάκα

"Τι βγάζει στο σφυρί η Ελλάδα για να σωθεί"
Οι Έλληνες πωλούν τα νησιά τους γράφει ο γερμανικός Τύπος επισημαίνοντας ότι η οικονομική κρίση τους έχει οδηγήσει σε αυτή την κατεύθυνση καθώς με τον τρόπο αυτό μπορούν να εξοικονομήσουν χρήματα είτε για να αποπληρώσουν το χρέος τους είτε για να έχουν ρευστό.

Η ΑΓΙΑ ΜΑΡΚΕΛΛΑ Η πολύαθλος και ένδοξος παρθενομάρτυς της Χίου

Ανάμεσα στους πολυάριθμους Αγίους, που κοσμούν το τοπικό αγιολόγιο και τη μακρόχρονη εκκλησιαστική ιστορία του μυροβόλου νησιού της Χίου είναι και η Αγία παρθενομάρτυς Μαρκέλλα που αποτελεί το ευλαβικό καύχημα των απανταχού της Γης Χίων και τον πολύτιμο πνευματικό θησαυρό για χιλιάδες προσκυνητές, οι οποίοι συρρέουν στον τόπο του μαρτυρίου της για να αποδώσουν τον οφειλόμενο σεβασμό στο μεγαλείο και τον ηρωισμό της, αλλά και για να ζητήσουν τη θαυματουργική της χάρη για την επίλυση σωματικών και ψυχικών ασθενειών.
Η Αγία Μαρκέλλα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βολισσό, στο ιστορικό αυτό κεφαλοχώρι της βορειοδυτικής Χίου. Για τον χρόνο της γέννησης, της ζωής και του μαρτυρίου της Αγίας υπάρχει σύγχυση και ασάφεια μεταξύ των βιογράφων.

ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ "ΕΙΣΒΟΛΗ" ΣΤΟ… ΓΙΟΥΝΑΝΙΣΤΑΝ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η σημερινή συγκυρία με την οικονομική κρίση της Ελλάδας, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Τουρκίας, Nihat Zeybekci, έχει δημιουργήσει άριστες προϋποθέσεις για μια μεγάλη οικονομική εισβολή της Τουρκίας σε πολλούς τομείς της ελληνικής οικονομίας με την προσδοκία μεγάλης κερδοφορίας.

ΕΜΠΡΟΣ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ…ΚΤΗΝΟΒΑΣΙΑΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Κάθε τέλος της εβδομάδας, συμφωνά με μια έρευνα της γερμανικής Die Welt, εκδρομικά λεωφορεία από την Γερμανία, Σουηδία, Ολλανδία και Βρετανία, ξεκινούν για να πάνε week end στην Δανία. Εκεί θα κατευθύνουν τους επιβάτες τους, ως επί το πλείστον άρρενες, σε εδικά αγροκτήματα όπου εκτρέφονται άλογα και άλλα ειδή του ζωικού βασιλείου για να επιδοθούν στο αγαπημένο τους άθλημα της…κτηνοβασίας! Το εισιτήριο για τα ειδικά δωμάτια του κτηνοβατικού έρωτα είναι μέχρι 1.300 Κορώνες Δανίας, (σημειωτέον ότι οι κουτόφραγκοι Δανοί δεν έπεσαν στην παγίδα του ευρώ όπως οι πανέξυπνοι Έλληνες).

“ο κατακτητής Γερμανός θα φύγει και θα ξανάρθει και μετά θα πάτε στην Πατρίδα με χαρά μεγάλη”

Το κλάμα ενός μωρού ελπίδα μέσα στην δυστυχία... τότε, τώρα και για πάντα.
Εκεί που σερφάριζα μέσα στην δυστυχία της καθημερινής επικαιρότητας μας  με τις οιμωγές το τι θα μας κάνουν και τι έχουμε να πάθουμε από τους νέους οικονομικούς κατακτητές; Το μάτι μου έπεσε στην παραπάνω εικόνα με το γνωστό τουριστικό αξιοθέατο της Χίου…
Το μυαλό κόλλησε και μεταφέρθηκε πολλά χρόνια πίσω στην αφηγηματική ροή των λόγων του μακαρίτη Πατέρα μου.

Το «φανάρι» της «Αριστερής Πλατφόρμας»

Ή με την καταστροφή ή απέναντι στην καταστροφή
Γράφει: Γεράσιμος Χολέβας
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στη συμφωνία για το τρίτο μνημόνιο (στις 12 Ιουλίου), παρέδωσε τη διακυβέρνηση, στους «θεσμούς». Κράτησε για τον εαυτό της το ρόλο του μνημονιακού πολιτικού υπαλλήλου, όπως έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. 
Στο κείμενο αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως «οι ελληνικές αρχές οφείλουν να πραγματοποιήσουν τις ακόλουθες ενέργειες». 

Τσουνάμι μίσους για τη Γερμανία εξαπλώνεται σε όλη την Ευρώπη

Σχόλιο Θ.Π.: καημένε ΒΑΥΑΡΕ πάλι από τον Έλληνα θα πέσεις…
Κύμα (το λες και τσουνάμι) μίσους για τη Γερμανία κατακλύζει την Ευρώπη, επισημαίνει η εφημερίδα Die Welt, εξηγώντας ότι το μίσος έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό τα σύνορα της Ελλάδας και έχει διαχυθεί σε όλη σχεδόν την ήπειρο. Όμως μέχρι και πριν από ένα χρόνο η κατάσταση ήταν διαφορετική, εξηγεί η εφημερίδα.