“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

ΕΛΛΑΔΑ δ(ΕΥΡΩ) έξω

Ο ΚΥΡΙΟΣ δεν είναι με το λόμπυ του Ευρώ, ούτε με το λόμπυ της δραχμής,  αλλά  είναι με το λόμπυ αυτών που αγαπάνε αληθινά την Ελλάδα.  Η ΕΛΛΑΔΑ είναι ο φίλος του ΛΑΖΑΡΟΣ.

Κατάπτυστο άρθρο της Deutsche Welle: Πουλήστε τα χρυσαφικά σας για να πληρώσετε το ΔΝΤ! - Θέλουν το χρυσό της χώρας

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, το 1997, στον απόηχο της ασιατικής κρίσης, οι NότιοΚορεάτες δώρισαν χρυσά κοσμήματα αξίας αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ στο κράτος για να καταφέρει να πληρώσει το χρέος του προς το ΔΝΤ. Για τους λαούς των περισσότερων χωρών, αναφέρει το άρθρο, μια τέτοια κίνηση θα ακουγόταν παράλογη. Κι όμως, οι Κορεάτες το έπραξαν....

Περί Φιλοξενίας των Μοναχών

Κάποια επίσημη γιορτή που οι μοναχοί της Σκήτης κάθισαν να φάγουν όλοι μαζί σε κοινό τραπέζι, ένας Αδελφός είπε στον τραπεζάρι:

-Εγώ δεν τρώγω ποτέ μαγειρευμένο φαγητό, μόνο ψωμί κι αλάτι

Εκείνος πάλι φώναξε δυνατά για ν’ ακούση ο βοηθός του:

-O Αδελφός δεν τρώγει μαγείρευμα. Φέρε του αλάτι.

Τι θα ζητήσει ο Τσίπρας από τον Πούτιν

Του Χρήστου Καπούτση
Οι σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας, υπάρχει η δυνατότητα να αναβαθμιστούν και η Ελλάδα να καταστεί μια γέφυρα μεταξύ Δύσης και Ρωσίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε αποκλειστική συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο ΤΑΣΣ, ενόψει της επίσκεψής του στη Μόσχα και της συνάντησής του στις 8 Απριλίου με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν. 

Δεν έχουμε πια “χρυσά δόντια” για αυτό και τα μνημόνια είναι “αχώνευτα”

Έξω από τους θαλάμους αερίων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της ναζιστικής Γερμανίας… στοίβες τα χρυσά δόντια που βγάζανε οι βασανιστές της τότε Ευρώπης από τα αθώα και ανυποψίαστα θύματα τους. Σήμερα μήπως η συνήθεια της συγκέντρωσης χρυσού άλλαξε;