“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

ΡΩΤΗΘΗΚΕ Γέροντας Ασκητής τι βλέπει να έρχεται τώρα; «ο ΧΑΡΟΣ, το ΧΑΟΣ και ο ΧΑΜΟΣ να θριαμβεύουν » «αλλά από πίσω έρχεται ο ΘΕΟΣ»

Φώτο από https://www.iefimerida.gr
-« Όλα ξεκίνησαν την 11 Σεπτεμβρίου του 2001 και όλα θα τελειώσουν ένα Σεπτέμβριο.»
-«Δεν έχουμε κλιματική αλλαγή, αλλά κλιματική καταστροφή και σε λίγο πυρηνικό χειμώνα κατά τόπους »
-«Η αποστασία των ημερών μας προσπαθεί να φτάσει την αποστασία του ΑΔΑΜ και της ΕΥΑΣ αλλά εμποδίζεται από τον ΣΤΑΥΡΟ του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.»
-«αλόγιστο γεγονός η ανθρωπότητα να τρέχει δίχως εμπόδια κατοστάρι για την κόλαση»
-« μετ εμποδίων αυτοί που βαδίζουν στην οδό του Κυρίου»
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
-Γιατί ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ αργεί να αποτρέψει αυτή την καταστροφή, Γέροντα ;

«αυτή την φορά πρέπει η παγκόσμια ανομία και τα μυστήρια της να καταστραφούν συνολικά»

Ποιος ο σκοπός της νηστείας και της μετανοίας;

Άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης
Ποῖος ὁ σκοπὸς τῆς νηστείας καὶ μετανοίας;  Ποῖος ὁ λόγος διὰ τὸν ὁποῖον λαμβάνομεν τὸν κόπον δι᾽ αὐτάς;
Σκοπός των εἶναι  κάθαρσις τῆς ψυχῆς ἀπὸ τῶν ἁμαρτιῶν εἰρήνη τῆς καρδίας ἕνωσις μετὰ τοῦ Θεοῦ· μᾶς γεμίζουν μὲ υἱοθεσίαν καὶ εὐλάβειανκαὶ μᾶς δίδουν παρρησίαν ἐνώπιον τοῦ Θεοῦ.

Ξημερώματα 7 Σεπτεμβρίου του 1999 ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ καλεί τον ΜΕΓΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟ και τον ΑΓΙΟ ΓΡΗΓΟΡΙΟ τον ΘΕΟΛΟΓΟ για να σώσουν την Αθήνα από τον φοβερό σεισμό που θα γινόταν σε λίγες ώρες.

Ξημερώνει η μνήμη του ΙΕΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ και δεν έχουμε λόγους να δοξάσουμε τον ΑΓΙΟ ΘΕΟ για πολλούς σωτήριους λόγους. Εκείνες τις θλιβερές στιγμές του φοβερού σεισμού των Αθηνών τον Σεπτέμβριο του 1999 ανήμερα του ΑΓΙΟΥ ΣΩΖΟΝΤΟΣ ο Ουρανός αναστατώθηκε για το κακό που ερχόταν.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
-«Θα ήταν  πολύ χειρότερα τα πράγματα παιδί μου»  μας εκμυστηρεύθηκε λίγα 24ωρα μετά τον σεισμό  σεβαστή γερόντισσα. Ας δούμε τι έγινε εκείνες  τις στιγμές πρώτα

Μεγάλη ἡ ὠφέλεια ἀπό τά Σαρανταλείτουργα

Δανιήλ Κατουνακιώτης Ἱερομόναχος, (1846-1929)
(Τὸ ἀξιοπρόσεκτο γεγονὸς ποὺ ἀκολουθεῖ σὲ ἐλαφρὰ διασκευὴ τῆς γλώσσης τὸ ἀναφέρει ὁ διακριτικότατος ἀσκητὴς Δανιὴλ Κατουνακιώτης σὲ ἐπιστολή του πρὸς τὸν Ἀλέξανδρον Μωραϊτίδην. Ἔχει δὲ ὡς ἑξῆς:)
Ἕνας γνωστός του καὶ ἐνάρετος οἰκογενιάρχης ἀπὸ τὴν Σμύρνη, ποὺ τὸν ἔλεγαν Δημήτριο, ἀφοῦ κατάλαβε τὸ τέλος του κάλεσε τὸν υἱόν του Γεώργιο, ὁ μόνος εὐσεβῆς, διότι τὰ ἄλλα τρία του παιδιὰ καὶ ἡ γυναίκα του ζοῦσαν μὲ κοσμικότητα, καὶ τοῦ ἀπεκάλυψε ὅσα ἀκολουθοῦν, καὶ τὰ ὁποῖα ὁ υἱός του ὁ πιστὸς φανέρωσε εἰς τὸν π. Δανιήλ.

Εξαίσια θαύματα σχετικά με την τέλεση του Ιερού Σαρανταλείτουργου.

Στην Αγία Πρόθεση (Προσκομιδή) για κάθε όνομα, ο Ιερεύς βγάζει πάνω στο άγιο δισκάριο μια μικρή «μερίδα» (μικρό ψίχουλο). και δίπλα στον Άγιο Άρτο, οι ψυχές, λαμβάνουν κατά τρόπο μυστικό, πλούσια ωφέλεια από την σταυρική θυσία του Κυρίου!
Πολυάριθμοι άξιοι λειτουργοί είδαν το θαύμα αυτό της βοήθειας των ζώντων και κεκοιμημένων ψυχών με τα καθαρά μάτια της πίστεως. Στο τέλος, κατά τη συστολή των Τιμίων Δώρων , από τον Ιερέα, εμβαπτίζονται οι μερίδες ζώντων και κοιμηθέντων μέσα στο Άγιο Αίμα με τα λόγια: «απόπλυνον Κύριε τα αμαρτήματα των ενθάδε μνημονευθέντων δούλων σου ,τω αίματι σου τω αγίω».

Η Μετάνοια κατά τον Άγιον Γρηγόριον τον Παλαμάν

Ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς είναι, όπως γνωρίζουμε όλοι, ένας μεγάλος φωστήρ της Ορθοδόξου Εκκλησίας, ο οποίος επέτυχε με την όλην θεολογίαν του, πού είναι καρπός της εν Χριστώ βιοτής του, να αναβιώση στην εποχήν του η Ορθόδοξος θεολογία εις όλον το βάθος της. Λέγεται εις το Άγιον Όρος ότι η θεολογία του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά εκάλυψε όλα τα κενά και του παρελθόντος και του μέλλοντος. Ο Αγιορείτης Άγιος αρχίζει την αθωνική βιοτή του από την μονή της μετανοίας μας, την Μεγίστην Μονή του Βατοπαιδίου, διδαχθείς την νοερά εργασία και ασκητική ζωή από τον Βατοπαιδινό Άγιο Νικόδημο τον Ησυχαστή. Πεφωτισμένος ο Άγιος Γρηγόριος από τις άκτιστες ενέργειες του Αγίου Πνεύματος, απέκτησε πνευματικήν σοφία και έγινε τέλειος διδάσκαλος των αρετών και της κατά Θεόν ζωής.

Διδασκαλίες Ιωάννου του Χρυσοστόμου

Τὴν χρυσήλατον σάλπιγγα, τὸ θεόπνευστον ὄργανον, τῶν δογμάτων πέλαγος ἀνεξάντλητον, τῆς Ἐκκλησίας τὸ στήριγμα, τὸν νοῦν τὸν οὐράνιον, τῆς σοφίας τὸν βυθόν, τὸν κρατῆρα τὸν πάγχρυσον, τὸν προχέοντα, ποταμοὺς διδαγμάτων μελιρρύτων, καὶ ἀρδεύοντα τὴν κτίσιν, μελῳδικῶς ἀνυμνήσωμεν.

*Όταν διαφθαρούν οι άρχοντες, οι σύμβουλοι, οι δικαστές, οι ιερείς, τίποτε πλέον δεν υπάρχει, που θα μπορέσει να εμποδίσει τον λαόν να καταστραφεί.

*Τα πουλιά έχουν φτερά για να αποφεύγουν τις παγίδες και οι άνθρωποι το λογικό για να αποφεύγουν τα αμαρτήματα.

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: “Η φροντίδα της ψυχής μας”

Όσοι υπερηφανεύονται για τα καλά τους έργα και δεν έχουν πίστη στο Θεό, μοιάζουν με λείψανα νεκρών, που είναι ντυμένα με ωραία ρούχα, αλλά δεν αισθάνονται την ωραιότητά τους.
Σε τι ωφελείται, δηλαδή, ο άνθρωπος , όταν έχει ψυχή ντυμένη με καλά έργα αλλά νεκρή; Τα έργα γίνονται για τον Κύριο και με την ελπίδα των επουράνιων βραβείων. Αν, λοιπόν, αγνοείς Εκείνον που προκηρύσσει τα βραβεία , τότε για ποιόν αγωνίζεσαι;
Για να φάει κανείς, πρέπει να είναι ζωντανός. Όποιος δεν έχει ζωή, δεν είναι δυνατό να δεχθεί τροφή. Για να ζήσει κανείς αιώνια, πρέπει να έχη πίστη στο Χριστό, πίστη που τρέφεται και με τα καλά έργα.

Ένα παιδί γράφει γράμμα στον Θεό

Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
π. Δημητρίου Μπόκου
Ο άγιος Νεκτάριος, όταν ήταν μικρό παιδί, ήταν πολύ φτωχός. Γεννήθηκε στη Συληβρία της Ανατολικής Θράκης το 1846. Γονείς του ήταν ο Δήμος και η Βασιλική (Μπαλού) Κεφαλά. Ήταν το πέμπτο παιδί από έξι αδέλφια. Το όνομά του ήταν Αναστάσιος (Νεκτάριος ονομάστηκε όταν έγινε διάκονος). Η οικογένειά του ήταν πάμφτωχη, δεν μπορούσε να τα βγάλει πέρα. Έτσι σε ηλικία 14 ετών ο Αναστάσιος πήγε στην Κωνσταντινούπολη, για να δουλέψει και να πάει στο Γυμνάσιο.

Συνοπτικός βίος του εν Αγίοις Πατρός ημών Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Αρχιεπισκόπου Κωνστ/πόλεως

Αγίου Νικόδημου του Αγιορείτου
Αυτός ο μέγας φωστήρ και μεγαλόφωνος της οικουμένης διδάσκαλος κατήγετο από την μεγαλόπολιν Αντιόχειαν, υιός ων γονέων ευσεβών, πα­τρός μεν Σεκούνδου αρχιστρατήγου, μητρός δε Ανθούσης. Ευθύς λοιπόν κατά την αρχήν της ζωής του πολλήν αγάπην και ερωτα είχεν ο Άγιος αυτός εις τους λόγους και τα μαθήματα, διό εις ολίγον καιρόν επέρασεν όλην την σοφίαν των Ελλήνων και των Χριστιανών και έγινεν άκρος κατά την λογικήν και ρητορικήν τέχνην και πάσαν επιστήμην. Όθεν διά την προκοπήν και αρετήν του από μεν τον άγιον Μελέτιον τον πατριάρχην Αντιοχείας έ­γινεν αναγνώστης, από δε τον Αντιοχείας Φλαβιανόν έγινε διάκονος και πρεσβύτερος.

Οι Ρώσοι επιβεβαιώνουν το Παγκόσμιο Σχέδιο για την ίδρυση Κουρδικού κράτους με ότι αυτό σημαίνει για την τουρκία. ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ

Από την στιγμή που μπήκε η τουρκία στην Συρία ξεκίνησαν όλες οι μεγάλες ανατροπές. Ήταν να μην πιαστεί η αλεπού στα δόκανα του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ και αμέσως ξεκίνησαν δηλώσεις και ξεκαθαρίζουν προθέσεις για το τι μέλει γενέσθαι. Οι Ρώσοι επιβεβαιώνουν την ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ για το Κουρδικό με τις σημερινές δηλώσεις τους. 
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
Και γίνονται αυτές οι δηλώσεις λίγη ώρα πριν την συνάντηση Τραμπ – Ερντογάν.  «Νοέμβριος 12, 2019. 19:05- Παρίσι. Η Ουάσιγκτον επιδιώκει να αποκόψει τα εδάφη στην ανατολική όχθη του ποταμού Ευφράτη και κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να δημιουργήσει ένα νέο κράτος εκεί, δήλωσε Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ στο Δεύτερο Φόρουμ Ειρήνης του Παρισιού.