“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Η ΠΑΝΑΓΙΑ ήταν εκεί και τα έβλεπε ΟΛΑ στο Σύνταγμα, αλλά και αυτά που θα γίνουν στην Βουλή

Κυριακή 20 Ιανουαρίου στην πλατεία Συντάγματος , λίγο πριν πέσουν τα καπνογόνα – δηλητήρια.
-Γέροντα , του λέω γιατί πας την ΠΑΝΑΓΙΑ την ΠΟΡΤΑΙΤΙΣΣΑ στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία;
–για να προστατεύει τον κόσμο παιδί μου που έρχεται για να υπερασπιστεί τα ΔΙΚΑΙΑ της.
–Δέχεται η ίδια η ΠΑΝΑΓΙΑ να την κτυπήσουν στο κεφάλι παρά να ανοίξουν κεφάλια ανθρώπων.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Δεν είχα πολύ χρόνο να συνομιλήσω με τον αγιορείτη, του συστήθηκα, χάρηκε, διότι μικροί και μεγάλοι έπεφταν για να προσκυνήσουν την ΧΑΡΗ ΤΗΣ.

Ληγμένα και διεθνώς απαγορευμένα τα χημικά που έριξε η ΕΛΑΣ στο Σύνταγμα (εικόνες)

Ληγμένα από το 2017 φαίνεται πως ήταν τα χημικά που έριξαν στο Σύνταγμα για να διαλύσουν το Συλλαλητήριο για την Μακεδονία οι αστυνομικές δυνάμεις.
Όπως καταγγέλλουν πολίτες που μετείχαν στο συλλαλητήριο δημοσιεύοντας φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα, είναι εμφανές πως η ημερομηνία λήξης των χημικών έχει προ πολλού παρέλθει. Χαρακτηριστικά φαίνεται να έχουν λήξει από τον Ιανουάριο του 2017.

Γέρων Θεόκλητος Διονυσιάτης, ο λόγιος Αγιορείτης του 20ού αι. (1916 - 20 Ιανουαρίου 2006)

Το γέννημα της περιφήμου Ναυπάκτου, αλλά και το βλάστημα και θρέμμα της Ιεράς Μονής Διονυσίου, αλλά και το καύχημα ολοκλήρου του αγιορειτικού κόσμου.
Νέος 25 περίπου ετών, απόφοιτος ανωτάτων σπουδών, αφού προηγουμένως σύμφωνα με τους νόμους ετέλεσε την στρατιωτικήν του θητεία, υπακούοντας στην φωνήν της πατρίδος επιτάσσεται ξανά κατά τον φοβερόν εκείνον πόλεμον του 40, όπου και με ανδρείο πατριωτικό φρόνημα προχωρά στην πρώτη γραμμή. Μέχρι τότε δεν είχεν την κλήσιν προς τον Μοναχισμόν. Όμως ο Πανάγαθος, όπου τον επέλεξεν εκ κοιλίας μητρός, αφού με θαυματουργικόν τρόπον του διέσωσεν την ζωήν συγχρόνως του χάρισε τόσον την κλήσιν όσον και την πρόσκλησιν ν΄ αφιερωθή στον Θεόν. Υπόσχεται λοιπόν την τελείαν αποταγήν.

Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος: “Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ”


ΑΘΑΝΑΤΟΣ

To Ευαγγέλιο και ο Απόστολος της Κυριακής 20 Ιανουαρίου 2019 (Oι δέκα λεπροί)

Εὐαγγελικό Ἀνάγνωσμα Κυριακῆς 20 Ἰανουαρίου 2019, ΙΒ΄ Λουκᾶ (Λουκ. ιζ΄ 12-19)
Τῷ καιρῷ ἐκείνῳ, εἰσερχομένου τοῦ ᾿Ιησοῦ εἴς τινα κώμην ἀπήντησαν αὐτῷ δέκα λεπροὶ ἄνδρες, οἳ ἔστησαν πόρρωθεν, καὶ αὐτοὶ ἦραν φωνὴν λέγοντες· Ἰησοῦ ἐπιστάτα, ἐλέησον ἡμᾶς. καὶ ἰδὼν εἶπεν αὐτοῖς· πορευθέντες ἐπιδείξατε ἑαυτοὺς τοῖς ἱερεῦσι. καὶ ἐγένετο ἐν τῷ ὑπάγειν αὐτοὺς ἐκαθαρίσθησαν. εἷς δὲ ἐξ αὐτῶν, ἰδὼν ὅτι ἰάθη, ὑπέστρεψε μετὰ φωνῆς μεγάλης ­δοξάζων τὸν Θεόν, καὶ ἔπεσεν ἐπὶ πρόσωπον παρὰ τοὺς πόδας αὐτοῦ εὐχαριστῶν ­αὐτῷ· καὶ αὐτὸς ἦν Σαμαρείτης. ἀποκριθεὶς δὲ ὁ ᾿Ιησοῦς εἶπεν· οὐχὶ οἱ δέκα ἐκαθαρίσθησαν; οἱ δὲ ἐννέα ποῦ; οὐχ εὑρέθησαν ὑποστρέψαντες δοῦναι δόξαν τῷ Θεῷ εἰ μὴ ὁ ἀλλογενὴς οὗτος; καὶ εἶπεν αὐτῷ· ἀναστὰς πορεύου· ἡ πίστις σου σέσωκέ σε.

Προφητικό άρθρο του Γέροντος Θεόκλητου Διονυσιάτου για τους λαθρομετανάστες

Παραθέτουμε ένα προφητικό και αρκετά επίκαιρο άρθρο του αειμνήστου Γέροντος Θεόκλητου Διονυσιάτου που δημοσιεύτηκε στον Ορθόδοξο Τύπο στις 23 Νοεμβρίου 2001 και που αναφέρεται στην εισβολή των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα. Το άρθρο του Γέροντος Θεόκλητου είχε τίτλο:

«Μελαγχολικαί ενοράσεις»
Ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, μεταξύ άλλων, λέγει, ότι «οι Μοναχοί είναι οι κήρυκες της ερχομένης Βασιλείας, οι προφήται της Καινής Διαθήκης». Την φράση αυτη μού θύμισαν κάποιες συζητησεις, πού είχα τελευταίως με τρεις φίλους ησυχαστές, πού και οι τρείς, ωσάν από προφητική διαίσθηση, ισχυρίζοντο για την επέλευση απιθάνων εθνικών καταστάσεων. Και ποιές καταστάσεις είναι αυτές; Ότι, ταχα, η  Ελλάς, σταδιακώς, δεν θά συρρικνωθεί μέν εδαφικώς, αλλά θά κατακτηθεί εκ των ένδον από τό  Ισλάμ!

† Ο Άγιος Ευθύμιος ο Μέγας εορτάζει στις 20 Ιανουαρίου

Βίος Αγίου Ευθυμίου του Μέγα

Καταγωγή
Ο Μέγας Ευθύμιος γεννήθηκε το 377 στην Μελιτινή της Αρμενίας, κοντά στον Ευφράτη ποταμό. Τότε βασίλευε ο Γρατιανός. Ήταν από επίσημη οικογένεια. Ο πατέρας του Ευθυμίου είχε το όνομα Παύλος. Την δε μητέρα του την λέγανε Διονυσία. Είχαν ένα καημό. Δεν είχαν παιδί στα πρώτα χρόνια της συζυγικής τους ζωής. Γι αυτό ελυπούντο  βαθύτατα. Πολλές φορές πήγαιναν στον Ναό του Αγίου Πολυεύκτου και παρακαλούσαν με δάκρυα και συντριβή καρδίας να τους χαρίσει ο Θεός ένα παιδί. Μία ημέρα είδαν εκεί στο Ναό ένα όραμα. 

Γιατί θα πάω στο Συλλαλητήριο....