“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

☦ «ΣΑΝ ΜΑΓΝΗΤΗΣ ΜΕ ΤΡΑΒΑΕΙ!…»

«Δε μπορώ ν’ ασπασθώ μια φορά την εικόνα της Παναγίας και να την αποχωριστώ. Όταν Την πλησιάζω, σαν μαγνήτης με τραβάει πάνω Της. Και πρέπει να είμαι μόνος, γιατί θέλω ώρες να Την ασπάζομαι. Λες και γεμίζει η ψυχή από μια ζωντανή πνοή και από τόση χάρη, που δε μ’ αφήνει να φύγω. 

☦ Ο ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ γιορτάζει και τον Ιούνιο και αποδεικνύει με τα ΘΑΥΜΑΣΙΑ του ότι η ΕΛΛΑΔΑ σαν έννοια δεν είναι μεγαλοϊδεατισμός… είναι σκέτο ο Πολιτισμός της ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ που χαριτώνεται με την επιστασία του ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ .

23 Ιουνίου 1959: Εύρεση του μνημείου ενός αγνώστου ανθρώπου, σε απρόσμενο μέρος, σε αρκετό βάθος κάτω από τα ερείπια του ερειπωμένου ερημοκλησίου στις Καρυές από τον Δούκα Τσολάκη. Επρόκειτο για χριστιανό, όπως έδειχνε το κεραμίδι με τους τρεις σταυρούς στο στόμα του. Ο Δούκας άνοιγε τα θεμέλια για να κτιστεί ένα εξωκλήσι της Παναγίας, όπως το είχε τάμα η Αγγελική Μαραγκού, πεθερά του ιδιοκτήτη Άγγελου Ράλλη, από τότε που είχε δεχτεί ευεργεσία από την Παναγία των Καρυών στα χρόνια της προσφυγιάς. Σκάβοντας λοιπόν ανεύρε το μνημείο. Μαζί του ήταν ο επτάχρονος γιος του Δημητράκης και δύο μικρότερα παιδάκια, που έπαιζαν αμέριμνα κοντά του, ο μικρότερος γιος του Παναγής και ο φίλος του Νικόλας Λαχουρής.

☦ Αν φοβάσαι μην μολυνθείς στην εκκλησία διάβασε για τον Σαλέμ τον Βεδουίνο στο Σινά

Ένας μοναχὸς διηγήθηκε τὴν ἑξῆς ἱστορία σὲ προσκυνητὲς τῆς Ἱερᾶς Μονῆς τῆς Ἁγίας Αἰκατερίνης Σινᾶ:

«Εἶχα τὸ διακόνημα νὰ καθαρίζω τὸ διάδρομο τῶν πατέρων, μέχρι τὴν ἐκκλησία, ἔξω ἀπὸ τὰ κελλιὰ τοῦ Μοναστηριοῦ, ἀλλὰ καὶ  τῆς ἐκκλησίας, ποὺ ἦταν  κουραστικό, γιὰ μία τόσο μεγάλη ἐκκλησία.

☦ Εργαλείο της Παγκοσμιοποίησης η Υγεία

Ο π. Στυλιανός Καρπαθίου και ο γιατρός παθολόγος Νικόλαος Μπαλδιμτσής, μιλούν και τα λένε έξω από τα δόντια!