“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Όσιος Μελέτιος ο Νέος (1η Σεπτεμβρίου)

Σαυτὸν καθάρας, Μελέτιε τρισμάκαρ,
ὤφθης δοχεῖον Πνεύματος τοῦ Ἁγίου. 
Νόμους μελετῶν, Μελέτιος Κυρίου,
Πέφυκε δένδρον, ἀρετῶν καρποφόρων.
Ἑξέπτη Μελέτιος, ἐν εἰσοδίοις Λυκάβαντος. 
Βιογραφία
Ο Όσιος Μελέτιος γεννήθηκε κατά το έτος 1035 μ.Χ. στο χωριό Μουταλάσκη της Καππαδοκίας. Οι γονείς του ήταν πολύ ενάρετοι και ονομάζονταν Ιωάννης και Σοφία. Φυσικά, σύμφωνα με τα Ιερά πιστεύω τους μεγάλωσαν και το παιδί τους τον Μελέτιο.
Έφυγε από το πατρικό του σπίτι έχοντας μοναχικό πόθο και πορεύθηκε για την Κωνσταντινούπολη, αργότερα στη Θεσσαλονίκη και έπειτα στην Θήβα στη Μονή του Αγ. Γεωργίου (σημ. Ενορ. Ναός). Στη συνέχεια τον συναντάμε στην Μονή Σαγματά και αργότερα στον Κιθαιρώνα όπου ανεγείρει Ιερά Μονή.

Πως είναι δυνατόν ο Θεός να βγάλει ψεύτες τους Αγίους Του;

Γρηγορείτε αδελφοί και προσεύχεστε αδιαλείπτως από σήμερα διότι δεν είναι μια οποιαδήποτε ημέρα αλλά ημέρα κατά την οποία ίσως εκπληρώνεται μια από τις μεγαλύτερες προφητείες των αγίων μας.
Θα σας θυμίσουμε  αυτό που είχαμε γράψει  φέτος κατά την Μεγάλη Σαρακοστή, πως το εφετινό Μεγάλο Σάββατο την ημέρα δηλαδή της ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ  που ακούσαμε το Χριστός Ανέστη θα ακούγαμε και το απολυτίκιο του ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ διότι ημερολογιακά ήταν 25 Μαρτίου με το παλαιό ημερολόγιο.

ΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ Γκρέμισαν την Εκκλησία της Παναγίας της Ελευθερώτριας στον Βοτανικό ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ «ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΟ ΤΖΑΜΙ»

Γκρέμισαν Χριστιανικό Ναό για να γίνει το Τζαμί!
Η φασιστική Κυβέρνηση παράνομα γκρεμίζει τον ιερό ναό της Παναγίας Ελευθερώτριας μέσα στον χώρο του Βοτανικού, επί της Ιεράς Οδού 114. Για να μην είναι μπροστά στο ισλαμικό τέμενος. 
Παρά το γεγονός ότι εκκρεμεί ενώπιον του Συμβουλίου Επικρατείας η υπ’ αριθμόν Ε2011/2017 Αίτησις 150 ατόμων σχετικώς με τον Ναό της Αγίας Τριάδος – Παναγίας Ελευθερώτριας εντός του κοινοχρήστου χώρου πρασίνου επί της Ιεράς Οδού αρ. 114 (πλησίον του επιδίκου και επιδόξου τεμένους του ισλάμ) συζητηθείσα την 28/11/2017 ενώπιον του Δ΄ Τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας με εισηγήτρια την κ. Ουρανία Μαυρομιχάλη – Νικολαράκου και Πρόεδρο τον κ. Αντωνόπουλο, Ο ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΡΙΑ ΓΚΡΕΜΙΣΤΗΚΕ…!!!

Ἡ Ἱστορία τῆς Ἁγίας Ζώνης

Σύγγελης Κωνσταντῖνος
Στὶς 31 Αὐγούστου θὰ ἑορτάσουμε καὶ φέτος τὴν Κατάθεση τῆς Τιμίας Ζώνης τῆς Θεοτόκου. Ἀποτελεῖ τὸ μοναδικὸ ἱερὸ κειμήλιο ποὺ σχετίζεται μὲ τὸν ἐπίγειο βίο τῆς Θεοτόκου καὶ διασῴζεται μέχρι σήμερα στὴν Ἱερὰ Μονὴ τοῦ Βατοπαιδίου στὸ Ἅγιο Ὄρος, στὸ Περιβόλι τῆς Παναγίας. Ἡ ἴδια ἡ Θεοτόκος τὴν ὕφανε ἀπὸ τρίχες καμήλας.
Οἱ πληροφορίες γιὰ τὸν ἐπίγειο βίο τῆς Θεοτόκου εἶναι λιγοστὲς καὶ προέρχονται ἀπὸ τὴν Καινὴ Διαθήκη καὶ ἀπὸ τὴν παράδοση ποὺ διασώθηκε ἀπὸ τοὺς ἀποστολικοὺς ἀκόμη χρόνους.

Η ΠΑΝΑΓΙΑ τα λευτέρωσε για να συμμετέχουν στην φρουρά της Κωνσταντινούπολης μαζί με άλλα Ελληνόπουλα.

Ίδια η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ ενδιαφέρεται για τα στρατιωτάκια της συνοριογραμμής μας στο μεγάλο ποτάμι, τον Έβρο γιατί «Τα φανταράκια του Έβρου σύντομα θα γίνουν η ΦΡΟΥΡΑ της † ΠΟΛΗΣ † μου».
Σε ανύποπτο χρόνο το αρθρογραφήσαμε ( 2 Απριλίου 2016 ) και στις 15 Αυγούστου 2018 μέσα στο ΠΑΣΧΑ του Καλοκαιριού η ΜΕΧΑΛΟΧΑΡΗ κάνει το Μεγάλο Θαύμα της.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Όλες πλέον οι πληροφορίες συγκλίνουν στο γεγονός ότι ο ίδιος ο Ερντογάν έδωσε την παραμονή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου την διαταγή να λευτερωθούν οι δυο απαχθέντες στρατιωτικοί μας δίχως να δώσει καμία περαιτέρω εξήγηση για την ενέργεια του αυτή.

Λόγος στην κατάθεση και προσκύνηση της σεπτής και Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας

Αγ. Γερμανός, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως
«Δεδοξασμένα έλαλήθη περί σου η Πόλις του Θεού» μας έψαλλε ο Προφήτης και Βασιλέας Δαβίδ διά του Αγίου Πνεύματος. Πραγματικά φανερώνοντας, Πόλη του Μεγάλου Βασιλέα, εκείνη για την οποία ειπώθηκαν πολλά λαμπρά, έπαινοι και ύμνοι. Μα ποια άραγε να είναι αυτή η Πόλη; Μου φαίνεται να το λέει αυτό ο θείος Δαβίδ σαφέστατα και αναμφίβολα γι’ αυτήν την πραγματικά εκλεγμένη και ανώτερη από όλες τις άλλες· όχι ότι είναι υπερτέρα οικοδομημάτων, αλλ’ ούτε ψηλότερη από τους πιο ψηλούς λόφους και όρη της γης. Είναι ψηλότερη λόγω των μεγάλων ενθέων αρετών και υπερέχει στην καθαρότητα αυτή η υπέραγνη και υπεράμωμη Θεοτόκος. Σ’ αυτήν κατοίκησε ο Βασιλεύς των βασιλευόντων και Κύριος των κυριευόντων καλύτερα δε θα λέγαμε, σύμφωνα με τον θείον Απόστολο, ότι κατοίκησε σ’ αυτήν όλο «το πλήρωμα της θεότητος σωματικώς».