“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Μήπως ήρθαν για… τσάι οι Τούρκοι;;;

Τουρκική κορβέτα στην Άνδρο! Η Άγκυρα κλιμακώνει τις προκλήσεις της
Τουρκική κορβέτα παραβίασε τα χωρικά ύδατα μεταξύ Ευβοίας και Άνδρου στο στενό του Καφηρέα. Η πρόκληση έρχεται να προστεθεί στις εμπρηστικές δηλώσεις Νταβούτογλου και Έρογλου .

“Γεωπολιτικοί-λαθρέμποροι με στρατιωτικές φόρμες” γυμνάζονται στο Αιγαίο.

Φώτο: Βετεράνος  (Τούρκοι Ευέλπιδες στο Μεντές περιοχή της Σμύρνης… από τις 9 έως 12 Σεπτεμβρίου)  
Τελειώνει η καλοκαιρινή σαιζόν  και ετοιμάζονται να έρθουν τα τελευταία φθινοπωρινά γκρουπ με τουρίστες. Από κοντά και “οι λαθρέμποροι της ιστορίας και των γενοκτονιών”.

«Όποιον αγαπά ο Κύριος τον παιδαγωγεί, μαστιγώνει όποιον παραδέχεται παιδί Του»

Όπως το κερί αν δεν ζεσταθεί και μαλαχθεί πολύ δεν μπορεί να δεχτεί την σφραγίδα που βάζουμε πάνω του, έτσι και ο άνθρωπος αν δεν δοκιμαστεί με κόπους και ασθένειες δεν μπορεί να λάβει τη σφραγίδα της αρετής του Θεού. 
Γι’ αυτό ο Κύριος λέει στο θείο Παύλο: «Σου αρκεί η χάρη μου, γιατί η δύναμη μου ολοκληρώνεται στην ασθένεια». Και ο ίδιος ο Απόστολος καυχιέται με τα εξής λόγια: «Με πολλή ευχαρίστηση λοιπόν θα καυχηθώ περισσότερο για τις ασθένειες μου, για να κατοικήσει μέσα μου η δύναμη του Χριστού». 

Στα σχολεία η πατρίδα αργοπεθαίνει...

Γράφει ο Δημήτριος Νατσιός, Δάσκαλος
Ο Αθηναίος αγωνιστής του Εικοσιένα Γεώργιος Ψύλλας στα «Απομνημονεύματα του βίου του» (Αθήνα 1974, σελ. 286-287), καταγράφει ένα χαριτωμένο αξιομνημόνευτο περιστατικό: «Ένας Θεσσαλός προεστός, εντελώς αναλφάβητος, χρησιμοποιεί τον δάσκαλο του χωριού και ως γραμματικό του. Επειδή, όμως, ο δάσκαλος δεν ήταν σε όλα υπάκουος, ο προεστός προτείνει στην γενική συνέλευση των κατοίκων την απόλυσή του. Γιατί, ρωτάει ο δάσκαλος εμβρόντητος. Γιατί δεν ξέρεις γράμματα, απαντά ο δημογέρων. Και ποιός το λέει αυτό; Εγώ! Απαντά ο προεστός. Γράψε την λέξη βόδι να δούμε αν ξέρεις. Ο δάσκαλος έγραψε σ’ ένα χαρτί, βόδι.