“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

☦ Χτυπούσα τον διάβολο με το πυροβόλο- Την ημέρα τον χτυπούσα με το Ψαλτήρι, το βράδυ με την Ευχή!»

Θέλει πολλή προσευχή σήμερα. Η μόνη λύση είναι η προσευχή. Αλλιώς δεν γίνεται.

Πάντως το Ψαλτήρι πολύ βοηθάει. Είναι κεραυνός για τον διάβολο.

Πόση παρηγοριά βρίσκω με το Ψαλτήρι! Το χώρισα σε τρία μέρη…

Κάθε μέρα διαβάζω και ένα μέρος. Σε τρεις μέρες το τελειώνω και μετά το αρχίζω πάλι από την αρχή.

☦ ΠΟΤΕ ξαναέγινε αυτό αδελφοί ; την ώρα που οι κληρικοί σήκωναν την εικόνα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ για να την Λιτανεύσουν, ΑΥΤΗ έκλαιγε με αναφιλητά και μυρόβλυζε.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεκάδες μάτια πιστών το είδαν και το αποθανάτισαν την ώρα που οι κληρικοί ετοίμαζαν την Εφέστειο Εικόνα της Παναγίας της Παρηγορήτριας στον Ιερό Ναό του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ στον Βύρωνα  για να την λιτανεύσουν μετά τον μεθεόρτιο εσπερινό της 26ης Οκτωβρίου του 2021.

Παγώσαμε όλοι μας και μείναμε άφωνοι, όταν τα βαμβάκια που τοποθετήθηκαν στο κουβούκλιο που τοποθετήθηκε η Εικόνα για να λιτανευθεί γέμισαν μέσα σε λίγα λεπτά με μυρωμένα χαριτόβρυτα δάκρυα.( βλ. φώτο)

☦ ΠΡΟΣ ΕΜΜΑΟΥΣ

Σήμερα εορτάζει ο άγιος Κλεόπας, ο οποίος ήταν ένας από τους Εβδομήκοντα Αποστόλους του Κυρίου. Την ημέρα της Αναστάσεως, ενώ πορευόταν μαζί με τον Λουκά προς Εμμαούς, «μια κώμη που απείχε εξήντα στάδια (δηλ. 11 περίπου χιλιόμετρα) από την Ιερουσαλήμ» (Λουκ. 24, 13) και συζητούσαν μεταξύ τους τα συγκλονιστικά γεγονότα του θείου Πάθους, παρουσιάσθηκε δίπλα τους ο Χριστός και τους ρώτησε, ως κάποιος ξένος και ανίδεος, για ποια ακριβώς γεγονότα μιλούσαν. Οι οφθαλμοί τους «εμποδίζονταν έτσι, που να μη μπορέσουν να Τον αναγνωρίσουν» (Λουκ. 24, 16). Έτσι, οι Απόστολοι Τού διηγήθηκαν όλα όσα είχαν κάνει οι ιερείς και οι άρχοντες των Εβραίων εναντίον του Χριστού, που εκείνοι έλπιζαν ότι είναι ο αναμενόμενος Μεσσίας, ο λυτρωτής του Ισραήλ. Του εκμυστηρεύθηκαν, επίσης, ότι άκουσαν τις Μυροφόρες να μιλούν για την Ανάστασή Του και ότι εκείνοι δεν το πίστευαν.