“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Ονόματα υπουργών και υφυπουργών στη δικογραφία για το ζεόλιθο

Στη Βουλή διαβιβάστηκε δικογραφία που εμπλέκει πέντε τέως και νυν υπουργούς και υφυπουργούς για την εξόρυξη ζεολίθου στον Έβρο - Με παραλείψεις και ενέργειές τους ματαιώθηκε επένδυση για απευθείας ανάθεση του έργου
Η Βουλή καλείται να αποφανθεί για το αν υπάρχουν ευθύνες ή όχι σε πέντε πρώην και νυν υπουργούς και υφυπουργούς, αλλά και αν θα αρθεί η ασυλία ενός βουλευτή. Και αυτό γιατί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε στη Βουλή σχετική δικογραφία. Η δικογραφία έφτασε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, μετά από προκαταρκτική έρευνα που διεξήγαγε η Εισαγγελία Ορεστιάδας, με αφορμή καταγγελίας για ματαίωση επένδυσης εξόρυξη ζεολίθου στην περιοχή του Έβρου.

ΕΝΩ Η ΑΘΗΝΑ «ΚΟΙΜΑΤΑΙ», ΤΟ ΠΡΩΤΟ «ΠΟΛΕΜΙΚΟ» ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Φαίνεται πως η κατάσταση αρχίζει και «χοντραίνει» επικίνδυνα στο ζήτημα των ενεργειακών κοιτασμάτων της κυπριακής ΑΟΖ, αλλά και με το θέμα της υφαλοκρηπίδας του ελληνικού Καστελόριζου. Στις 1 Φεβρουαρίου είχαμε το πρώτο παρ’ ολίγο θερμό επεισόδιο που δεν καταγράφτηκε από κανένα ελληνικό ΜΜΕ αλλά έγινε γνωστό από τον τουρκικό τύπο, σύμφωνα φυσικά με την τουρκική εκδοχή του.

Βίος Οσίου Ισιδώρου του Πηλουσιώτου

Ο Όσιος Ισίδωρος ο Πηλουσιώτης εορτάζει στις 4 Φεβρουαρίου
Η καταγωγή και η μόρφωση του
Ο άγιος Ισίδωρος, ο χαρακτηριζόμενος ως Πηλουσιώτης, γεννήθηκε κατά το 350 μ.Χ. στο Πηλούσιο της Αιγύπτου από γονείς ευγενείς και θεοφιλείς. Εξαιτίας της ευγενικής καταγωγής του, αλλά και του πλούτου των γονέων του ο άγιος κατόρθωσε να αποκτήσει κατά την παιδική και νεανική ηλικία του μία πάρα πολύ μεγάλη μόρφωση, που δεν αναφερόταν μονάχα στην εγκύκλια παιδεία, αλλά και στη θεολογία. 
Στην απόκτηση της θεολογικής παιδείας άλλωστε βοήθησαν τον άγιο κατά τη νεότητά του δύο παράγοντες, η ακατάπαυστη μελέτη των θείων Γραφών από τη μία πλευρά και η παρακολούθηση των μαθημάτων της Κατηχητικής Σχολής της Αλεξάνδρειας από την άλλη. Περισσότερο από κάθε τι όμως βοήθησε κατά την εποχή αυτή τον άγιο η γνωριμία του με τον Ιερό Χρυσόστομο, τον οποίο θαύμασε και αγάπησε από την πρώτη στιγμή τόσο πολύ, ώστε να εκφράζεται πάντοτε για εκείνον με τον πιο μεγάλο θαυμασμό, που μπορούσε να έχει ένας μαθητής για το διδάσκαλο του.

Πως ο Τ. Ερντογάν ζητούσε μίζες μέσω τηλεφώνου….

ΕΙΠΕ ΓΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ.......

«Έκρηξη» Βαλτινού: Ζούμε σε κατοχή - Μιλάμε για ολική καταστροφή

Την δική του άποψη για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα εξέφρασε ο Γρηγόρης Βαλτινός...
«Οι πολιτικοί μας κοροϊδεύουν ... μας λένε ότι είμαστε στο τέλος αλλά με τόσες μεγάλες καταστροφές που έχουν γίνει και με τόσο ανάπηρη χώρα και με τόσο αποδυναμωμένο λαό, με έναν λαό που δεν έχει πια πίστη, ιδεολογία, ιδανικά... Είναι τραγικό...
Ο λαός δεν έχει πια πίστη για την ίδια του την χώρα. Πώς είναι δυνατόν κανείς να πιστεύει ότι αυτός ο λαός κάποια στιγμή θα ορθοποδήσει, θα ξαναπάρει ένα μεροκάματο, δεν θα φορολογηθεί τόσο σκληρά, θα μπορέσει να έχει ξανά ένα σπίτι-που είχε παλεύοντας σκληρά και του το πήρανε... - Εδώ μιλάμε για ολική καταστροφή....» ανέφερε στο εβδομαδιαίο περιοδικό όπου παραχώρησε τη συνέντευξη.