“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΡΩΣΟΦΩΝΟΣ ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΑΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

Χθες δολοφονήθηκε στην Ουκρανία ο ορθόδοξος ιερέας PAVEL Zhuchenko, εφημέριος του ναού του Αγίου Δημητρίου Donskoy της πόλης Druzhkovka στην περιοχή του Donetsk. Ο ιερέας που διακρινόταν για τον ζήλο του και ήταν γνωστός ως χαρισματικός ιεροκύρηκας , επέβαινε στο αυτοκίνητό του όταν κοντά στο σημείο ελέγχου του Kondratevki, πυροβολήθηκε και μια σφαίρα κατευθείαν στην καρδιά.Ήταν πατέρας 3 παιδιών (Πράβδα,09/05/14) Ο ιερέας ανήκει στην Ορθόδοξη Εκκλησία που αναγνωρίζεται από το Πατριαρχείο Μόσχας και είναι η μόνη κανονική. 

Ο Πούτιν έφθασε στην Κριμαία

Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, αποθέτει λουλούδια στο μνημείο για τα θύματα της Οδησσού
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, έφθασε στην Κριμαία για να συμμετάσχει στους εορτασμούς της Ημέρας της Νίκης, η οποία σηματοδοτεί το τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου στην Ευρώπη. Για τη συμμετοχή του στους εορτασμούς στη Σεβαστούπολη υπήρξε μια αβεβαιότητα μέχρι την τελευταία στιγμή.

Η προσωρινή βεβήλωση της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ θα ξεγυμνώσει μόνιμα το “ψευτο-ρωμαίικο”;;;

Και αυτό είναι μέσα στην Φιλανθρωπία της ΘΕΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ για να κατανοήσουμε  με “ποιους”  έχουμε να κάνουμε.
Το τι είναι η Αγία Σοφία για τον Έλληνα- Ορθόδοξο – Ρωμιό  δεν χρειάζεται να πούμε τίποτε. Μιλάει από μόνη της όλη η ανθρωπότητα που την έχει αναγορεύσει συνειδησιακά   σε παγκόσμιο πολιτισμικό απαύγασμα τέχνης.  Σημειωτέον  η  UNESCO απ' το 1985 έχει κηρύξει την Αγία Σοφία Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Μια υπέροχη ιστορία για τη γαλήνη της ψυχής

"Ποιος καλός άνεμος σε φέρνει εδώ; "ρώτησε ο σοφός ερημίτης τον οδοιπόρο που ζητούσε απεγνωσμένα να τον συναντήσει.

"Εγώ θέλω γαλήνη" απάντησε μελαγχολικά εκείνος. Ο ερημίτης πήρε ένα ξύλο κι έγραψε στο χώμα :

Εγώ θέλω γαλήνη...

"Κοίταξε τώρα πόσο απλό είναι", είπε στον οδοιπόρο και διέγραψε με μια κίνηση το «Εγώ».

"Σβήνεις πρώτα το "εγώ". Είναι αδύνατον να βρει γαλήνη αυτός που έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον εαυτό του και νομίζει πως μπορεί να την βρει μόνος του, μακριά από τον Θεό.

Ποτέ δεν θα πρέπει να λες ότι σε έχει ξεχάσει ή σε έχει εγκαταλείψει ο Θεός…

Ένας ορειβάτης θέλησε να ανεβεί το ψηλότερο βουνό. Ξεκίνησε, λοιπόν, την περιπέτεια του μετά από πολλά χρόνια προετοιμασίας. Όμως, επειδή ήθελε τη δόξα μόνο για τον εαυτό του αποφάσισε να σκαρφαλώσει το βουνό μόνος. Η νύχτα, λοιπόν, έπεσε βαριά και ο άνδρας δεν έβλεπε τίποτα. Όλα ήταν μαύρα. Μηδενική ορατότητα. Το φεγγάρι και τα άστρα είχαν καλυφθεί από σύννεφα. Καθώς ο άνδρας ανέβαινε και απείχε λίγα μόνο μέτρα από την κορυφή του βουνού, γλίστρησε και έπεσε στο κενό με μεγάλη ταχύτητα. Ο ορειβάτης πού το μόνο πού έβλεπε καθώς έπεφτε ήταν μαύρες κουκίδες, είχε την τρομερή αίσθηση της βαρύτητας να τον τραβά. 

Στην Ευρώπη αρχίζουν να αντιλαμβάνονται τη θέση της Μόσχας

Στην Ευρώπη όλο και περισσότερες χώρες αρχίζουν να συμμερίζονται τη θέση της Μόσχας, μεταδίδει το κανάλι «Ρωσία 24» με αναφορά στα δυτικά ΜΜΕ. Οι δυτικοί πολιτικοί και σχολιαστές συζητούν τη δήλωση του Βλαδίμιρ Πούτιν με έκκληση για μεταφορά του δημοψηφίσματος για του καθεστώς των ανατολικών περιοχών, για να δημιουργηθούν απαραίτητες συνθήκες για τη διεξαγωγή του. Οι περισσότεροι ειδικοί διαπίστωσαν πάλι: μόνο η Ρωσία καταβάλλει συγκεκριμένες προσπάθειες για την παύση της σύγκρουσης.

Προεκλογικά σενάρια...

Σήμερα ανακοινώνεται η Αγιοκατάταξη του Γέροντα Παΐσιου;

Κατά την τελευταία συνεδρίαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου η οποία συνήλθε υπό την προεδρείαν της Α. Θ. Παναγιότητος, εκτός άλλων, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αποφασίστηκε η Αγιοποίηση του Γέροντα Παϊσίου και η κατάταξή του στο Αγιολόγιο της Ανατολικής Ορθοδόξου εκκλησίας.
Η πρόταση προς Αγιοποίηση του Γέροντα Παϊσίου, μαζί με αυτή του Γέροντα Πορφυρίου, είχε γίνει προ δεκαετίας απόλυτα τεκμηριοποιημένη υπό του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ναυπάκτου Αγίου Βλασίου κ. κ. Ιεροθέου, ο οποίος κατάγεται από τα Ιωάννινα.

Τί έγινε κύριοι την 1η Μαΐου νοτίως της περιοχής Καρπάθου-Ρόδου;

Ένα περίεργο, αλλά μεγάλης σημασίας για τα ελληνικά ζωτικά συμφέροντα περιστατικό, έλαβε χώρα την Πέμπτη 1 Μαΐου 2013 σε θαλάσσια περιοχή περί τα 100 ναυτικά μίλια ανατολικά της Κρήτης (νότια Καρπάθου – Ρόδου). Το ωκεανογραφικό «Sarmiento De Gamboa», που ιδιοκτησιακά ανήκει στο Εθνικό Συμβούλιο Ερευνών της Ισπανίας (CSIC) πραγματοποιούσε έρευνες σε θαλάσσια περιοχή, εκτός εθνικών χωρικών υδάτων αλλά εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, υπό την παρακολούθηση τουρκικής ακτοφυλακίδας. 

Μὲ κρέας ἀπό… ποντίκια καὶ σκύλους τάισαν τοὺς Ἄγγλους οἱ Tοῦρκοι

Γράφει ὁ Νίκος Χειλαδάκης,
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Ὅσοι στὴν Ἀγγλία δὲν γνώριζαν τί ἐστὶ Τοῦρκος, τώρα σίγουρα θὰ τὸ κατάλαβαν μιὰ καὶ καλὴ μετὰ ἀπὸ τὸ μεγάλο σκάνδαλο ποὺ ξέσπασε στὰ τουρκικὰ ἑστιατόρια καὶ κυρίως στὰ τουρκικὰ γυράδικα τοῦ Λονδίνου, ὅταν ἔγινε γνωστὸ ὅτι ἐπὶ ἀρκετὸ χρονικὸ διάστημα…. τάιζαν  τοὺς Ἄγγλους μὲ κρέας ἀπὸ ποντίκια καὶ σκύλους. Τὸ σκάνδαλο ξέσπασε μετὰ ἀπὸ ἐπισταμένη ἔρευνα τῆς ἀγγλικῆς, «Food Standards Agency», (FSA), σὲ 143 ἑστιατόρια τὰ περισσότερά των ὁποίων ἀνήκουν σὲ Τούρκους ποὺ διανέμουν μόνιμα στὴν Μεγάλη Βρετανία καὶ διατηροῦν καταστήματα μὲ τὸν κλασικὸ γύρο. 

Το κλειδί της Κριμαίας ανοίγει δρόμους “φωτιάς”

Πρώτα  όμως στα δικά μας. 
-“κοντός ψαλμός αλληλούια”
-Πως θα σταθεί ο Έλληνας μπροστά στις κάλπες;
-Ραγιάς ή Λεύτερος;   Σκλάβος ή Ρωμιός;
Όπως όμως και αν σταθεί  η ιστορία θα  βρίσκεται εκεί  και θα τον κρίνει… γιατί πάντα ήταν ο¨ καταλύτης¨ της και ο “επιταχυντής” των εξελίξεων της.