“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

«Το μισό Αιγαίο αλλιώς αποσύρεται η Τουρκία από το ΝΑΤΟ» το σχέδιο εκβιασμού του Ρ.Τ.Ερντογάν – Άμεσες οι εξελίξεις στο Αιγαίο Πέλαγος

Χοντρό πόκερ θα παίξει ο Ρ.Τ.Ερντογάν εκβιάζοντας το ΝΑΤΟ να μην εμπλακεί σε ενδεχόμενο ελληνοτουρκικό επεισόδιο. Η Τουρκία έχει άμεσο και αποφασιστικό σχέδιο που είναι ήδη σε εξέλιξη με απόφαση του Τούρκου προέδρου,  να αποχωρίσει από την συμμαχία…εδώ και τώρα αν δεν αποκτήσει το μισό…Αιγαίο ως αντιστάθμισμα σε ενδεχόμενη κουρδοαμερικανική προσέγγιση και απώλειες εδαφών!  Την ύπαρξη αυτού του σχεδίου αναφέρει ουσιαστικά τουρκική κυβερνητική εφημερίδα.

Σύμβουλος Ερντογάν παραδέχεται πως η Τουρκία υποστηρίζει το Κόμμα των τσάμιδων

Ο Σαμπρή Ντεμίρη γεννημένος στα Σκόπια σπουδαγμένος στην Βοσνία και μετά την στην Τουρκία, τώρα πια 45 ετών  είναι σύμβουλος για Βαλκάνια στο επιτελείο του Ερντογάν. Ο τουρκαλβανός αυτός έδωσε μια συνέντευξη στην εφημερίδαTelegraf, στην οποία απαντά σε πολλά ερωτήματα. Εμείς εδώ θα σας παραθέσουμε αυτά που αφορούν εμάς. Όπως βλέπετε και στην φωτογραφία, ο άνθρωπος αυτός κάνει το σύμβολο του αλβανικού αλυτρωτισμού και κάνει τα πάντα για να επιβεβαιώσει όσα ξέραμε μέχρι σήμερα, πως η Τουρκία βρίσκεται πίσω από όλα τα προβλήματα μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας.

Τα «βρήκε» με τους Ρώσους για να εξουθενώσει τις προφητείες των ΑΓΙΩΝ μας

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
«-Και όμως τελικά εξουθένωσε την ψυχοδυναμική του και συμπεριφέρεται με χαρακτηριστική ανισορροπία.

-πιστεύει στο κισμέτ και το ¨παρακολουθεί με πολλούς τρόπους ¨

-όπως γνωρίζεις είναι τουρκολαζικής καταγωγής από την Ριζούντα του Πόντο έχοντας παιδιόθεν κατατρυφήσει στις Ελληνικές δοξασίες των κρυπτοχριστιανών  της περιοχής αυτής που μετοίκησαν στην ΠΟΛΗ  με τους οποίους μεγάλωσε μαζί στην ίδια γειτονιά .

ΩΦΕΛΙΜΗ ΔΙΗΓΗΣΗ ΑΓΙΑΣΜΕΝΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ

ΑΠΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΕ ΚΥΡΙΑΚΗ - ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΕΚΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΝΟΕΡΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ
Γράφει ο π. Στέφανος Αναγνωστόπουλος:
Στην δεκαετία 1959-1969, σε μια από τις συχνές επισκέψεις μου στο Άγιον Όρος, είχα συναντήσει έναν αγιασμένο Γέροντα, ο οποίος και με φιλοξένησε στη καλύβη του.
Στην ερώτηση μού «τι είναι θεωρία και έκστασις κατά την διάρκεια της νοεράς προσευχής», μου απάντησε περίπου ώς εξής:

Η ευχή του Αγίου Εφραίμ του Σύρου

Ανάμεσα σ’ όλες τις προσευχές και τους ύμνους τις Μεγάλης Τεσσαρακοστής μπορεί να ονομαστεί η προσευχή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Η Παράδοση την αποδίδει σε έναν από τους μεγάλους δασκάλους της πνευματικής ζωής, τον Άγιο Εφραίμ το Σύρο. Να το κείμενο της προσευχής:
«Κύριε καί Δέσποτα τῆς ζωῆς μου, πνεῦμα ἀργίας, περιεργίας, φιλαρχίας, καί ἀργολογίας μή μοι δῷς. Πνεῦμα δέ σωφροσύνης, ταπεινοφροσύνης, ὑπομονής καί ἀγάπης χάρισαί μοι τῷ σῷ δούλῳ. Ναί, Κύριε Βασιλεῦ, δώρησαί μοι τοῦ ὁράν τά ἐμά πταίσματα, καί μή κατακρίνειν τόν ἀδελφόν μου, ὅτι εὐλογητός εἶ εἰς τούς αἰῶνας τῶν αἰώνων. Αμήν».

Λόγος στον Εσπερινό της Συγνώμης

Άρχεται η περίοδος της μετανοίας, η αγία και μεγάλη. Το πώς πρέπει να ξεκινήσουμε μας το διδάσκει ο Ίδιος ο Κύριος Ιησούς Χριστός, αφού είπε: «Έάν γάρ αφήτε τοις άνθρώποις τά παραπτώματα αυτών, αφήσει καί υμίν ό πατήρ υμών ό ουράνιος· έάν δέ μή άφητε τοις ανθρώποις τά παραπτώματα αυτών, ουδέ ό πατήρ υμών αφήσει τά παραπτώματα υμών» (Ματθ. 6, 14-15).

Μνημόσυνο του αείμνηστου Παπαφώτη Λαυριώτη

Ὁ παπα-Φώτης Λαυριώτης ἀποτέλεσε ἀναμφισβήτητα μιὰ ἐξέχουσα καὶ ἰδιάζουσα προσωπικότητα, ὄχι μόνον γιὰ τὸ νησί του, τὴν Λέσβο, ἀλλὰ καὶ γιὰ ὅλον τὸν ὀρθόδοξο χριστιανικὸ καὶ μὴ κόσμο.
Ὁ παπα-Φώτης ὑπῆρξε ἕνας ταπεινὸς παραδοσιακὸς παπᾶς, μᾶλλον καλόγηρος, μὲ ὅλη τὴ σημασία τῆς λέξεως. Ἔζησε περίπου ἕναν αἰῶνα (1913-2010). Ἀπὸ μικρὸς ἀφιερώθηκε στὴ διακονία τῆς Ἐκκλησίας. Ξεκίνησε ἀπὸ τὸ νησί του τὴ Λέσβο, ἔφθασε καὶ ἀσκήτευσε στὸ Ἁγιώνυμον Ὄρος, ὅπου ἔγινε μοναχός, διάκονος καὶ πρεσβύτερος.