“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Μετά την δόση και το Κυπριακό οι δήθεν φίλοι κόβουν εισιτήρια για το turkish air show στο ΑΙΓΑΙΟ…

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Aχ αδελφοί και με τι δεν συσχετίζεται αυτό το Άγιο Αρχιπέλαγος του Αιγαίου;
Εκτός από τα πλούσια ενεργειακά του πεδία σχετίζεται με την λύση του Κουρδικού, την λύση του Κυπριακού ακόμα και με αυτήν την δόση των τοκογλύφων. Πρώτα το Κουρδικό, μετά η διάλυση της νεοθωμανικής δυναστείας και στο τέλος η λύση του Κυπριακού μας είπαν επανειλημμένα οι  ΑΓΙΟΙ Πατέρες.

Ευρυτανία: Μοναχή εκπαιδευτικός διώκεται γιατί κράτησε ανοιχτό το σχολείο στο χωριό της

Όλη η Ευρυτανία βρίσκεται στο πλευρό της
Κατηγορείται ότι δήλωνε ψεύτικο αριθμό μαθητών - Πολλές οι καταγγελίες σε βάρος του προϊστάμενου της Δευτεροβάθμιας
Οι μαθητές, οι γονείς, οι συνάδελφοί της εκπαιδευτικοί και όλη η Ευρυτανία βρίσκονται στο πλευρό της. Ο λόγος για την Μοναχή Φεβρωνία η οποία είναι Δ/ντρια του ΕΠΑΛ Δυτικής Φραγκίστας στην Ευρυτανία.

Δια Χριστόν κλέφτης!

Στην Πνευματική ζωή, είναι ανάποδα τα πράγματα. Άμα κρατάς εσύ το άσχημο, τότε νοιώθεις όμορφα. Άμα το δίνεις στον άλλον, τότε νοιώθεις άσχημα. Όταν δέχεσαι την αδικία και δικαιολογείς τον πλησίον σου, δέχεσαι τον πολυαδικημένο Χριστό, στην καρδιά σου. Τότε ο Χριστός μένει με το ενοικιοστάσιο [1], μέσα σου και σε γεμίζει με ειρήνη και αγαλλίαση.

NOOR...2 το πλοίο που γάζωσε η ακτοφυλακή

Άνθρωπος του Ερντογάν ο εφοπλιστής! Μετέφερε ναρκωτικά, σύμφωνα με όλα τα στοιχεία
Τι έκρυβε το σοβαρό περιστατικό έξω από τη Ρόδο. Βρόμικη η ιδιοκτήτρια εταιρία του «ACT». Καράβια της  εντοπίστηκαν να κάνουν λαθρεμπόριο όπλων και μεταφορές μεταναστών. «Μπουμπούκι» και ο καπετάνιος
Ο ιδιοκτήτης του «ACT» είναι αδελφός βουλευτή του «σουλτάνου»! Ο ρόλος των μυστικών υπηρεσιών στον έλεγχο

ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΕΠΙ ΤΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ

«Πήγαινε να ψάλλεις και μην προσβάλλεις τη Γιορτή μου με τον εγωισμό σου! Πήγαινε! Σ’ αγαπώ!»

Σε μια επίσκεψή μου στο Άγιον Όρος συναντήσαμε ένα ευλογημένο γεροντάκι – δεν θυμάμαι τώρα τ’ όνομά του. Καθόμαστε στο πεζούλι κάτω από την κληματαριά και απολαμβάναμε την απλότητά του και τα σοφά λόγια του.
Κάποια στιγμή μάς είπε πως είχε ένα νεαρό καλογέρι. Είχε καλή φωνή και ο γέροντας τον έμαθε βυζαντινή μουσική. Δυστυχώς –δεν θυμάμαι από ποια αιτία– το καλογέρι πέθανε νεότατο. Ο γέροντας λυπήθηκε. Άρχισε να προσεύχεται. Κάποια μέρα ο Θεός τού αποκάλυψε την κατάστασή του. Δεν πήγε καλά! Άρχισε εντονότερη προσευχή και ζητούσε από τον Θεό να μάθει γιατί. Στην έμπονη προσευχή του ο Θεός τού απάντησε:
–Βυζαντινή μουσική τού έμαθες· ταπείνωση δεν του έμαθες!

Η ανάγκη Θεολογικών Σχολών με εκκλησιαστικόν χαρακτήρα

180 χρόνια (1837-2017) από την ίδρυσιν του Παν/μίου Αθηνών
Του π. Γεωργίου Δ. Μεταλληνού, Ομοτ. Καθηγητού Παν. Αθηνών
Οι Βαυαροί ανέλαβαν στην Ελλάδα συγκεκριμένη αποστολή, χωρίς να πρέπει να ζητούμε σ αὐτήν πάντοτε κακόβουλες η συνωμοτικές διαθέσεις. Επιδιώκοντας να δημιουργήσουν στην ελεύθερη Ελλάδα ένα σύγχρονο Κράτος, θέλησαν να κατασκευάσουν τα κατάλληλα νομικά, κοινωνικά, πνευματικά και πολιτικά πλαίσια, ώστε το νέο Κράτος να γίνει ευρωπαϊκό[2].

«Απλώθηκαν» τα τουρκικά περιπολικά σκάφη στο Αιγαίο αναζητώντας «εκδίκηση» εναντίον ελληνικών πλοίων

Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
Η τουρκική κυβέρνηση έδωσε σαφή εντολή να «αυξηθούν» κατακόρυφα στο Αιγαίο οι περιπολίες από τα τουρκικά περιπολικά σκάφη του  Λιμενικού Σώματος…με στόχο επίσημα καλύτερο έλεγχο και ασφάλεια , ανεπίσημα όμως στο στόχαστρο πιθανόν  να βρεθούν…. ελληνικά  σκάφη όλων των τύπων .

Ο χρόνος καταβολής της ΔΟΣΗΣ των δανειστών πόση σχέση έχει με την συζήτηση για το ΚΥΠΡΙΑΚΟ και την περιρρέουσα γεωπολιτική κατάσταση;

Φώτο από sputniknews.com
Γράφει  ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Πως γίνεται και όλα τα μέτωπα να είναι ανοικτά στον γεωπολιτικό μονοπάτι σύγκρουσης  από τον Αρκτικό-Βαλτική-Ουκρανία-Στενά-Αιγαίο-Κύπρο-Συρία-Σουέζ-Κατάρ-Στενά Ορμούζ και να καθυστερούν την τοκογλυφική δόση τους στην μνημονιακή Ελλάδα ; Είναι αναγκαία τα προαπαιτούμενα ή είναι αναγκαίο κάτι άλλο;

Ο ΙΩΣΗΦ ΒΡΥΕΝΙΟΣ (1350-1431) ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΑΛΩΣΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΟ… ΣΗΜΕΡΑ!

Είναι πολλοί που βλέποντας την σημερινή κατάσταση του ελληνισμού με την υπόταγή του σε μια τέτοια Ευρωπαϊκή Ένωση, με την πολιτική διαφθορά, την ηθική διαστροφή της κοινωνίας να νομιμοποιείται και την θλιβερή κατάπτωση του ιερατείου, να θεωρούν ότι βρισκόμαστε σε μια ανάλογη εποχή προ της αλώσεως της Βασιλίδας.
Το παρακάτω είναι ένα πραγματικά αξιόλογο κείμενο του μοναχού Ιωσήφ Βρυέννιου, που περιγράφει την πνευματική και ηθική παρακμή των κατοίκων της Κωνσταντινούπολης μερικά χρόνια πριν την Άλωση, με πολλά… επίκαιρα μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση για την σημερινή εποχή της μεγάλης κρίσης.