“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Ουδέν κρυπτόν υπό το φως του Ηλίου... !!!

Του Δημήτρη Χαντζόπουλου

Αντισυνταγματικό και το ίδιο το χαράτσι της ΔΕΗ λέει η απόφαση

Σε πλήρη πανικό και σύγχυση βρίσκεται η κυβέρνηση σε σχέση με τη γνωστή με αρ. 1101/2012 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (Τμήμα Εκούσιας Δικαιοδοσίας) που αφορά το χαράτσι που μπαίνει στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Γιατί όμως η κυβέρνηση είναι σε τόσο πανικό ώστε να σπεύσει αφενός να... διατάξει τη ΔΕΗ να συνεχίσει να εισπράττει το χαράτσι παρά τη δικαστική απόφαση και ταυτόχρονα να σπεύδει στον Άρειο Πάγο (την ηγεσία του οποίου ορίζει η ίδια), για να ακυρώσει την πιο πάνω απόφαση; Το πρόβλημα που έχει κτυπήσει την κυβέρνηση, εκτιμούμε πως δεν είναι η μη είσπραξη του χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ, αφού αυτό μπορεί να το εισπράξει πιο σίγουρα μέσα από την εφορία, με όσες δόσεις η ίδια καθορίσει.

Γδύνουν Ορθόδοξους Ιερείς! Μέχρι πότε θα πολεμάνε την Ορθοδοξία;

Πόσο ακόμα θα αντιμετωπίζουμε με τον χειρότερο τρόπο τη βλασφημία της Ιερής πίστεώς μας; Ο πόλεμος ενάντια στην Ορθοδοξία όλο και δυναμώνει αφού δεν βρίσκει αντίσταση από που πουθενά. Γνωστή σελίδα με Gossip περιεχόμενο παραπληροφορεί τους αναγνώστες της λέγοντας ότι στη Ρουμανία Ορθόδοξοι Ιερείς βγάζουν τα ρούχα τους για να φωτογραφηθούν ώστε να πουλήσουν ημερολόγια, κάτι το οποίο βέβαια είναι ψέμα, αφού τα μοντέλα που φωτογραφίζονται δεν είναι Ιερείς και η εταιρία που εκδίδει τα συγκεκριμένα ημερολόγια(δες εδώ orthodox-calendar.com) δεν έχει καμία σχέση με την Ορθόδοξη εκκλησία της Ρουμανίας.

Που είναι το κράτος; Με πρωτοβουλία δασκάλων θα αντιμετωπιστεί ο υποσιτισμός των παιδιών στα σχολεία...

Που είναι το κράτος; Και δη το κοινωνικό κράτος; Σε ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα όπως ο υποσιτισμός των μαθητών πως απαντά; Οι πολιτικοί στέκονται παγερά αδιάφοροι ακόμη και απέναντι στα παιδιά που πεινάνε, απέναντι στη φτώχεια που διαλύει τα παιδικά όνειρα. Ακόμη ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα που επέφερε η εξάπλωση της φτώχειας του μνημονίου επιλύεται όχι μέσω κυβερνητικών πολιτικών αλλά μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας στη βάση της αλληλέγγυας προσφοράς...

Η γενοκτονία των Ελλήνων θα διδάσκεται σε σχολεία της Αυστραλίας ... Θα βγάλει σπυριά η Ρεπούση !!!

Τις γενοκτονίες που διαπράχθηκαν κατά χριστιανικών πληθυσμών από την Οθωμανική Αυτοκρατορία στις αρχές του προηγούμενου αιώνα θα διδάσκονται οι μαθητές της Α΄ Λυκείου, μετά από απόφαση του υπουργείου Παιδείας της Νέας Νότιας Ουαλίας. Η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο της υποχρεωτικής διδασκαλίας από το 2014 για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. «Οι γενοκτονίες κατά των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων υπήρξαν προπομπός του εβραϊκού ολοκαυτώματος, δύο δεκαετίες μετά, και επομένως δεν μπορούν παρά να αποτελούν μέρος της διδακτέας ύλης για το ευρύτερο θέμα για την μελέτη των γενοκτονιών» δήλωσε ο ιστορικός Δρ. Παναγιώτης Διαμάντης, πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοαυστραλών Εκπαιδευτικών που δραστηριοποιείται σε Ν.Ν.Ουαλία, Κουηνσλάνδη και Περιοχή Πρωτευούσης.

ΤΡΩΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ «ΕΥΛΟΓΗΘΕΙ» ΑΠΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΜΟΥΦΤΗΔΕΣ!!!

Η παραπάνω εικόνα είναι από την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρίας ΠΙΝΔΟΣ, γνωστής για τα κοτόπουλα, που έχει έδρα το νομό Ιωαννίνων. Αναφέρει: Η Πίνδος εφαρμόζει όλα τα σύγχρονα διεθνή πρότυπα για την ασφάλεια και την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της. Τα Κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ, έχουν την πιστοποίηση ΧΑΛΛΑΛ (XALLAL), από τον Μουφτή Ξάνθης, για την τήρηση της διαδικασίας που προβλέπεται από την Μουσουλμανική Θρησκεία. Το συμπέρασμα που βγάζω από το παραπάνω, είναι ότι ΟΛΑ τα κοτόπουλα - και όχι μόνο αυτά που απευθύνονται στην μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης – έχουν την πιστοποίηση Χαλλάλ. Δηλαδή, το κοτόπουλο που θα αγοράσεις για να φας είναι χαλλάλ;! 

Στὴν οὐρά, στὸ ταμεῖο τοῦ Σοῦπερ Μάρκετ...

Μὴν κρίνεις χωρὶς νὰ ξέρεις... !!!
Ἀραδίαζε μὲ σιγουριὰ πάνω στὴν μεταφορικὴ ταινία τὰ ψώνια ποὺ εἶχε μαζέψει στὸ καροτσάκι. Ἀτέλειωτα τὰ ἐφόδια, γέμισε ἡ ταινία. Γεμάτο καὶ τὸ καρότσι. Ἔριξε μία ματιὰ στὴν κυρία ποὺ ἦταν μετὰ ἀπὸ αὐτήν. Κρατοῦσε στὰ χέρια τῆς ἕνα γάλα κι ἕνα γιαουρτάκι. Χαμογέλασε καὶ τῆς εἶπε εὐγενικά. "Παρακαλώ περάστε, ἔχετε μόνο δύο πράγματα". Ἐκείνη ἀρνήθηκε μ’ ἕνα ξερὸ "ὄχι, εὐχαριστὼ" καὶ βάλθηκε νὰ κοιτᾶ τὰ ξένα ψώνια μὲ αὐστηρὸ ὕφος. Τὰ μάτια τῆς χτενίζαν ἕνα πρὸς ἕνα ὅλα τὰ προϊόντα. Τὸ σκελετωμένο τῆς πρόσωπο σκαμμένο ἀπ’ τὰ χρόνια γινόταν ἀκόμη πιὸ ἄγριο ἀπὸ τὸ συνοφρύωμα γιὰ τὴν ξένη ἀφθονία. Φοροῦσε ἕνα φουστάνι φτηνιάρικο ἀγορασμένο μᾶλλον ἀπὸ λαϊκὴ καὶ τὰ μαλλιὰ τῆς ψαρά, ἄβαφα τὴν ἔκαναν νὰ φαίνεται πολὺ μεγαλύτερη ἀπὸ τὴν πραγματική της ἡλικία

Τι νικάει τους δαίμονες !!!

Έλεγε η αμμάς Θεοδώρα, πως ήταν κάποιος αναχωρητής που είχε το χάρισμα να διώχνει τους δαίμονες από τους ανθρώπους. Αυτός λοιπόν τους ρωτούσε:
- Τι είναι αυτό που σας κάνει να φεύγετε; Η νηστεία;
- Μα εμείς ούτε τρώμε ούτε πίνουμε, του απαντούσαν.
- Μήπως η αγρυπνία;
- Μα εμείς δεν κοιμόμαστε.
- Τότε μήπως η ερημητική ζωή;
- Εμείς στις ερημιές ζούμε πάντα.
- Τι λοιπόν είναι εκείνο που σας διώχνει;