“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2021

☦Το θαύμα των Χριστουγέννων… (Αληθινή ιστορία)

Πριν από δώδεκα περίπου χρόνια ανήμερα τα Χριστούγεννα κίνησα με ανάμικτα συναισθήματα για πρώτη φορά για το Περιβόλι της Παναγιάς.

Ήθελα να επισκεφθώ το γέροντα Παϊσιο, να δω από κοντά έναν άγιο της εποχής μας, να εξακριβώσω τις διαφορές, να εντρυφήσω στις παραινέσεις του. Η αλήθεια είναι πως λίγο η ανθρώπινη περιέργεια, λίγο η ανθρώπινη αδυναμία που συνδέεται με τη προτέρα εξακρίβωση του τι πρόκειται να συμβεί ήταν οι πραγματικές αιτίες.

☦ΤΩΡΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΓΑΤΑΚΙΑ

Μας συμβουλεύει μία πολύτεκνη αγιασμένη Μητέρα:

-Μην καταναλώνεστε τώρα και χαλάτε δυνάμεις σε όσα συμβαίνουν κατά της πίστης μας με αφορμή την πανδημία.

Τώρα οι αντίχριστοι  στέλνουν τα  γατάκια τους για να μας ζαλίσουν και εξαντλήσουν ούτως  ώστε μετά που θα στείλουν και τα λιοντάρια  να μην έχουμε δυνάμεις να αντισταθούμε.

☦ «Έλα και ράγισε τον κόσμο μου….»

Ήρθε αυτές τις ημέρες να εξομολογηθεί μια κοπέλα. Με λάθη και πάθη πολλά. Με σταυρούς και ταλαιπωρίες μεγάλες. Και δεν την έφταναν όλα αυτά αλλά κάποιοι στο όνομα του Θεού είχαν φροντίσει να την φορτώσουν με τόσες ενοχές ώσπου η ψυχή της έσπασε σαν λυγαριά, χάθηκε από το βλέμμα της η ελπίδα. Πάντα από παιδί με συντρίβουν τα υγρά μάτια, γιατί ξέρω ότι πλύθηκαν σε νύχτες που προσμέναν μεσσίες.

☦ Κάθε χρόνο στις 26 Δεκεμβρίου η Εκκλησία μας τιμά τη Σύναξη της Παναγίας της Βηθλεεμίτισσας.

Εντός της μεγαλοπρεπούς Βασιλικής της του Χριστού Γεννήσεως στη Βηθλεέμ ξεχωρίζει η θαυματουργός εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου, της επονομαζόμενης Βηθλεεμίτισσας. Η ιερή εικόνα της Παναγίας Βηθλεεμίτισσας είναι η εφέστιος εικόνα της Βασιλικής της Γεννήσεως του Χριστού στη Βηθλεέμ και βρίσκεται τοποθετημένη σε περίοπτο προσκυνητάριο, στη δεξιά πλευρά της νοτίου εισόδου του αγίου Σπηλαίου της Γεννήσεως.

☦ γιατί όσοι προπαγανδίζουν “τρέμει” η αλήθεια στα χείλη τους;

Η απάντηση από τον πρωτομάστορα, πατέρα και εμπνευστή της προπαγάνδας, τον ψευδόμενο διάβολο Γιόζεφ Γκέμπελς

«Η προπαγάνδα είναι σαν την τέχνη. Δεν χρειάζεται να σέβεσαι την αλήθεια».

Paul Joseph Goebbels

☦ «Η προδοσία τῶν ποιμένων»

Θ.Π.: ΟΙ ΠΟΙΜΕΝΕΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΟΓΟ ΕΠΙ ΤΟΥ ΦΟΒΕΡΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΑΙ ΑΡΧΙΠΟΙΜΕΝΑ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ. ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΖΗΤΗΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΟΠΙΜΗ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΑΜΗΝ

«Ἔρχεται ἡ ἀπευκταία ὥρα, ὅπου τὸ ποίμνιο παραλογίζεται καὶ ρίχνεται στοὺς γκρεμούς, σκορπάει στὰ δάση καὶ στὶς ρεματιὲς· τὸ κυνηγοῦν οἱ λύκοι νὰ τὸ ἀποδεκατίσουν. Τότε οἱ ποιμένες θὰ συνταραχθοῦν καὶ θὰ σπεύσουν νὰ τὸ βοηθήσουν, νὰ τὸ περισώσουν, νὰ τὸ ξανασυστήσουν, νὰ ἀπομακρύνουν τὴν ἀπειλή. Ὡς τὴν τελευταία στιγμὴ θὰ ἀγωνίζονται ἀπεγνωσμένα. 4

☦ Ένα Χελιδόνι τα Χριστούγεννα

Ένας παλαιός λαϊκός μύθος διηγείται, πως τα χελιδόνια στις παμπάλαιες εποχές δεν ήξεραν να αποδημούν στα πιο ζεστά μέρη πριν το χειμώνα. Και όταν έπεφτε το χιόνι και έσφυζε η παγωνιά, αυτά υπέφεραν σκληρά και πέθαιναν.

Βλέποντας αυτό κάποιος ελεήμων άνθρωπος τα λυπήθηκε πολύ, και άρχισε να προσπαθεί με ό,τι ήξερε και όπως μπορούσε να κατευθύνει τα χελιδόνια προς το νότο πριν το χειμώνα, στις πιο ζεστές χώρες.

☦ ΟΧΙ στην ΠΑΓΙΔΑ να αναπαραγάγουμε την βλασφημία κατά της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ τέτοιες χρονιάρες μέρες.

Θ.Π.: ΤΙ ΈΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΏΡΑ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΝΑ ΑΚΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ? ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΙΣ ΕΜΦΑΝΕΙΣ ΒΛΑΣΦΗΜΙΕΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ.... ΤΙΣ ΑΦΑΝΕΙΣ?

Αυτός ήταν και ο στόχος τους να επιβάλλουν εκτός από την υποχρεωτικότητα και μια άλλη κανονικότητα δηλ. να εξυβρίζεται το ΠΑΝΑΓΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ της Κυρίας Θεοτόκου και να βλασφημείτε το ΠΑΝΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ και εμείς να μένουμε απαθείς ή να γινόμαστε ένα ευσεβές μόνο κατηγορητήριο για τους τύπους.