“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

☦ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ

Η αδιάκοπη ανάδειξη αγίων στο δισχιλιόχρονο διάβα της ιστορίας είναι το μόνιμο θαύμα στην Εκκλησία μας. Κάποιος μεγάλος ασκητής είχε πει πως όταν σταματήσουν να αναδεικνύονται άγιοι θα έρθει και το τέλος του κόσμου. Ο 20ος   αιώνας ανάδειξε μια πλειάδα νεοφανών αγίων. Ένας από αυτούς είναι και ο άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης.
Γεννήθηκε στις 25 Ιουλίου του 1924 στα Φάρασα της Καππαδοκίας και ονομάζονταν Αρσένιος Εζνεπίδης. Οι γονείς του Πρόδρομος και Ευλαμπία ήταν ευσεβείς άνθρωποι και είχαν άλλα οκτώ παιδιά. Το όνομά του το πήρε από τον επίσης νεοφανή άγιο, Αρσένιο τον Καππαδόκη, ο οποίος του έδωσε το όνομά του για να τον αφήσει ως καλόγερο στο πόδι του, όπως είπε. Στις 14 Σεπτεμβρίου 1924 έφυγε με την οικογένειά του στην Ελλάδα, ως πρόσφυγες. Βγήκαν στον Πειραιά και από εκεί πήγαν στην Κέρκυρα, όπου έμειναν στο κάστρο. Μετά ενάμισι χρόνο έφυγαν για την Ηγουμενίτσα και από εκεί στην Κόνιτσα, όπου εγκαταστάθηκαν μόνιμα. Εκεί τελείωσε ο Αρσένιος το δημοτικό σχολείο και πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Από παιδί τον ενθουσίαζε η μοναχική ζωή και συζητούσε με τους γονείς του το όνειρό του να γίνει μοναχός. Εν τω μεταξύ εργαζόταν σε ξυλουργείο και έμαθε την τέχνη του ξυλουργού. Ειδικεύτηκε στην κατασκευή φέρετρων.

☦ Τα γεγονότα για την ΠΟΛΗ ξεκίνησαν στο τέλος του 2019, απλώς τώρα τρέχουν με φόρα. Μέσα σε αυτό το καλοκαίρι ευθυγραμμίζονται πολλά.

Να μην έχουμε παράπονο,  οι άγιοι του ΘΕΟΥ μας καθόρισαν  πότε ακριβώς ξεκίνησαν τα γεγονότα και μάλιστα με αποδείξεις.
Μετά το ανοσιούργημα του τελευταίου σουλτάνου πολλοί δικοί μας βρέθηκαν σε δυσκολότερη θέση από ότι ήταν .
Μέχρι τελευταία στιγμή πίστευαν ότι οι « πλάτες» των δυτικών φίλων τους αλλά και των Ρώσων , φυσικά και οι παρεμβάσεις του ποντίφηκα της Ρώμης θα κάμψουν τον Ερντογάν να πάρει μια τέτοια απόφαση . Αλλά εις μάτην.
Η ιστορία ήδη είχε ανοίξει τα τεφτέρια της και άρχισε να γράφει νέες σελίδες επικεντρωμένες στην ΠΟΛΗ για την Βασιλεύουσα της Ρωμιοσύνης.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Δεν έγινε καμία Δεύτερη άλωση της ΠΟΛΗΣ που λένε, απλώς ξεκίνησαν ήδη τα γεγονότα για την ΠΟΛΗ.